Rejestracja Zaloguj  

Chat [0] Uzaleznione Rangi Mapa                   Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
dziecko i komputer
Autor Wiadomość
BliźniaczaMama 

Informacje:
Dołączyła 505 dni temu

Profil:

Wysłany: 2009-03-14, 12:25   

Moje zdanie wygląda tak. Komputer owszem, jest to dobrodziejstwo w dzisiejszych czasach i nasze dzieci muszą go poznać, bo gdy dorosną jego znajomość będzie normą tak samo jak dla naszych rodziców umiejętność pisania czy czytania.
Warto natomiast zwrócić uwagę co robi dziecko na komputerze, aby się rozwijało we właściwym kierunku.
Proponuję gry edukacyjne, naukę języków, gry logiczne, naukę komputeropisania

pozdrawiam

REKLAMA

stokrotka 

Informacje:
Dołączyła 1116 dni temu

Profil:
Wzrost: 167
Stan: żoneczka

Wysłany: 2009-10-09, 14:01   

A ja wlasnie po rozmowie z psychologiem wczoraj i powiedział mi ze kategorycznie zabronic dziecku siedzenia przed komputerem i zamienic to na kolorowanki i ksiazeczki z obrazkami.

karolkaa 

Informacje:
Dołączyła 257 dni temu

Profil:

Wysłany: 2009-11-17, 13:01   

Polecacie jakieś bezpieczne serwisy dla maluchów? Takie, z których mogą się czegoś nauczyć? Mam młodszą kuzynkę,która lubi używać komputera w celach edukacyjnych.
Macie pomysły?

AnnaAnna 

Informacje:
Dołączyła 250 dni temu

Profil:

Wysłany: 2009-11-23, 12:34   

Dziewczyny nie ma co bronić komputera. Został stworzony też po to żeby wypełniał czas dzieciom. Trzeba tylko kontrolować i mieć umiar !

viola 

Informacje:
Dołączyła 277 dni temu

Profil:

Wysłany: 2009-11-24, 11:00   

AnnaAnna napisał/a:
Dziewczyny nie ma co bronić komputera. Został stworzony też po to żeby wypełniał czas dzieciom. Trzeba tylko kontrolować i mieć umiar !
Zgadzam sie,nalezy wyznaczyc dziecku ile czasu moze posiedziec przy komputerze.Np.moj synek siedzi 1 raz dziennie 40 minut.Staram sie przestrzegac tego. :-P

stokrotka 

Informacje:
Dołączyła 1116 dni temu

Profil:

Wysłany: 2010-01-17, 16:35   

viola napisał/a:
AnnaAnna napisał/a:
Zgadzam sie,nalezy wyznaczyc dziecku ile czasu moze posiedziec przy komputerze.Np.moj synek siedzi 1 raz dziennie 40 minut.Staram sie przestrzegac tego. :-P

I mysle ze jest to najlepszy sposób, pod warunkiem ze jest przez nas kontrolowany.

zafira 

Informacje:
Dołączyła 178 dni temu

Profil:

Wysłany: 2010-02-11, 11:39   

U nas też jest godzinka dziennie przed monitorem. Ma wybór czy gra na kompie czy na DSie. Moze grać i na jednym i na drugim byleby nie przekroczyć godznki.

stokrotka 

Informacje:
Dołączyła 1116 dni temu

Profil:

Wysłany: 2010-02-14, 15:11   

zafira napisał/a:
U nas też jest godzinka dziennie przed monitorem. Ma wybór czy gra na kompie czy na DSie. Moze grać i na jednym i na drugim byleby nie przekroczyć godznki.

A konkretnie ,gra w cos czy po prostu pisze sobie literki tak jak moje dziecko...?

edysia 

Informacje:
Dołączyła 145 dni temu

Profil:
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-03-10, 23:48   

madzia napisał/a:
polecam wyszukiwarke, gry online wpisz i wszystko bedzie.

Nie polecam tylko tego sposobu dzieciom. Już na pierwszej stronie w wynikach google bardzo łatwo jest znaleźć gry erotyczne.

stokrotka 

Informacje:
Dołączyła 1116 dni temu

Profil:

Wysłany: 2010-03-28, 16:06   

edysia napisał/a:
madzia napisał/a:
polecam wyszukiwarke, gry online wpisz i wszystko bedzie.

Nie polecam tylko tego sposobu dzieciom. Już na pierwszej stronie w wynikach google bardzo łatwo jest znaleźć gry erotyczne.

Dlatego tak jak pisałam , mozna od czasu do czasu pozwolic na zabawe z komputerem ale pod naszym okiem.

Iskierka 

Informacje:
Dołączyła 124 dni temu

Profil:
Imię: *******
Wzrost: jest ok
Stan: mężatka
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-03-29, 20:46   

Mój starszy synek też siedział przed komputerem pozwalałam mu na to ale zabroniłam mu teraz bo raz nie wystarczyła mu nawet godzina a dwa to wzrok lekko mu się zaczął psuć.Dla niego komputer to cały dzień by grał to by powiedział za mało i dla tego zabrałam go z ich pokoju :mrgreen: i mam święty spokój i głowy mi nie zatruwa MAMO MOGĘ POGRAĆ :-D Teraz za to zaczął interesować się zabawkami i zbiera kolekcję GORMITÓW .Ale kiedyś pewnie znów postawię im ten komputer :lol:

smerfecia 

Informacje:
Dołączyła 122 dni temu

Profil:
Imię: Kate
Wzrost: 163
Włosy: czarrne
Stan: pierscionek na palcu ;)
Partner: nie pamietam...
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-03-31, 11:01   

Moj synek korzysta z komputera, powoli wynajduje sobie gry na necie, sam wlacza
bajki itp. Ma 5 lat.
Komputer interesuje go bardziej niz nauka literek :( czy czegokolwiek innego... co mi sie nie podoba. Nie da sie namowic na nic co przygotowaloby go do pojscia do przedszkola we wrzesniu.

viola 

Informacje:
Dołączyła 277 dni temu

Profil:

Wysłany: 2010-03-31, 12:05   

smerfecia napisał/a:
Moj synek korzysta z komputera, powoli wynajduje sobie gry na necie,

To samo jest u mnie.Tylko wróci z zerówki,umyje ręce i dawaj za komputer.Już go straszę,że wyniosę jego zabawki dla biednych dzieci,skoro się nimi nie bawi.Fakt,że kontroluję jego czas siedzenia przed monitorem. ;-)

smerfecia 

Informacje:
Dołączyła 122 dni temu

Profil:
Imię: Kate
Wzrost: 163
Włosy: czarrne
Stan: pierscionek na palcu ;)
Partner: nie pamietam...
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-03-31, 12:09   

Viola
Synek nie protestuje jak musi juz konczyc? Moj czasem wpada w szal...i wtedy jak tatus jest w domu zaraz mu pozwala jeszcze pograc... :evil:

viola 

Informacje:
Dołączyła 277 dni temu

Profil:

Wysłany: 2010-03-31, 12:12   

Smerfecia,to samo jest u mnie.Czasami już mnie coś ponosi,ale ustawiam budzik na daną godzinę,dzwoni i to oznacza że pora już zejść z neta. ;-)

Odpowiedz do tematu