Rejestracja Zaloguj  

Chat [0] Uzaleznione Rangi Mapa                   Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
depilacja;)
Autor Wiadomość
Donn 
PerFekcjoniStka

Informacje:
Dołączyła 275 dni temu

Profil:

Wysłany: 2008-09-28, 22:49   

Lady Jo napisał/a:
mialam krosty straszne

czasem i to sie zdarza dużo małych czerwonych krostek....musisz potem dużo balsamu nawilżającego wklepać w nogi..może krostki odrazu nie zejdą ale to załagodzi takie pieczenie

REKLAMA

Elodi 
Pustka

Informacje:
Dołączyła 117 dni temu

Profil:
Imię: Klaudia
Stan: panna
Wysłany: 2008-09-29, 09:32   

Swojego czasu też mi wychodziły, ale już jakiś czas mam normalną reakcje na maszynkę. Golę się przeważnie w wodzie, więc nic się nie wysuszy, a po kąpieli obowiązkowo balsam :) Chciałam spróbować depilatora, ale nie wiem czy wydawać pieniądze i zagryzać zęby :P

Amor vincit omnie - miłość wszystko zwycięża.

nie(d)oceniona 
waiting for ...

Informacje:
Dołączyła 101 dni temu

Profil:
Stan: all alone ;)

Wysłany: 2008-09-29, 10:07   

hmmm ... ja ostatnio (jakies 2 miesiące temu) zainwestowałam w depilator ... powiem tak ... pierwsze podejście skończyło się tym ze każdą noge robiłam po 2 dni ... drugie poszło już szybciej, co ni znaczy że bezboleśnie ... ale chyba sie przekonam do tego ustrojstwa, bo faktycznie spokój miałam przez prawie 3 tygodnie :)

Oto historia z kantem co podwójne ma dno
Gdyby napisał ją Dante
To nie tak by to szło...

Madzik :) 
:)

Informacje:
Dołączyła 277 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-09-29, 10:44   

depilator kupuje od dwoch lat..... i kupic nie moge :-P
ciagle jakies wazniejsze wydatki... a to to, a to tamto....
bolu sie nie boje, bo to wcale nie jest takie straszne.... przynajmniej mnie nie bolalo... za pierwszym razem moze troche, pozniej juz nic a nic :-)

poki co maszynka + zel/pianka... ale nie lubie tego bardzo.... choc nozki przez dzien/dwa dni sa idealnie gladkie, a przy depilatorku gladkie mimo wszystko nie byly :->

I moje urodzinki tez :D

fajna babka 
żmija

Informacje:
Dołączyła 153 dni temu

Profil:
Imię: fajna babka
Wzrost: 156
Włosy: brunetka
Stan: jeszcze panna ;)
Partner: Tomasz ;*
Wysłany: 2008-09-29, 21:10   

Madzik :) , u mnie też na pocztaku idelanie gładkie po depilatorze nie była ale po paru użyciach zrobiły sie gładkie poprstu nauczyła sie depilować tak by łapać prawie wszystkie a i one staly sie cieńsze .....

co do wrastanie to powiem tak włoski wrastają u mnie około po 4 użyciach depilatora bo wyrywając włos nie jest odrastający na tyle mocny by sie przez skórę przebić wtedy robie dość mocny peeling i odczekam jedne dzień i następnego jednorazówka ogolę nogi jak znowu odrosła to już są ostre wiec przebijają sie przez skórę i dalej depilatorem ..... wada jest to że trzeba robic to regularnie bo inaczej moga włoski tak powrastać ze trzeba będzie stosować takie specjalne kremy na wrastanie (do dostani min w gabinetach kosmetycznych)

Kahela 

Informacje:
Dołączyła 234 dni temu

Profil:
Imię: Mila
Partner: L.
Wysłany: 2008-09-29, 22:52   

fajna babka napisał/a:
wtedy robie dość mocny peeling i odczekam jedne dzień i następnego jednorazówka ogolę nogi jak znowu odrosła to już są ostre wiec przebijają sie przez skórę i dalej depilatorem .....
dokładnie...to jedyny sposób chyba, ja też tak robię...
W cud kremy, powodujące nie-wrastanie nie wierzę.... ;-)

Jacqueline 

Informacje:
Dołączyła 84 dni temu

Profil:
Wzrost: 170
Włosy: ciemny blond
Stan: panna ;)
Wysłany: 2008-09-30, 00:24   

Dlaczego od depilatora właściwie włoski wrastają ? <hmm> :-?

fajna babka 
żmija

Informacje:
Dołączyła 153 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-09-30, 09:25   

poniższy fragment cytuje z http://uroda.onet.pl/1330379,2043,2048,,,po_depilacji,twarz_i_cialo.html
Cytat:
Wrastanie włosów
* Jak wygląda? Odrastające włosy nie przebijają się przez naskórek. Wrastają w skórę, wokół nich tworzą się krostki. Te z czasem twardnieją, przekształcając się w nieestetyczne grudki.
* Dlaczego? Problem może pojawić się zarówno po depilacji maszynką do golenia, jak i woskiem. Ostrze ścina włosy w szpic. Ostre wbijają się pod powierzchnię naskórka i wrastają w skórę. Depilacja woskiem osłabia włosy. Miękkim i wiotkim trudniej przebić się przez naskórek.
* Jak tego uniknąć? Nawilżaj ciało balsamem, co dwa-trzy dni wykonuj peeling. Naskórek stanie się cieńszy i miękki. Odrastające włosy łatwiej się przez niego przebiją i nie będą wrastać.

Prościej mówiąc włos wydepilowany jest cienki i nie kuje tak jak po maszynce bo jest mniej ostry dlatego tez nie ma siły przebić sie przez mocny naskórek ....

Kahela napisał/a:
W cud kremy, powodujące nie-wrastanie nie wierzę.... ;-)

ja tez nie wierze ale jeli włos mocno wrosnie tak że grozi stanem zapalnym można posmarować takim kremem (nazwy nie pamiętam gdzieś czytałam) i odpadnie wtedy taki strupek uwalniając go na zewnatrz

Maddie 

Informacje:
Dołączyła 95 dni temu

Profil:
Imię: na literkę M :)
Wzrost: 170
Włosy: Brąz
Stan: Wolna
Partner: Brak
Wysłany: 2008-09-30, 14:37   

Drogie kobitki a jak pozbywacie się włosków w okolicach bikini ale tam głębiej? Chodzi mi o to, że ja łono wygolę sobie dokładnie ale już głębiej jest gorzej a niestety mam dość bujne owłosienie to samo tyczy się pupy :-/

/PHIL BOSMANS/

Donn 
PerFekcjoniStka

Informacje:
Dołączyła 275 dni temu

Profil:

Wysłany: 2008-09-30, 15:25   

Maddie spróbuj delikatnie maszynką...i użyć dużo pianki do golenia..może być też mydło..żeby skóra nie była sucha

fajna babka 
żmija

Informacje:
Dołączyła 153 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-09-30, 15:45   

Maddie, ja golę okolice intymne maszynką pianka do golenia i powoli bez naciskania staram usunąć wszystkie włoski :-) w sklepach czasem można dostać maszynki do depilacji intymniej są one mniejsze niż normalne ale jeszcze nie próbowałam i nie wiem jakie są :-)

mydła nie polecam bo zwiększa szanse podrażnienia :-)

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 721 dni temu

Profil:
Imię: Madzia
Wzrost: niski
Włosy: czarna
Stan: szczęśliwa żonka :)
Partner: Marcin
Wysłany: 2008-09-30, 17:16   

czy któraś z Was używa i mogłaby polecić elektryczną maszynkę do depilacji? mama się uparła, że musi sobie kupić nową (choć próbowałam ją przekonać, że to buble, ale ona tam wie swoje ;-) )

palma 

Informacje:
Dołączyła 54 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-10-01, 11:29   

ostatnio uzbieralam i wybralam sie na laser bikini. powiem ze naprawde polecam, a juz szczegolnie tym co maja problem alergiczny z depilacja bikini. ja czym sobie nie zrobilam, to zamiast ladnej bikini mialam czerwone placki przez pare dni, ze az sie mnie chlopak pytal czy nic mi nie jest. bikini laserem nie jest takie drogie co na przyklad nogi. Ogolnie polecam, bo bylam 3 razy i poki co sie nie wybieram wiecej bo nie widze potrzeby.

lily 

Informacje:
Dołączyła 101 dni temu

Profil:
Imię: lily
Włosy: raczej blondy
Stan: mężatka generalnie szczęśliwa
Wysłany: 2008-10-02, 20:40   

palma napisał/a:
ostatnio uzbieralam i wybralam sie na laser bikini. powiem ze naprawde polecam, a juz szczegolnie tym co maja problem alergiczny z depilacja bikini. bikini laserem nie jest takie drogie co na przyklad nogi. Ogolnie polecam, bo bylam 3 razy i poki co sie nie wybieram wiecej bo nie widze potrzeby.

Podpisuje się rękoma i nogami!! Polecam w 100% :-D

fajna babka 
żmija

Informacje:
Dołączyła 153 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-10-02, 21:37   

palma, ile taka przyjemność kosztuje ? no bo np. 800 zł za każdy raz mnie nie kreci :-)

Madzia81, ja używam depilatora broaun silk-epil soft Profection i sobie chwile mam go juz 4 rok i nie miałam z nim problemów ...zawiera 2 nakładki golącą (jak maszynka) i depilująca ... co do golącej to efekt jest jak po reskiej maszynce czyli pół dnia i odrosty a depilator jest jak najbardziej ok .... dałam za nią 250 zł wiec cena tez przyjemna :-) jedyny minus żeby dobrze działa to trzeba po każdym użyciu dokładnie wyczyścić bo włoski wchodzą do środka :-)

Odpowiedz do tematu