A ja depiluję się maszynką i kremami do depilacji w okolicy bikini. Ostatnio wynalazłam doskonały patent, by nie mieć krostek po depilacji zwykłą maszynką w okolicy intymnej (zabrakło mi kremu i musiałam kombinować). Po prostu namoczyłam skórę i posmarowałam ją gruba warstwą balsamu, tak, właśnie tak:P I się ogoliłam i spłukałam. Oczywiście, że trzeba się golić troszkę dłużej, bo balsam włazi w ostrza, ale naprawdę nie miałam po depilacji żadnych krostek! A należę do osób, które mają taką skórę, że cholernie źle reaguje na różne zabiegi po goleniu. Wyłażą mi krostki, mam zapalenie meszków włosowych... koszmar. A gdy stosuję zwykły balsam do ciała jako piankę to mam spokój:-).
Ja teraz kupuję najtańszy balsam do ciała z biedronki czy z innego marketu:-P. Bo tych droższych mi szkoda marnować i się tak golę.
Może wasza skóra też tak dobrze zareaguje?:-) Spróbować można.
Informacje: Dołączyła 520 dni temu Posty: 2990 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-09-04, 22:01
łoł, ale fajniutkie te maszynki Jak są w rossmanie to poszukam, może gdzieś znajdę - fajnie by było
A co do patentu z balsamem, to jak depilowałam się pod pachami, tylko przy użyciu najzwyklejszego kremu nivea. Dobry sposób, tylko mnie denerwuje, jak ten krem maszynkę zapycha
Informacje: Dołączyła 520 dni temu Posty: 2990 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-09-05, 20:47
Byłam dziś w jednym rossmanie, ale nie było Ale to nic, jeszcze ich sporo w Warszawie, więc nie poddaję się
[ Dodano: 2007-09-06, 22:46 ]
Hmm, będzie post pod postem, przepraszam. W każdym razie chciałam się pochwalić, że kupiłam te malutkie maszynki Fajniutkie są
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum