Informacje: Wiek: 19 Dołączyła 203 dni temu Posty: 14 Skąd: stond
Profil:
Wysłany: 2008-01-11, 19:11
Mam dosyć mocne i ciemne włoski na ciele. Probowałam wszystkich dostępnych metod depilacji (oprócz laseru, bo za drogi, a skutki ponoć nie są wcale zadowalające).
Od maszynek jednorazowych przez wosk w plastrach, pianki, kremy, depilator, pasta cukrowa (własnej roboty niestety wielokrotne próby jej zrobienia nieudane )
I najlepsze dla mnie okazał się wosk... na ciepło. Kupiłam kilka wkładów, podgrzewacz i paski. Takie same zestawy posiadają kosmetyczki w salonach. Zestaw kilka wkładów i podgrzewacz (ok. 70zł) kosztuje około 150zł, oczywiście to sprzęt na początek potem dokopuje sie tylko wkłady. Za to u kosmetyczki zapłacicie 150 zł a nogi, paszki i może bikini (nie bardzo znam cennik). A jeden wkład kosztuje 5zł i nie mogę go wytracić przez 2 miesiące!
Efekt jest super! O wiele wiele mniej bolesny niż ten zimny i nie pozostawia praktycznie żadnych podrażnień! A włoski odrastają po przepisowych 4 tygodniach (nawet dłużej), a nie tak jak u mnie było po tygodniu jeżeli chodzi o zimny wosk.
Miejcie dziewczyny na uwadze, że probowałam wielu metod, aż natrafiłam na tą najbardziej mi odpowiadającą. Zestaw kupiłam w sklepie internetowym (jeżeli ktoś jest zainteresowany podam adres na pw).
Ja do depilacji nóg używam depilatora (jakoś się przełamałam mimo bólu) a pod pachami i okolice bikini gole golarką elektryczną. Depilatorem boli jak włoski są dłuższe a jak nie to zaciskam zęby i ogień Ale nie wytrzymuję 4 tyg mimo użycia depilatora.Minimum raz na tydzień trzeba poprawić .
Ja osobiście chodzę do kosmetyczki na wosk(mam z głowy owłosienie na 4, 5 tyg.)Płacę za nogi, bikini oraz pachy ok. 95 zł. Może wydawać się ze to drogo, ale przynajmniej już nie podrażniam skóry;nie mam żadnych krostek czy uczuleń. A włoski po każdym zabiegu stają się słabsze i jakby ich było mniej. Co w moim przypadku jest super, bo jestem szatynka i mam ciemne i mocne włoski. Przynajmniej raz w życiu każda kobieta powinna spróbować takiej depilacji.Mnie do mojej namówiła mama
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 284 dni temu Posty: 2629 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-01-12, 10:32
bikini glebokie czyli depiluja calkiem na lyso depilacja bikini, sa rozne rodzaje:
tradycyjne, czyli nieduze- wloski ktore znajduja sie poza lonem
brazylijskie, czyli dosc mocno wciete
kompletne czyli wszystko
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 284 dni temu Posty: 2629 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-01-12, 11:18
Jewel napisał/a:
I co ?? Nie boli ?? Czym się różni ten wosk od normalnego?
wiadomo ze boli ale ja sie juz przyzwyczailam z bolem normalny woski kojarzy mi sie do podlog
wosk miodowy nie podraznia skory
skutecznie usowa twarde i mocne wlosy
schnie bardzo szybko
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 601 dni temu Posty: 2958 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2008-01-12, 12:02
justa^25 napisał/a:
Przynajmniej raz w życiu każda kobieta powinna spróbować takiej depilacji
ja spróbowałam i powiedziałam "nigdy więcej". Po depilacji woskiem u kosmetyczki włoski wrastały mi w skórę. Nie wiem czego to wynik, czy nieumiejętnej kosmetyczki czy mojej skóry, ale zraziłam się. Miałam później duże problemy żeby poradzić sobie z tymi włoskami wrośniętymi
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 367 dni temu Posty: 5536 Skąd: Leeds
Profil: Imię: Monika
Wzrost: 170
Włosy: blond
Stan: panna
Partner: Paweł
Wysłany: 2008-01-12, 20:47
ja próbowałam sobie kiedys sama depilowac plastrami ( miejsca intymne, że tak powiem z wierzchu ), ale organizm reaguje tak, że jak wie, że to boli to nie chce sie temu poddać i ręka mi się normalnie sama cofała jak miałam szarpnąć plaster później mamuśka mi darła hehe ale ja bardziej to bolało ode mnie juz zamiast plastrów wolę depilator, bo jak depiluje nim to juz ręka mi sie nie cofa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum