Moje zdanie wygląda tak. Komputer owszem, jest to dobrodziejstwo w dzisiejszych czasach i nasze dzieci muszą go poznać, bo gdy dorosną jego znajomość będzie normą tak samo jak dla naszych rodziców umiejętność pisania czy czytania.
Warto natomiast zwrócić uwagę co robi dziecko na komputerze, aby się rozwijało we właściwym kierunku.
Proponuję gry edukacyjne, naukę języków, gry logiczne, naukę komputeropisania
Informacje: Dołączyła 1116 dni temu Posty: 212 Skąd: Opole
Profil: Wzrost: 167
Stan: żoneczka
Wysłany: 2009-10-09, 14:01
A ja wlasnie po rozmowie z psychologiem wczoraj i powiedział mi ze kategorycznie zabronic dziecku siedzenia przed komputerem i zamienic to na kolorowanki i ksiazeczki z obrazkami.
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 257 dni temu Posty: 2
Profil:
Wysłany: 2009-11-17, 13:01
Polecacie jakieś bezpieczne serwisy dla maluchów? Takie, z których mogą się czegoś nauczyć? Mam młodszą kuzynkę,która lubi używać komputera w celach edukacyjnych.
Macie pomysły?
Dziewczyny nie ma co bronić komputera. Został stworzony też po to żeby wypełniał czas dzieciom. Trzeba tylko kontrolować i mieć umiar !
Zgadzam sie,nalezy wyznaczyc dziecku ile czasu moze posiedziec przy komputerze.Np.moj synek siedzi 1 raz dziennie 40 minut.Staram sie przestrzegac tego.
Wysłany: 2010-01-17, 16:35
viola napisał/a:
AnnaAnna napisał/a:
Dziewczyny nie ma co bronić komputera. Został stworzony też po to żeby wypełniał czas dzieciom. Trzeba tylko kontrolować i mieć umiar !
Zgadzam sie,nalezy wyznaczyc dziecku ile czasu moze posiedziec przy komputerze.Np.moj synek siedzi 1 raz dziennie 40 minut.Staram sie przestrzegac tego.
I mysle ze jest to najlepszy sposób, pod warunkiem ze jest przez nas kontrolowany.
U nas też jest godzinka dziennie przed monitorem. Ma wybór czy gra na kompie czy na DSie. Moze grać i na jednym i na drugim byleby nie przekroczyć godznki.
Wysłany: 2010-02-14, 15:11
zafira napisał/a:
U nas też jest godzinka dziennie przed monitorem. Ma wybór czy gra na kompie czy na DSie. Moze grać i na jednym i na drugim byleby nie przekroczyć godznki.
A konkretnie ,gra w cos czy po prostu pisze sobie literki tak jak moje dziecko...?
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 124 dni temu Posty: 60
Profil: Imię: *******
Wzrost: jest ok
Stan: mężatka
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-29, 20:46
Mój starszy synek też siedział przed komputerem pozwalałam mu na to ale zabroniłam mu teraz bo raz nie wystarczyła mu nawet godzina a dwa to wzrok lekko mu się zaczął psuć.Dla niego komputer to cały dzień by grał to by powiedział za mało i dla tego zabrałam go z ich pokoju i mam święty spokój i głowy mi nie zatruwa MAMO MOGĘ POGRAĆ Teraz za to zaczął interesować się zabawkami i zbiera kolekcję GORMITÓW .Ale kiedyś pewnie znów postawię im ten komputer
Informacje: Wiek: 26 Dołączyła 122 dni temu Posty: 6 Skąd: Sląsk
Profil: Imię: Kate
Wzrost: 163
Włosy: czarrne
Stan: pierscionek na palcu ;)
Partner: nie pamietam...
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-31, 11:01
Moj synek korzysta z komputera, powoli wynajduje sobie gry na necie, sam wlacza
bajki itp. Ma 5 lat.
Komputer interesuje go bardziej niz nauka literek czy czegokolwiek innego... co mi sie nie podoba. Nie da sie namowic na nic co przygotowaloby go do pojscia do przedszkola we wrzesniu.
Moj synek korzysta z komputera, powoli wynajduje sobie gry na necie,
To samo jest u mnie.Tylko wróci z zerówki,umyje ręce i dawaj za komputer.Już go straszę,że wyniosę jego zabawki dla biednych dzieci,skoro się nimi nie bawi.Fakt,że kontroluję jego czas siedzenia przed monitorem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum