Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 59 dni temu Posty: 41 Skąd: Rejowiec Fabryczny
Profil: Stan: żonka :-)
Partner: Arek
Wysłany: 2008-10-06, 10:49
co do depilatora ja mam już chyba ze dwa lata i bardzo sobie chwalę
a muszę przyznać że mój próg bólowy jest bardzo niski
jedyne co mogę doradzić żeby mniej bolało to depilacja nóg zaraz po kąpieli wtedy skóra nóg jest zmiękczona i włoski lepiej i mniej boleśnie wychodzą
ja ze swojej strony mogę depilator polecić z czystym sumieniem
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 67 dni temu Posty: 923 Skąd: Okup City xD
Profil: Imię: Justyna
Wzrost: 180cm
Włosy: brąz
Partner: Michał
Wysłany: 2008-10-11, 17:38
A ja znalazłam fajny sposób na włoski: krem do depilacji + normalna maszynka. Ciężko ten krem wypłukać z ostrzy, ale wg. mnie daje niezłe efekty. Podrażnień nie mam, włoski wolniej odrastają i o wiele łatwiej się ich pozbyć.
Profil: Imię: fajna babka
Wzrost: 156
Włosy: brunetka
Stan: jeszcze panna ;)
Partner: Tomasz ;*
Wysłany: 2008-10-16, 19:09
Mikula, po depilacji najlepiej regularnie robić peeling ..... a jak już nie to masaż szorstka stroną gąbki zapobiega to wrastaniu włosków..... lepsze to niż ich usuwanie potem na siłę .... jak któryś włosek wrósł można lekko podważyć go pinceta zdezynfekowana uważając by nie za bardzo rozdrapać naskórek .... lepszym pomysłem i bardziej higienicznym jest zastosowanie takiego kremu do dostanie w salonach kosmetycznych na wrastające włoski .... nazwy i ceny niestety nie znam ale czytałam o nim gdzieś na necie przy temacie o wrastaniu i depilacji :- )
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 516 dni temu Posty: 70
Profil: Imię: Marta
Wysłany: 2008-10-17, 18:46
Ja się przekonałam do depilatora - ze względów takich, że jestem leniwa. Ale stosuję go tylko na nagi. Pachy? Ło matko nigdy. Stosowałam też kremy ale nie dają takich efektów.
Właśnie - te kremy na wrastające włoski skuteczne? A może jest jeszcze jakiś sposób?
_________________ Kobiece stroje nie były sprawą przesadnie zajmującą myśli Cutwella. Właściwie kiedy myślał o kobietach, pojawiające się w umyśle obrazy rzadko zawierały w ogóle jakieś stroje.
Profil: Imię: fajna babka
Wzrost: 156
Włosy: brunetka
Stan: jeszcze panna ;)
Partner: Tomasz ;*
Wysłany: 2008-10-17, 20:59
co do tych kremów to już mówiłam że ja nie stosowałam ale kiedyś dużo o tym czytałam z opinii kobietek sa ok .... ponoć działa trzeba tylko pójść do dobrego salonu i zapytać czy maja takie rzeczy .....zaznaczam że każda skóra jest inna i co jednej pomoże ..... ja czegoś takiego nie praktykuje wole sie dziennie pomęczyć z gąbką i mam chociaż gładkie nogi bez wrostów czasem tylko pojedyncze :- )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum