Informacje: Dołączyła 350 dni temu Posty: 6473 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-04-04, 20:14 DOLLFIE
Widząc to słowo pewnie zastanawiałyście sie co ono oznacza
Tak w skrócie
Dollfie, to lalki produkowane oryginalnie przez Japońską firmę Volks, (która je wymyliła i wypuciła na rynek pierwsze modele Rozróznia sie kilka ich rodzajów ). Są podobne nieco do Barbie (ale takich z łączonymi stawami i w innej skali. Dollfie Dream maja ok 60 cm, tak jak Super Dollfie. Dollfie i Century Model około 27 cm, czyli prawie tak samo jak Barbie.) Najistotniejsza różnica miedzy pierwszymi wersjami lalek, czyli– Dollfie ,Dollfie Dream, Lost Angels Story (która wyglądają bardziej jak action figures), Century Model są proporcje ciała i oczy. Super Dollfie maja "ludzkie" proporcje, natomiast poprzednie modele są wyidealizowane, co zbliża je nieco do Barbie. Oczy Super Dollfie są szklane lub akrylowe, natomiast inne lalki (poza niektórymi wersjami Dollfie Dream i zwykłych Dollfie) maja oczy namalowane. Można jeszcze dodać, że Dollfie produkowane są z winylu, natomiast Super Dollfie z żywicy.Wszystkie rodzaje Dollfie dostępnych obecnie w sprzedaży wraz z podstawowymi. Obecnie nazwa "Dollfie" przylgnęła praktycznie do wszystkich ball-jointed-dolls (lalek z kolistymi zawiasami ) ale tak na prawdę tylko Volks'y powinno się tak nazywać.
Dollfie miały z założenia interesować się raczej starsze kobiety z paru względów: dollfie trzeba się rozkoszować, całosć polega na tym żę się je ubiera i prezentuje sie je jak te z rodzaju "porcelanowych laleczek", a ich cena oraz sprowadzenie mogą niezle nadszarpnąć naszą kieszeń oraz cierpliwoć (są produkowane przynajmniej narazie tylko w Japonii, jednak podróbki mozna sprowadzic tez z Hin lub Korei czasem z USA). Mimo to zdobywaja coraz wieksze rzesze fanow na całym swiecie..w tym także u nas w Polsce.
Jak pisałam wyzej laleczki mozna przebierac, ale nie tylko dostepna jest cała maaasa akcesoriow do nich. Dla Super Dollfie np mozna kupic : wymyślne ubranka, biżuterie ( nawet prawdziwa), cienie do powiek oraz inne kosmetyki, wymienne oczy, włosy ( te prawdziwe maja oczywiscie swoja cene), buty, wstazki, spinki, okulary, broń białą jak i palną ( cos dla mnie ) po prostu wszystko
a oto kilka fotek Super Dollfie ( ja sie zakochałam w nich gdyby tylko takie drrogie nie były )
sousei02.jpg
Plik ściągnięto 126 raz(y) 19,45 KB
dollfie_shiro.jpg
Plik ściągnięto 126 raz(y) 33,94 KB
Opis zdjecia:
Plik ściągnięto 0 raz(y) 31,63 KB
Opis zdjecia:
Plik ściągnięto 0 raz(y) 156,75 KB
Opis zdjecia:
Plik ściągnięto 0 raz(y) 99,58 KB
Opis zdjecia:
Plik ściągnięto 0 raz(y) 48,77 KB
Opis zdjecia:
Plik ściągnięto 0 raz(y) 26,42 KB
Opis zdjecia:
Plik ściągnięto 0 raz(y) 303,68 KB
Opis zdjecia:
Plik ściągnięto 0 raz(y) 69,73 KB
Opis zdjecia:
Plik ściągnięto 0 raz(y) 22,99 KB
Opis zdjecia:
Plik ściągnięto 0 raz(y) 43,69 KB
Opis zdjecia:
Plik ściągnięto 0 raz(y) 59,8 KB
Opis zdjecia: "goła Dollfie
Plik ściągnięto 0 raz(y) 14,36 KB
Opis zdjecia:
Plik ściągnięto 0 raz(y) 87,36 KB
Opis zdjecia:
Plik ściągnięto 0 raz(y) 89,87 KB
Opis zdjecia:
Plik ściągnięto 0 raz(y) 88,23 KB
Opis zdjecia:
Plik ściągnięto 0 raz(y) 27,07 KB
Ostatnio zmieniony przez Madae 2008-04-04, 20:19, w całości zmieniany 2 razy
Profil:
Wysłany: 2008-04-04, 21:39
dopracowuje sie je samemu kupuje sie gołą lale a reszte mozna dokupić oddzielnie w zaleznosci od naszego gustu znaczy włosy trza kupic i oczy a reszte mozna uszyc np samemu make-up tez sie samemu robi
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 337 dni temu Posty: 3269 Skąd: Łódź
Profil: Imię: Ania
Wzrost: 168
Wysłany: 2008-04-05, 13:22
jakie one są śliczne
_________________ Jestem jeszcze trochę zakochana resztkami bezsensownej miłości i jest mi tak cholernie smutno teraz, że chcę to komuś powiedzieć. To musi być ktoś zupełnie obcy, kto nie może mnie zranić..
Profil:
Wysłany: 2008-04-05, 19:33
ja własnie znalazłam stronke z akcesoriami do nich samych slepkow jest 6 rodzai ( szklane , porcelanowe, plastykowe...ze o kształtach i kolorach juz nie wspomne nawet z pionowymi źrenicami sa ), maasa ciuszkow, okularow, kapelusikow, mebli, stojakow, nawet rzesy dolne i gorne w roznych rozmiarach i kolorach odlot po prostu łapki tez mozna im wymieniac i stopki np zeby palce miała zgiete, wyprostowane , fakesa zeby pokazywała, hehehehehe
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum