Informacje: Dołączyła 476 dni temu Posty: 2990 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-08-28, 21:41
Ko. napisał/a:
a co do chorob grzybicznych, to jak ktos zyje w malo higieniczny sposob i czesto zmienia partnerow seksualnych
Ech, grzyb to akurat nie stąd... ja miałam ten problem, partnera miałam w życiu jednego, żyję higienicznie jak najbardziej, a złapałam na basenie Powiem Wam, że nawet pani ginekolog kazała mi żyć "mniej higienicznie", bo łatwo zniszczyć naturalną florę bakteryjną.
Nevermind
Ale niiiigdy nie zdarzyło mi się, żeby ginekolog skomentował włosy łonowe
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 490 dni temu Posty: 186
Profil: Imię: Marta
Wzrost: 170 cm
Włosy: czarne
Wysłany: 2007-08-29, 10:01
Nymphadora napisał/a:
Powiem Wam, że nawet pani ginekolog kazała mi żyć "mniej higienicznie", bo łatwo zniszczyć naturalną florę bakteryjną.
to fakt...jest takie powiedonko "częste mycie skraca życie"
a co do depilacji to ja też golę sie na zero i mój ginekolog nigdy nie zwrócił mi na ro uwagi...wydaje mi sie że to nawet lepiej, jakoś nie poszłabym do lekarza taka "zarośnięta" no i podczas seksu też odczuwam lepiej wszystkie pieszczoty iedy jestem świeżutko wygolona
_________________ NIE CZUĆ NIC ZNACZYŁOBY WOGÓLE NIE ISTNIEĆ...
Ta doktor musiała być chyba starej daty
Oczywiście w dzisiejszych czasach, przy odpowiednim utrzymaniu higieny osobistej nie trzeba się martwić o stany zapalne z tego powodu ... OCzywiście takowe się zdarzają ale to normalne, że każda kobieta w życiu je przechodzi.
Jeśli chodzi o jakość seksu to moim skromnym zdaniem depilacja może tylko ją podnieść Nie spotkałam jeszcze faceta, który nie lubiłby ładnie "wygolonych" kobiet (niekoniecznie na zero:P). Ponadto chyba komfort kobiety też jest wtedy większy (przynajmniej w moim przypadku), szczególnie podczas pieszczot językiem ..
Informacje: Wiek: 26 Dołączyła 471 dni temu Posty: 248 Skąd: krakow
Profil: Imię: Paulina
Wzrost: 170
Włosy: brazowe
Stan: mam mezusia
Wysłany: 2007-08-29, 14:52
ale jaja... takich rzeczy to ja juz dawno nie slyszalam... hehehehe
wloski moga chronic ale bez przesady... moj ginekolog nigdy mi nie zwrocil uwagi, szczerze mowiac glupio mi isc do lekarza taka zarosnieta... ja czuje sie o wiele lepiej i czysciej jak sie ogole (szczegolnie podczas okresu)... a co do seksu to tej babie zal dupe sciska ze sama na to nie wpadla 30 lat temu...
Pierwsze słyszę, żeby od depilacji dostać grzybicy albo, jeszcze lepiej, mieć nieudany sex. Z tym drugim to wręcz przeciwnie, bo na ZERO facetów bardzo podnieca
Co do tego mycia to się dziewczyny nie śmiejcie:). Naprawdę powinno się myć tak dwa razy dziennie tam, a to dlatego, że niszczymy pożyteczne pałeczki kwasu mlekowego, gdy za często lecimy do łazienki, które się odbudowują ok 72 godzin! Im mniej pałeczek tym większa szansa na "grzyba";). Tzn. ja wiem, że to indywidualne odczucia danej osoby są ważne i np. ja też częściej się myję, gdy czuję potrzebę, ale jak jej nie ma, to nie przesadzam.
Ale co depilacji, golę się tam. Łatwiej się dostać do rejonów tych, gdy są ładnie wydepilowane no i wrażenia podczas seksu przyjemniejsze;).
Informacje: Dołączyła 541 dni temu Posty: 6460 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-09-02, 15:50
hahahahaha ta pani doktor pewnie sama ma dzungle amazonska z nietoperzami miedzy nogami :p hahahaha i w zyciu nie uprawiala seksu oralnego nie wyobrazam sobie nie golic sie .... moze nie zawszegole sie na 0 bo czasem paseczek dla odmiany lubie zostawic i jaki to ma miec zwiazek ze "złym sexem" nooo w sumie ma bo ja nie wyobrazam sobie faceta przedzierajacego sie jezykiem przez gaszcz i chyba nie chce
co do higieny to jesli sie ktos nie myje to czy ma włoski czy ich nie ma to chyba nie ma wiekszej roznicy...
ja tez pierwszy raz słysze cos takiego.. mój ginekolog nigdy tak nie powiedział.. a tez gole sie na zero... też wydaje mi się że to chyba jak ktos sie nie depiluje w miejscu intymnym to moze to doprowadzić do infekcji.. bo przecież depilując się w większym stopniu dbamy o chigienie.. tak mi sie przynajmniej zdaje.. ja osobiście czuje się świeżej i czyściej jak jestem wydepilowana... i chyba tez sprawia to większa przejemność w sexie... a tym bardziej w grze wstępnej...
_________________ Mówią że jeśli rodzi się człowiek, - z Nieba spada dusza. Rozpada się na dwie części, Jedna trafia do kobiety, druga do mężczyzny... Natomiast całe życie polega na odnalezieniu tej drugiej połowy, połowy swej duszy.... połowy samego siebie...
Dobra, nie dodało się. Próbuję znów . Ja także się golę, ale wiem, że ginekolog również ma rację mówiąc, że włosy łonowe nie rosną po to by nas wkurzać, ale po to by nas chronić;). Mimo, że to dziwne, ale np. włosy łonowe porastające wargi sromowe większe chronią naszą delikatną skórę przeciw otarciom. Także to, że są błyszczące to dlatego, że mają jakąś substancję, która nas chroni przed infekcjami. Wiem, wiem lepiej być ogoloną (lepsze bodźce seksualne ), ale nie dyskredytujcie lekarza, który też ma racje:). Nawet widziałam program na zone club o owłosieniu i naszym poczuciem piękna i tam pani ginekolog również mówiła czemu służą te nasze włosy, które wszak rosną nam tam naturalnie, dlatego swoją rolę mają.
Kiedyś jak kobity nie nosiły majtek i np. siadały na kamieniach, murach to łatwiej mogły coś "złapać", a włosy jak i błona dziewicza chroniły dostęp do pochwy , po to by nic im nie było.
dlatego ja się golę, ale wiem, że lekarz też ma racje.
Informacje: Wiek: 19 Dołączyła 447 dni temu Posty: 383 Skąd: z nibylandi...
Profil: Stan: Zaświergolona ;)
Partner: Bartuś ;*
Wysłany: 2007-09-05, 14:26
ja tez się gole i mój gin nei powiedziała jeszcze nic. Ani troszki A mój chłopak woli jak jestem ogolona :] Czasem zostawiam paseczek jakis, a mój Bartek sie śmieje, zebym adidasa zostawiła Trzwy paski :lol2:
_________________ "W tej chwili, jest 6, 470, 818, 671 ludzi na świecie.
Sześć miliardów ludzi na świecie.
Sześć miliardów dusz.
A czasami...
...wszystkiego czego potrzebujesz jest jedna."
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 494 dni temu Posty: 5526 Skąd: Leeds
Profil: Imię: Monika
Wzrost: 170
Włosy: blond
Stan: panna
Partner: Paweł
Wysłany: 2007-09-05, 14:42
mirra-streetcom napisał/a:
Kiedyś jak kobity nie nosiły majtek i np. siadały na kamieniach, murach to łatwiej mogły coś "złapać", a włosy jak i błona dziewicza chroniły dostęp do pochwy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum