Profil: Wzrost: 174
Włosy: jasny blond
Stan: panna
Wysłany: 2008-01-31, 00:27 Ekologia...
Umieściłam ten watek w kontrowersyjnych, ponieważ w ostanim czasie jest sporo szumu wokół samej ekologi i działalności zielonych.
Co sądzicie o green peace, o poczynaniach ekologów w Dolinie Rozpudy- czy to wszystko nie zniechęca ludzi do ekologicznego podejscia do życia?
Czy pomysł by wywożenie niesegregowanych śmieci było droższe niz tych posegregowanych w takim kraju jak Polska to dobry pomysł?
I w końcu jak sami zapatrujecie się na ekologiczne podejście do życia? Segregujecie śmieci, oddajecie świetlówki i sprzet AGD do odpowiednich punktów?
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 232 dni temu Posty: 1076
Profil: Wzrost: 170
Włosy: brązowe
Wysłany: 2008-01-31, 00:31
Niektóre działania GreenPeace'u są dla zbyt radykalne, dlatego też to powstrzymało mnie od wstąpienienia w ich szeregi. Nie jestem zakręcona ekologicznie, ale oddaję sprzęt agd do specjalnych punktów, staram się na zakupy zawsze brać materiałową torbę, nie śmiecić, nie segreguję śmieci natomiast, bo w mojej okolicy nie ma specjalnych kontenerów, jednakże moim zdaniem powinno to być unormowane prawnie-że trzeba segregować śmieci.
Informacje: Dołączyła 400 dni temu Posty: 6472 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-02-01, 15:04
co do tych smieci to powiem tak.... u mnie w miescie sa pojemniki do segregowania...i wielu ludzi to robi bo dbaja o przyrode...a potem przyjezdza smieciara i wszystkie te smieci ląduja na 1 samochodzie wiec sensu nie widze....
co do doliny to jestem na tak...ogladałam to wszystko i byłam z naszymi ekologami sercem i dusza
robia tak a nie inaczej bo po dobroci nic by nie wskorali..sprobuj przekonac 5 czy dziesieciu gryzipiórkow zeby zmienili plany na budowe czegos co bedzie ich kosztowac troche grosza i czasu , jesli ich nie zmieniajac mogą zarobic kokosy a ucierpi tylko pare nic nie znaczacych drzew czy wrobli....
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 262 dni temu Posty: 295 Skąd: Włocławek/Galway
Profil: Imię: Katarzyna
Wzrost: 172 cm
Włosy: ciemny brąz
Partner: Jarek
Wysłany: 2008-02-03, 15:16
z zawodu jestem technikeim ochrony srodowiska wiec do ekologów mi nie daleko. oczywiscie zgodnie z wykształceniem stosuje sie do zasad ochrony środowiska (segregacja odpadów itp.) oczywiscie popieram niektóre działania GreenPeace'u ale co do niektórych mam małe obiekcje czy aby dobrze są kierowane i prowadzone.
Profil: Wzrost: 174
Włosy: jasny blond
Wysłany: 2008-02-06, 22:17
nie ma co ukrywać że segregowanie smieci to kropla w morzu potrzeb.
Jednak stereotypow i przyzwyczajeń ludzkich nie da się zmienić.
Zachęcam do kliknięcia w mój podpis- pożyteczna akcja ekologiczna- każdy z nas może się przysłużyć
A mam jeszcze pytanie- czy wie ktoś gdzie można oddać zużyty sprzęt RTV? Chyba wystawianie tego na śmietnik jest już zabronione...
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 225 dni temu Posty: 3548 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-02-06, 23:10
a ja dziś po raz pierwszy będąc w sklepie nie dostałam foliówki i musiałam za 95groszy zakupic papierową torbe no prosze jaka zmiana-popieram,nawet ładniej wyglądałam z papierową niż z jakąś reklamówką
_________________ wiesz kto-tego czego szukasz ja już tu nie napisze,nie marnuj czasu!!!!!!!!!!!!!
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 157 dni temu Posty: 665
Profil:
Wysłany: 2008-02-06, 23:17
A powiedzcie mi gdzie ludzie kupują takie ekologiczne zielone materiałowe torby?też bym chciała sobie taką sprawić ale nie wiem gdzie mogę się w nią zaopatrzyć
Laluna drzewko zasadzę
Ostatnio zmieniony przez Tilia 2008-02-06, 23:19, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum