Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 504 dni temu Posty: 273 Skąd: zewsząd
Profil: Imię: Ewelina
Wzrost: 169
Włosy: ciemna czekolada
Stan: w stałym związku
Wysłany: 2007-08-01, 16:58
ja mieszkałam w bloku za malucha, a teraz od jakiś 10 lat w domku jednorodzinnym z ogrodem
i powiem tak podczas wakacji nie wyobrażam sobie żebym mieszkałam w bloku, ma sie własny ogródek w kazdej chwili wychodzisz i sie opalasz, basen rozstawisz, muzyki słuchasz głosno jak chcesz itp.
a podczas roku szkolnego lepiej chyba w bloku bo wiadomo bliżej centrum, uczelni itp.
ale w przyszłości z moim kochaniem chciałabym zamieszkać w domku jednorodzinnym jednopiekrowym
Mieszkanie m3 kosztuje 160 tysięcy a działkę kupię za 60 tysięcy.
działkę kupisz, ale domu nie postawisz za 100 tyś też marzył nam się dom, ale ceny zmodyfikowały te marzenia. i teraz marzymy o naszym M-4, które mam nadzieję, już niebawem, będzie odremontowane i gotowe do przeprowadzki
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 502 dni temu Posty: 309 Skąd: Lublin
Profil: Imię: Gosia
Wzrost: 170
Włosy: jakiś taki dziwny
Stan: panienka z okienka
Wysłany: 2007-08-18, 17:52
Ja od urodzenia mieszkam w domku i nie wyobrażam sobie życia w bloku. Jestem w tej dobrej sytuacji, że ten domek w którym mieszkam to tak jakby 2 domy w jednym, bo po moim urodzeniu tata dobudował druga część domu i tak mamy po dwie łazienki i po dwie kuchnie, bo początkowo mieszkały tu dwie rodziny, ale każdy poszedł na swoje teraz zostałam tylko ja z tatą i jak już znajdę tą swoją drugą połówkę to najprawdopodobniej ten dom zostanie dla mnie ale człowiek planuje a Pan Bóg plany krzyżuje więc pożyjemy zobaczymy Ale o wiele lepiej jest mieszkać w domku na wsi jest cisza spokój, faktycznie można robić co się chce ale sąsiadów nie unikniecie, zawsze wszyscy wiedzą wszystko a czasem nawet zdarza się że wiedzą o was coś czego wy nie wiecie
No i więcej pracy jest przy takim domku bo trzeba dbać o dom i o to co przed domem ale nic nie zastąpi porannej kawki we własnym ogródku i ta satysfakcja i radość jak wam jakiś kwiatek pielęgnowany przez was w pocie czoła zakwitnie, albo zapach świeżo skoszonego trawnika oj takie życie ma swoje uroki
Informacje: Dołączyła 476 dni temu Posty: 2990 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-08-19, 08:54
ja z kolei od zawsze mieszkam w bloku...
Z mężem też na początku będziemy mieszkać w jego (naszym? ) mieszkaniu w bloku. Oczywiście, naszym marzeniem jest dom... może kiedyś się dorobimy
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 561 dni temu Posty: 5414 Skąd: Sweden
Profil:
Wysłany: 2007-09-04, 12:26
A wiec...cos o czym nie pisalam...
Bylismy wczoraj obejrzec dom. Na zdjeciu wygladal cudnie i w ogole
Pojechalismy...wchodzimy i okazuje sie ze jest tam doslownie wszystko do remontu...to tego do piwnicy wpada woda podczas deszczu...nie wiem kto tam mieszkal? Na pewno starsi ludzie
Poza tym zbyt male tylko 100m²
Nie przypadlo nam do gustu choc miejsce w ktorym stoi jest jak najbardziej odpowiadajace
przecież to normalne, że na zdjęciach wygląda ładnie cudnie, a w rzeczywistości nieco inaczej
chyba madziu dopiero zaczynacie się rozglądać za domem, prawda?
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 494 dni temu Posty: 5526 Skąd: Leeds
Profil: Imię: Monika
Wzrost: 170
Włosy: blond
Stan: panna
Partner: Paweł
Wysłany: 2007-09-04, 13:35
madzia napisał/a:
Kochana... chcemy kupic DOM dla siebie i mieszkac w nim do smierci
Ostatecznie postawic nowy.
Nie wiedziałam, ze na stałe chcesz zostan na emigracji Jesli chcecie kupic to na pewno jeszcze sie naoglądacie i ciężko bedzie się zdecydowac skoro ma to byc ten jedyny na cale zycie. Powodzenia w szukaniu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum