mam pytanie może mi pomożecie?:)Spotkałam się już kilka razy z krytyką pod moim adresem na wizycie u ginekologa:(mianowicie depiluje miejsce intyme na zero a Pani doktor(nie jedna) twierdzi że grorzą mi choroby grzybiczne i zły sex:)nie wiem co to ma do tego??Czy spotkałyście się z takimi komentarzami u lekarza bo po takich wizytach nie wiem co mam zrobić??:(
Informacje: Dołączyła 349 dni temu Posty: 2999 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-08-26, 22:12
Jeśli chodzi o choroby grzybicze, to rzeczywiście ma to pewien związek - włoski to taka naturalna ochrona miejsc intymnych. Ale bez przesady, depilacja sama w sobie nie jest przyczyną grzybicy!!
Zły sex... mogę tylko zgodzić się z przedmówczynią: i co to lekarza obchodzi??
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 601 dni temu Posty: 2958 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2007-08-26, 22:13
asiunia_1987_ napisał/a:
grorzą mi choroby grzybiczne i zły sex
to się uśmiałam od kiedy to wielkośc depilacji wpływa na jakość seksu?? W ogóle co to za lekarka?? Radzę zmienić. Jedno z drugim nie ma ze sobą nic wspólnego
Faktycznie, włoski są pewną ochroną, ale nie aż taką, że jak się je goli to grozi komuś choroba grzybiczna, a jak nie goli to jej nie będzie miał.
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 595 dni temu Posty: 1505 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Marzena
Wzrost: 155 cm.
Włosy: Brunetka
Stan: Na smyczy :)
Wysłany: 2007-08-26, 22:43
Mój starszy pan ginekolog mnie chwali za to że się depiluje bo mówi że jest mniejsze ryzyko złapania infekcji (bądź co bądź na włoskach od potu i innych rzeczy zbierają się bakterie) oraz że jest chigieniczniej.Dziwna ta twoja pani doktor na twoim miejscu bym ja ładnie okrzaniła,wkońcu nie miala prawa prawic ci morałów a tym bardziej podnosić na ciebie głosu
no i wzięła za wizyte 50 zł:)bo teraz strajkują lekarze i nic nie można załatwić nawet recepty na tabletki a mi się kończyły!Już więcej jej nie odwiedze ale co to ma do sexu to nie wiem a pytać już nie chciałam:) może żal jej było że ja mogę szaleć w łóżku a ona już nie zabardzo ale mnie wkurzyła:)a wstyd mi było strasznie
pierwszy raz słyszę, żeby w ogóle ginekolog wtrącał się w sposób depilacji
dziewczyny już wszystko napisały: włosy zapewniają naturalną ochronę, ale ich brak na pewno nie jest powodem grzybicy
a z tym seksem to po prostu śmiechu warte
pani doktor może starej daty i dlatego tak to skomentowała. doradzam wybrać innego lekarza, może lepiej faceta, Oni inaczej do tego podchodzą.
Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 333 dni temu Posty: 458 Skąd: Zabrze
Profil: Imię: kasia
Wzrost: malutki :) 158 cm
Włosy: brunetka
Stan: od 26.04.2003- mężatka :)
Partner: Artuś
Wysłany: 2007-08-27, 15:02
ja też depiluje się do zera, no i w sumie moj lekarz jak widzi taki stan rzeczy to mówi: - no ty wiesz co ja lubie myśle, że chyba samo badanie jest o wiele przyjemniejsze dla ginekologa jeśli nie musi przebijać się przez dżungle, aby dostać się do celu , a sex- mam rewelka
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 355 dni temu Posty: 318 Skąd: Łódz
Profil: Imię: Emilia
Wzrost: 175
Włosy: brunetka
Stan: panna
Wysłany: 2007-08-28, 12:53
również byłam już u kilku ginekologów, Pań i Panów i nigdy, zaden lekarz nie komentował, indywidualna sprawa kazdej dziewczyny, czy sie depiluje czy nie, a lekarzowi nic do tego.
W zyciu wiekszych glupot nie slyszalam Jakosc seksu moze chyba w tym przypadku byc tylko lepsza, a co do chorob grzybicznych, to jak ktos zyje w malo higieniczny sposob i czesto zmienia partnerow seksualnych, to wlosy lonowe beda bez znaczenia a i tak zlapie grzyba. Wlosy lonowe co prawda tworza naturalna ochrone przed "zanieczyszczeniami", ale rozklad potu i wydzielin gromadzacych sie na nich, powoduje, ze nie mozna utrzymac tam przyjemnej "atmosfery" przez tak dlugi czas, jak przy wloskach ogolonych. Nigdy ginekolog nie komentowal mojej lonowej fryzury - za to ja zdecydowanie moglabym przyczepic sie do kompetencji kazdego z nich
_________________ "Z życiem jest jak z sukienką : można mieć bogate i kolorowe, a jednak je zmarnować, można też mieć życie zwyczajne i nosić sie z klasą" .
ja już się kilka razy spotkałam z tym że lepiej się nie golić na łysko(Panie doktor o tym wspominały)ale pierwszy raz dostałam taki opieprz jakbym nic nie robiła tylko się ciągle bzykała i choroby roznosiła:( ale mam ją gdzieś bo mam tylko 1 partnera i jeszcze nie miałam żadnych chorób grzybicznych ani złego seksu:)a wręcz przeciwnie jest ...
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 601 dni temu Posty: 2958 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2007-08-28, 16:29
asiunia_1987_ napisał/a:
złego seksu:
w ogóle jak to brzmi wydaje mi się, że pani doktor po prostu jest jakąś konserwatywną kobietą, która sama się nie goliła nigdy i uważa to za złe i nie "po bożemu" innego wytłumaczenia nie mogę znaleźć, bo chyba babka nie wierzy sama w to co mówi, że przez ogolenie się można mieć zły seks
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum