to zależy wktórych miejscach
nogi latem i wiosną jadę depilatorem. fakt - boli, ale warto!! potem 3 tygodnie świętego spokoju!! można przywyknąć do tego bólu
pozostałe części ciała - żel do golenia i maszynka. niestety muszę to robić co 2, 3 dni, ale to syzbciutko przecież, rach ciach i po wszystkim. czasami Misiek mi pomaga przy depilacji pewnych części ciała... wtedy jest najprzyjemniej
kiedys próbowałam plastrów z woskiem, ale tak jakoś....no nie wiem, nie podpasowało mi to. może miałam złe plastry...
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 483 dni temu Posty: 1406 Skąd: wałbrzych
Profil: Imię: monika
Wzrost: 170
Włosy: blond
Partner: Michał :*
Wysłany: 2007-05-14, 17:26
ja uzywalam depilatora, ale zaczely mi sie wrastac wloski (przy okazji moze macie i znacie jakies sposoby zeby sie nie wrastaly), a narazie najbardziej sprawdzaja mi sie plastry z wosku, chociaz nie wszedzie mozna uzywac (przynajmniej nie ryzykowalabym sama).
_________________ Kobieta chce być kochana bez powodu, bez dlaczego, dobrych manier, wdzięku, inteligencji, ale dlatego, że ona jest.
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 483 dni temu Posty: 1406 Skąd: wałbrzych
Profil: Imię: monika
Wzrost: 170
Włosy: blond
Partner: Michał :*
Wysłany: 2007-05-15, 16:30
to trzeba na poczatek robic co kilka dni, zeby wszystkie wloski chwycilo, bo roznie rosna, ale pozniej jest ok, a jak sie robia male kropeczki ze wloski chca znowu sie urodzic, to czesto wystarczy peeling, zeby sie chociaz troche przed nastepnym "woskowaniem" usunelo
_________________ Kobieta chce być kochana bez powodu, bez dlaczego, dobrych manier, wdzięku, inteligencji, ale dlatego, że ona jest.
no niestety u nas w Polsce narazie b. drogie gdyby tyle nie kosztowało, to nie zastanawiałabym się i od razu bym robiła ten laser. spokój na kilka lat.ehhh..... póki co musimy się męczyć...
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 537 dni temu Posty: 2842 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2007-05-15, 23:40
Ja też najchętniej bym się laserem potraktowała... Ale póki co, to najczęściej maszynka+żel do golenia... Wosk, jakoś to chyba nieumiejętnie robiłam, albo miałam złe bo prawie niczego się nie pozbyłam... Ale kiedyś robiłam u kosmetyczki i powiedziałam, że więcej tego cuda nie wypróbuję bo po tym straaaaaaaaaaaasznie mi włoski wrastały. Jeśli chodzi o kremy - nie mam cierpliwości czekać tych 10 czy 15 minut Latem nogi traktuję depilatorem i mam spokój na dłużej, czasami też mi włoski wrastają ale to pojedyńcze sztuki i jest na nie sposób ( i tutaj odpowiedź na Twoje pytanie, niki) - po depilacji tak raz na dwa dni stosować peeling, który jak coś to naskórek złuszczy i włoski "wyjdą" na zewnątrz zamiast wrastać u mnie sie przynajmniej sprawdza
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 531 dni temu Posty: 1502 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Marzena
Wzrost: 155 cm.
Włosy: Brunetka
Stan: Na smyczy :)
Wysłany: 2007-05-30, 20:20
Maszynka plus żel do depilacji ,chociaz ostatnio w szkole na zajęciach mamy woskowanie ciala(gorącym woskiem) i z tego tez korzystam ból praktycznie znikomy (jeśli zabieg jest dobrze zrobiony) i mam spokuj na 3 tygodnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum