Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 146 dni temu Posty: 2038 Skąd: gdzieś z południa ;)
Profil: Stan: all alone ;)
Wysłany: 2008-09-22, 14:14
ja z kolei nie wyobrażam sobie życia w domu ... to co wy uważacie za minusy, ja widze jako plusy pewnie dlatego że od zawsze mieszkam w bloku... owszem pomieszkiwałam przez jakiś czas w domu, ale to stanowczo nie dla mnie ... samo sprzątanie takiej powierzchni mnie przeraża, do tego ak to ogrzać zimą nie bankrutując jednocześnie ?? no i co jak co ale kwiatków koło domu miećnie chciałabym , kto by o to dbał ? a trawnika kosićnie znosze (przecieżnie wybrukuję wszystkiego dookoła ... )
Informacje: Wiek: 17 Dołączyła 129 dni temu Posty: 1034 Skąd: L' Angleterre
Profil: Wzrost: 170
Włosy: Długie- blond
Stan: Panna
Partner: Brak
Wysłany: 2008-09-23, 02:20
Ja od zawsze mieszkam w domku z ogródkiem, teraz również przeprowadziłam się do takiego,z tym, że troszkę większego. Życie w bloku ? Niee to raczej dla mnie malutka klitka, ostatecznie apartament, nie lubię małych przestrzeni
A co do sprzątania, można domowników przyzwyczaić do sprzątania za sobą
Informacje: Dołączyła 162 dni temu Posty: 1855 Skąd: Poznań
Profil: Imię: S.
Włosy: blond
Stan: zaręczona
Nastrój:
Wysłany: 2008-09-23, 07:15
Ja cale zycie mieszkam w mieszkaniu, najpierw z rodzicami i to na dwoch pokojach, a teraz z M. tez w mieszkaniu, ale wiadomo, marzy mi sie domek z ogrodkiem, nawet taki malutki . Ale wiadomo, w zyciu nie zawsze ma sie to co sie chce Ale marzenia czasem sie spelniaja
Wzrost: 167 cm
Włosy: Brąz w porywach do rudego;)
Stan: narzeczona;-)
Partner: Krzyś
Nastrój:
Wysłany: 2008-09-23, 17:30
Ja od zawsze mieszkam w bloku i to się pewnie przez parę najbliższych lat nie zmieni. Mój narzeczony kupił działkę, na której chce postawić dom, ale to trochę potrwa.
_________________ If you believe that dreams can come true, be prepared for the occasional nightmare.
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 493 dni temu Posty: 676
Profil: Partner: mam Cię na oku
Wysłany: 2008-09-23, 23:55
Mirabelka__22 wiem, ale pomarzyć zawsze można Powiem więcej, wierzę że to nie jest niewykonalne. Działkę już mamy, a na dorobienie się pieniędzy na mały parterowy domek mamy jeszcze dużo czasu.
Mirabelka__22 wiem, ale pomarzyć zawsze można Powiem więcej, wierzę że to nie jest niewykonalne. Działkę już mamy, a na dorobienie się pieniędzy na mały parterowy domek mamy jeszcze dużo czasu.
Sama działka to już dużo nawet bardzo dużo
mieszkać gdzieś trzeba wiec i tak trzeba kupić albo mieszkanie albo wybudowac domek a gdy się ma dzialke to koszty są przybliżone mniej wiecej do kupna mieszkania- dlatego też bardziej opłaca się to drugie.
w dziesiejszych czasach, czesto uzalezniamy miejsce i sposob zamieszkania (dom - mieszkanie) od pracy. wiec warto dobrze ulokowac swoj kapital i cieszyc sie zyciem, bo szybko mija. dlatego wybralam mieszkanie...mniej sprzatania i blisko jest mi wszedzie. zieleni tez mam sporo na tym Wilanowie.
zaneta1, a wlasnie jak to jest z mieszkaniem s<spoldzielczym>wlasnosciowym? bo ja sie rozgladam za kawalerka i o takiej formie wlasnosci znajduje, czy nie lepsze jest np o calkowitej wlasnosci?
Informacje: Dołączyła 81 dni temu Posty: 15 Skąd: Kraków/Hurghada
Profil: Stan: jeszcze panna zakochana na maxa :)
Wysłany: 2008-11-03, 13:28
Ja mieszkam na razie w mieszkaniu, ale niedługo będę mieszkać w domu- pod Krakowem, jak którać się orientuje to w trasie na Czernichów Ale sama nie wiem czy mi się to tak uśmiecha, samej w takim domu nie bedzie miło przebywac, tak to tylko kiedy jeżdżę do Hurghady to mieszkam w domu, ale to inna sytuacja, bo to czyjś dom, a tak na swoim, no nie wiem sama Szczerze przyznam że mieszkanie jeśli jest duze, fajnie urzadzone i w dobrym miejscu to ideał dla mnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum