Informacje: Wiek: 32 Dołączyła 146 dni temu Posty: 139 Skąd: Poznań
Profil: Imię: lily
Włosy: raczej blondy
Stan: mężatka generalnie szczęśliwa
Wysłany: 2008-09-24, 18:55
Ja zaczęłam depilację laserową. Stwierdzam z całą stanowczością, że mogę miec pusto w lodówce, ale na to odlożę Najpierw zaczęłam pachy. Pierwszy zabieg ok, nie bolało. Drugi juz tak ale był juz mocniejszy laser (zwieksza się z kolejnymi wizytami). Zapisałm się też na bikini. Jestem po pierwszym zabiegu. Bałam się na maxa, ale było spoko. Gdyby jednek bolało tak, jak przy drugim zabiegu pach chyba bym nie dała rady. Każdy zabieg byl z kremem znieczulającym emla. Jednak warto!!!. po pierwszym zabiegu pach goliłam się po 2 tyg!! REWELACJA.
[ Dodano: 2008-09-24, 19:56 ]
a na podrażnioną skórę polecam męski balsam nivea sensitive (biały)
Profil: Imię: fajna babka
Wzrost: 156
Włosy: brunetka
Stan: jeszcze panna ;)
Partner: Tomasz ;*
Nastrój:
Wysłany: 2008-09-24, 20:59
margotka222 na necie kiedyś znalazłam filmik z tym jak przeprowadzić taka depilację .... krok po kroku.... niestety nie pamiętam strony ale jak poszukasz to może uda ci sie znaleźć ... to była reklam jakiegoś salonu kosmetycznego co tym sie zajmowała... a jeśli nie znajdziesz to postaraj sie poeksperymentować a co do wosku to najlepiej sie go usuwa wacikiem w oliwce dziecięcej moczonym na prawdę schodzi dobrze (stosowałam jak plastry z woskiem używałam)
Informacje: Wiek: 32 Dołączyła 146 dni temu Posty: 139 Skąd: Poznań
Profil: Imię: lily
Włosy: raczej blondy
Stan: mężatka generalnie szczęśliwa
Wysłany: 2008-09-25, 19:07
Słuchajcie. Cena może nie jest zachęcająca. Bo jeden zabieg (pachy) to 400zł. Nalezy ich wykonać od 4 do 5. Tak samo kształtuje się bikini (całkiem głębokie, w tym usunięcie włosków miedzy posladkami). Jeśli, któraś chce mieć wydepilowane wręcz głeboko wargi sromowe zapłaci więcej. Jednak tego zabiegu nie będą wam w gabinecie polecać z uwagi, że nachodzi się już na śluzówkę. Depilacja starcza na 10 lat (podobno)- więc warto. Jeżeli pojawią się włoski po paru latach to pojedyncze i chodzi się na pojedyncze strzaly za niewielkie juz opłaty. Przed przystapieniem do zabiegu skórę bada dermatolog i wykonuje próbę laserem o róznym natężeniu i sprawda rekację skóry i włosków. Poparzenie może wystapić jeśli korzysta się z solarium lub opala się na słońcu. Nie wolno w czasie wykonywania zabiegu eksponować się slońce, raz aby uniknac poparze, dwa, ze laser moze być nieskuteczny. Dlatego solarka zakazana. Dodam, ze moja koleżanka jest 3 lata po zabiegu i ma skórkę głaciutką jak na wew stronie nadgarstka!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum