Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 64 dni temu Posty: 179 Skąd: The Ketchup city
Profil: Imię: Kasia
Wzrost: 167 cm
Włosy: Brąz w porywach do rudego;)
Stan: narzeczona;-)
Partner: Krzyś
Wysłany: 2008-09-25, 20:49
Depilacja pastą cukrową
Jeśli chcesz pozbyć się włosków z okolic bikini na dłużej wybierz depilację pastą cukrową. To łagodna wersja woskowania. W Polsce znana jest dopiero od niedawna, a już zyskała rzesze fanek. W odróżnieniu od depilacji tradycyjnymi metodami nie podrażnia skóry, wygładza ją i odżywia. Używana jest już w wielu gabinetach kosmetycznych, ale możesz przeprowadzić ją także sama w domu.
Pasta składa się TYLKO I WYŁĄCZNIE z naturalnych składników, dostępnych w każdym z domów. Zawiera wodę, cukier, sok cytrynowy i zioła. Pojemniczek z mieszanką, skrystalizowaną na kamień, zostaje szybko ogrzany suszarką, dzięki czemu można nabrać niewielką ilość płynnego karmelu. Ugniata się ją palcami i nakłada na fragment skóry zgodnie z kierunkiem wzrostu włosa, gładząc kilkakrotnie, żeby włoski dobrze się wcisnęły w masę i w niej zastygły. Następnie przykładając palec do końca masy, szybkim ruchem zdziera się ją ze skóry (czyli pod włos). Błyskawicznie zgniata w palcach kolejną w kulkę i ponownie nalepia. Zabieg się powtarza, aż do momentu całkowitego usunięcia wszystkich włosków.
Informacje: Wiek: 32 Dołączyła 101 dni temu Posty: 55 Skąd: Poznań
Profil: Imię: lily
Włosy: raczej blondy
Stan: mężatka generalnie szczęśliwa
Wysłany: 2008-09-26, 20:45
Ale z tego co wiem, tylko laser daje efekt trwały... A tak wloski sie tylko wyrywa, jak przy tradycyjnym wosku... Czyli wciąż i wciąż i do końca życia depilować, aż nie wyłysiejesz
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 60 dni temu Posty: 27 Skąd: Włocławek
Profil: Imię: Lena
Wzrost: 165 cm
Włosy: aktualnie blond :P
Partner: Bartek
Wysłany: 2008-09-27, 01:16
jak już kiedyś uzbieram więcej kasy to na pewno zdecyduję się na porządną depilację np laserową, ale póki co twardo trzymam się zwykłej maszynki. Wiele razy próbowałam użyć depilatora ale za każdym razem kiedy go włączałam odstraszał mnie sam dźwięk, poza tym jak już raz spróbowałam przekonałam się, że to jednak naprawdę boli, więc wole "wyrywanie" zostawić komuś kto zrobi to za mnie i szybko
Informacje: Wiek: 26 Dołączyła 168 dni temu Posty: 164 Skąd: Anglia
Profil: Imię: Aśka
Wzrost: średni
Włosy: ciemny brąz
Stan: męzatka
Partner: Artur :)
Wysłany: 2008-09-28, 16:36
zle to ujelam, nie robilm tego szybko w tym sensie ze sie pozacinalam, nie mialam czasu na krem do depilacji itp i chodzi o to ze moje nogo starsznie reaguja na maszynke, mialam krosty straszne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum