Wysłany: 2008-03-14, 21:14 Domowe sposoby na piękno :)
Na początku chciałabym przeprosić,jeśli taki temat już istnieje, chociaż z tego co widziałam i szukałam, nie było tematu całkowicie poświęconemu domowym kosmetykom, ale moge sie mylić, bo nie przejżałam wszyyystkich postów...
Zaczne od tego, że ostatnio wzieło mnie na domowe sposoby hehe, chciałabym zapytać jakie wy macie przepisy
ja ostatnio robie sobie peeling z cukru i mleka, mieszam 3-4 lyzki cukru z 3-4 lyzkami mleka, skóra jest po nim jak pupcia niemowlaka, powaznie
słyszałam o naparze z szałwi, można go utrzymywać przez 5 dni, i codzinnie przemywać nim twarz, mam zamiar go sobie zrobić, ale nie moge zebrać sie do sklepu po szałwie :D hehe
stosuje też miód na usta
no i od czasu do czasu czarną herbatke na oczka
A Wy macie jakieś sprawdzone i dobre sposoby którymi mogłybyście się podzielić?
_________________ Wzmacnianie włosów ...
Zapuszczanie paznokci ... coraz lepiej :)
Informacje: Dołączyła 350 dni temu Posty: 6473 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-03-15, 01:08
ja powiem tak...kiedys te domowe maseczki były moze i zdrowe bo składniki z ktorych je robiono takie były.....ostatnio jak z kosmetyczką rozmawiałam to mi poradzila zeby domowych sposobow nie probowac bo mozna sie co najwyzej jakiegos uczulenia nabawic...teraz we wszystkim jest masa chemi...i plasterki ogórka połozone na oczy mogą okazac sie przyczyną liszajow lub wysypki, maseczki w skład ktorych wchodza warzywa, owoce, mleko i produkty tego typu równiez
olej rycynowy do włosków, myślę też nad płukanką z rumianku na moje blond włoski:)
Jak mi się skończy peeling i nie mam jak wyskoczyć do sklepu to mieszam kawę(nie rozpuszczalną:P) z żelem pod prysznic i fajnie to wygładza skórę:)
Kiedyś zaserwowałam sobie maseczkę z białka i fajnie ściąga skórę (czuje się efekty):)
Jeśli chodzi o stopy to posmarować dużą (naprawdę dużą) warstwą kremu i założyć na to bawełniane skarpetki (najlepiej na noc:))
Ogólnie słyszałam o wielu domowych metodach na piękno, ale wole te z tubki, chyba głownie ze względu na moje lenistwo: łatwiej iść do łazienki po coś gotowego niż szukać składników i robić sobie bałagan w kuchni:P
jeśli chodzi o kawę to uwielbiam jej zapach więc czasem robie ten peeling dla dobrego samopoczucia, ale trzeba uważać jak się ją miesza z żelem żeby miał bardzo delikatny zapach, bo jeśli będzie zbyt intensywny to w połączeniu z kawą wyjdzie totalna mieszanka wybuchowa:)
ja stosuje zwykly cukier bez niczego jako peeling do twarzy.
Mocze troche twarz a poznniej nakladam kulistymi ruchami cukier,efekty sa bosskie jak dla mnie.czysta,swierza,wygladzona buzka...przedewszystkim szybko i bez paplania sie:)
polecam...
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 174 dni temu Posty: 3068 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-04-08, 16:40
mysiunia89 napisał/a:
ja stosuje zwykly cukier bez niczego jako peeling do twarzy.
Mocze troche twarz a poznniej nakladam kulistymi ruchami cukier,efekty sa bosskie jak dla mnie.czysta,swierza,wygladzona buzka...przedewszystkim szybko i bez paplania sie:)
polecam...
jak nie mam normalnego to eż tak robie,mieszam z jogurtem naturalnym
_________________ "...There aint no ifs, buts, or maybes,
I'm gonna stay down and ride for you baby "
jeszcze sodą to rozumiem-w celach wybielających, a sól to jakis pliling dla zębów?
sól w pewnym stopniu wybiela zęby...1 raz na miesiąc (żeby nie zniszczyć szkliwa)
np. jak mamy brudną szklanke z osadu z herbaty to umycie jej w soli daje połysk...
na zęby działa to w sposób lekki wybielający...
Wyczytałam do w pewnej gazecie kobiecej...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum