Wysłany: 2007-11-19, 18:02 Czym karmicie dzidziusia?
Jestem młodą mamą, niestety nie mogę mojej Zuzi karmić piersia, dlatego chciałam prosić o radę jakie mleka możecie mi polecić dla 5 miesięcznego dziecka.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez madzia 2007-11-19, 18:08, w całości zmieniany 1 raz
Informacje: Dołączyła 541 dni temu Posty: 4256 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-11-19, 18:05
chyba najlepiej byłoby skonsultować się z pediatrą na rynku wybór sztucznych mieszanek jest spory, więc ciężko doradzić co będzie najlepsze dla Twojego maluszka
Informacje: Dołączyła 541 dni temu Posty: 4256 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-11-20, 19:03
mamusia pytała jakie mleko możemy jej polecić
zresztą na mleczkach jak i innych pokarmach dla maluszków jest napisane od jakiego miesiąca mozna je podawać, jeżeli nie chcecie decydować same, to naprawde najlepiej porozmawiać z pediatrą
hej!!jestem tu nowa, chociaż mamą jestem od kilku miesięcy. to co Ci mogę polecić, to jakies delikatne zupki. Np w ofercie Gerbera znajdziesz juz dania od 4 miesiąca - najlepiej wejdź sobie na stronkę reklama i najpierw wszystko obejrzyj i poczytaj zanim się zdecydujesz coś wybrać.pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony przez madzia 2007-12-14, 10:00, w całości zmieniany 1 raz
Ja jestem mamą z trochę dłuższym stażem, bo mój synek ma już dwa latka, ale też dawałam mu sloiczki gerbera. Zaczynałam od jabłuszka, potem powoli wprowadzałam dania wieloskładnikowe. On najbardziej lubił menu smakosza. A może powinnaś zadzwonić do gerbera - oni tam teraz mają takie centrum doradzania rodzicom i na pewno powiedzą ci co i kiedy najlepiej dziecku podawać. Myślę, że numer znajdziesz na ich stronie.
Informacje: Wiek: 26 Dołączyła 352 dni temu Posty: 164
Profil: Imię: Ania
Wysłany: 2007-12-11, 15:44
Ja moją młodszą zidzię karmiłam do tej pory piersią, ale ostatnio się pochorowałam i kuracja zakończyła sie antybiotykami więc w tym momencie cycuś odpada, teraz będę wprowadzać do menu mojego synusia soczek z marcheweczki i jabłuszko!! Zobaczymy czy będzie mu smakowało
Moje dzieciaczki karmiłam piersią tylko po 6 tyg. Niestety nie miałam pokarmu i ciągle płakały bo były głodne. Jak przyszła położna to mnie ochrzaniła żebym w Matke Polke się nie bawiła i po butelke i mleko do sklepu pobiegła. Obydwoje wyrosły na mlekach NAN. Potem dołączałam kaszki i kleiki Bobo Vita i sama przecierne zupki i owocki im robiłam. Wyrosły duże i są cudowne
co do reklama, to przypomniało mi się jeszcze, że tam na ich stronce podają numer do tzw. Centrum informacji dla rodziców. Zawsze można tam zapytać o karmienie.
Ostatnio zmieniony przez madzia 2007-12-14, 10:07, w całości zmieniany 1 raz
cześć.ja też nie mogłam karmić swojej córki piersią i dawałam jej BEBILON 1 on jest do 4 miesiąca a potem jest BEBILON 2.tAM NA PUDEŁKU WSZYSTKO PISZE.
ja karmiłam małego porzez 5 miesięcy piersią teraz jest juz tylko na modyfikowanym, daje mu NAN2 a oprócz tego je już kaszki, i zupki także z mięsem, niedługo zamierzam wprowadzić mu jajko. myslę że w sprawie jedzenie to najlepiej poradzić się pediatry. z mlekiem lepiej uważać i acząć do typu HA tak w razie czego..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum