Rejestracja Zaloguj  

Chat [0] Uzaleznione Rangi Mapa                   Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
Dom czy mieszkanie?
Autor Wiadomość
Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 765 dni temu

Profil:
Imię: Madzia
Wzrost: niski
Włosy: czarna
Stan: szczęśliwa żonka :)
Partner: Marcin
Nastrój:
skolowana

Wysłany: 2008-08-25, 11:11   

depre napisał/a:
200 metrój kwadratowych

jak dla mnie to bardzo duży dom, nie tylko dla dwóch osób, ale dla całej batalii ;-)

REKLAMA

Kahela 

Informacje:
Dołączyła 278 dni temu

Profil:
Imię: Mila
Partner: L.

Wysłany: 2008-08-25, 11:14   

Madzia81 napisał/a:
ale dla całej batalii
też tak myślę i szczerze, to nie chciałabym takiego dużego.
Małe są przytulniejsze, nie trzeba ciągle latać na mopie i nie trzeba zimą ogrzewać hektarów :-P (własnie sprawdziłam cenę węgla, ok 700 za tonę, superowo :-( )

Chociaż jeśli się komuś taki podoba, to ok - ja wolałabym przynajmniej o połowę mniejszy... :-)

kashira 

Informacje:
Dołączyła 204 dni temu

Profil:
Imię: Kasia
Włosy: brąz
Partner: Łukasz

Wysłany: 2008-08-25, 11:24   

200 metrów to stanowczo za dużo. 100 metrów kwadratowych w zupełności wystarcza dla 4-5 osobowej rodziny :-) No i duży dom to dużo sprzątania :-P

Kiedy patrzy się razem w górę, niebo się przybliża...

cerrata 

Informacje:
Dołączyła 558 dni temu

Profil:

Wysłany: 2008-08-25, 11:57   

200 metrów to nie tak dużo, dwie osoby ale na przyszłość zawsze miejsce się znajdzie :)
w mniejszym bym się udusiła ;-) mam ci ja wymagania ;-)

saja 
szaleńczo zakochana

Informacje:
Dołączyła 281 dni temu

Profil:
Imię: S.
Wzrost: malutka
Włosy: czarnulka
Stan: szczęśliwa żonka:)
Partner: P.
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2008-08-25, 12:05   

Madzia81 napisał/a:
ale dla całej batalii ;-)

tez tak twierdze... my planujemy budowe domu i myslimy ze bedzie to dom o powierzchni mniej wiecej 120 m kwadratowych... ja twierdze ze to wystarzajaca chatka.... mysli o: kuchni polaczonej z salonem... sypialni... 2 pokoje dla dzieci... lazienka... spizarnia.. i kotlownia... czyli ogolem 4 pokoje i reszta... dla nas to spokojnie wystarczy... nie wiedze potrzeby budowania fortecy... koszty budowy domu i tak sa ogromne wiec jak dla mnie nie ma sensu budowac takich wielkich domow... po co??? mialabym sie po nim gonic z mezem haha... pozatym dochodzi jeszcze kwestia utrzymania w przyslzosci takiego domu.... chociazby opalu... moim zdaniem trzeba wszystko dokladnie przemyslec.... nam wystarczy nieduzy dom.... a jesli ktos chce ogromny to nie widze przeszkod.... ile osob tyle gustow..

kocham i jestem kochana... to największe szczęście:*

depre 

Informacje:
Dołączyła 148 dni temu

Profil:
Włosy: brąz
Stan: zaręczona
Nastrój:
glodna

Wysłany: 2008-08-25, 12:17   

Madzia81 napisał/a:
depre napisał/a:
200 metrój kwadratowych

jak dla mnie to bardzo duży dom, nie tylko dla dwóch osób, ale dla całej batalii

to zalezy od rozplanowania w sumie :)
bo ja nie lubie małych pokoików takich klitek :) lubie przestrzeń i duże pomieszczenia dlatego zdecydowałam się na duża kuchnie i przestronną :) duży salon który on sam ma ok 34 m kwadratowe :) łazienka tez jest spora będe mogła pozwolić sobie na łazienke prysznic i inne urządzenia senitarne :) prawlnia i spiżarnia :) doemk jest bez piwnicy więc to znów nie tak dużo :) :)

Kahela napisał/a:
własnie sprawdziłam cenę węgla, ok 700 za tonę, superowo )

ja się ceny węgla nie boje bo mam znajomego w takiej firmie co sprowadzją węgiel masowo więc tone mogłe mieć za 460 zł a zawsze to coś taniej :) :)

cerrata 

Informacje:
Dołączyła 558 dni temu

Profil:

Wysłany: 2008-08-25, 12:19   

depre napisał/a:
460 zł

toż to taniocha :)

ja wam powiem tak.. ja mam mieszkanie ok 140-150 metrów kwadratowych, mieszka nas tu aktualnie 5 osób i się w sumie nie mieścimy, przydałby sie osobny pokój na taki pokój gościnny, pokój dla mnie itd
;-)

Princessa 

Informacje:
Dołączyła 315 dni temu

Profil:
Imię: Karolina
Wzrost: 168
Włosy: blond

Wysłany: 2008-08-25, 20:19   

My pod koniec września wprowadzamy sie do 4 pokojowego mieszkania 60m2. ( tzn bedzie miał 3 bo z jednego chę zrobić garderobę)., ale docelowo (góra 5 lat) sprzedamy mieszkanie i wybudujemy mały domek, ktory nam sie marzy -nie duży, jedno- pietrowy, ale koniecznie domek, pod Gdanskiem, blisko lasu...:)z kominkiem , garażem, ogrodkiem w ktorym będą chasać dzieciaki:)

Patina 

Informacje:
Dołączyła 108 dni temu

Profil:

Wysłany: 2008-09-21, 11:19   

wlasnie jestem w trakcie zalatwiania kredytu mieszakniowego.
moje wypatrzone i upragnione bedzie na Wilanowie, w miasteczku AuraPark
bardzo dlugo zastanawialam sie nad tym, dlaczego pol zycia mam splacac kredyt, za cos co bedzie mi sie podobac polowicznie? np. dom, wiadomo jak to jest z wykonczeniem go (wieki).
a na tym osiedlu mieszka rowniez znajomy z pracy, ktory mi je zarekomendowal ;-)

Mirabelka__22 
Względnie twarda

Informacje:
Dołączyła 258 dni temu

Profil:
Nastrój:
smutna

Wysłany: 2008-09-22, 10:56   

A mnie nigdy nie bedzie stac ani na to ani na to. Wiec po co marzyc. To jest Polska. Bede kolejnym wyksztalconym bezrobotnym <bezradny>

malutka-iwona 
...ciągle czekam...

Informacje:
Dołączyła 141 dni temu

Profil:
Imię: Iwona
Wzrost: malutki
Włosy: farbowane:-)
Stan: żonka
Partner: Damian
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2008-09-22, 12:39   

A ja marze o domku z ogródkiem i mój D. obiecał, że spełni to marzenie :mrgreen:
Czasem oglądam sobie domki w necie i szukam tego "mojego".

kayen 
men connoisseur

Informacje:
Dołączyła 493 dni temu

Profil:
Partner: mam Cię na oku

Wysłany: 2008-09-22, 12:40   

Ja od urodzenia mieszkam w domu i liczę na to że z Kuba nie będziemy mieszkać w bloku tylko właśnie w małym domku z ogródkiem i psem :-D

Mirabelka__22 
Względnie twarda

Informacje:
Dołączyła 258 dni temu

Profil:
Nastrój:
smutna

Wysłany: 2008-09-22, 12:42   

kayen, chyba jeszcze nie wiesz ile takie cos kosztuje.. Chyba ze cos sie zmieni <bezradny>
Mieszkania strasznie drogie, a nawet jak masz kase to nie masz gdzie kupic. Smieszna rzeczywistosc :roll:

Zielonooka 
Lady in red

Informacje:
Dołączyła 417 dni temu

Profil:
Nastrój:
anielska

Wysłany: 2008-09-22, 13:53   

Mirabelka__22 napisał/a:
A mnie nigdy nie bedzie stac ani na to ani na to. Wiec po co marzyc. To jest Polska. Bede kolejnym wyksztalconym bezrobotnym <bezradny>
z takim nastawieniem to pewnie tak, po co tak do tego podchodzić, ja wiem, że w Polsce da się dorobić nie mając nic.

[ Dodano: 2008-09-22, 14:54 ]
mnie się marzy mój domek, ale to w przyszłości, póki co planuje zakup mieszkania i jest wiele ciekawych ofert.

milli 
Milli

Informacje:
Dołączyła 266 dni temu

Profil:
Imię: Emilka
Stan: mezatka :)
Partner: Saša

Wysłany: 2008-09-22, 14:08   

Ja od zawsze mieszkalam w domu. terak kiedy sie przeprowadzilam z S. kupilismy mieszkanie i choc minal juz ponad rok nie moge sie za cholere przyzwyczaic :/ NIby przed blokiem mamy park, laweczki ze slolem do posiedzenia ale co z tego? Za kazdym razem kiedy zdazylo mi sie wyjsc czulam na sobie wzrok wscibskich sasiadow ktorzy tylko lustruja co my robimy, o czym rozmawiamy i ile moj pies wykopal juz dolkow oraz gdzie az przeproszeniem nasral zeby mogli sie czepiac <bezradny> Niestety takie sytuacje bardzo zniechecily mnie do posiedzenia sobie wsrod zieleni (nawet bez psa). Moj S. tez wychowal sie w domu i mowi mi ciagle ze nie potrafi sie przyzwyczaic jak nad glowa ciagle slyszy tupanie jakby tak miszkaly slonie a nie malzenstwo z dwojka dzieciakow. Dlatego w przyszlosci na pewno bedziemy sie bidowac albo przeprowadzac do mojego starego domu w Polsce. Jednak co swoj ogrodek to swoj :)

Odpowiedz do tematu