Rejestracja Zaloguj  

Chat [0] Uzaleznione Rangi Mapa                   Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
Czym karmicie dzidziusia?
Autor Wiadomość
mamusia25

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2007-11-19, 18:02   Czym karmicie dzidziusia?

Jestem młodą mamą, niestety nie mogę mojej Zuzi karmić piersia, dlatego chciałam prosić o radę jakie mleka możecie mi polecić dla 5 miesięcznego dziecka.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez madzia 2007-11-19, 18:08, w całości zmieniany 1 raz  

REKLAMA

Magdaru 

Informacje:
Dołączyła 541 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-11-19, 18:05   

chyba najlepiej byłoby skonsultować się z pediatrą ;-) na rynku wybór sztucznych mieszanek jest spory, więc ciężko doradzić co będzie najlepsze dla Twojego maluszka <bezradny>

mamusia25

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2007-11-19, 21:55   

Dzięki za informację. ;-)
Gdyby któraś z mam miała jednak jakieś doświadczenia w tej kwestii to proszę o pomoc.

fiora

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2007-11-20, 18:56   

Polecam słoiczki z przecierami Gerber dla malucha:) na słoiczku napisane od ilu miesiecy podawac dziecku

fiora

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2007-11-20, 18:59   Zamiast persi...

jakich odzywek dla dzieci uzywacie... Mam problem nie moge karmić synka persią Chciałam sie dowiedziec co polecacie.

tutaj mamy identyczny temat, nawet w nim odpowiadałaś, więc po co zakładać nowy :-|
Ostatnio zmieniony przez Magdaru 2007-11-20, 19:05, w całości zmieniany 1 raz  

Magdaru 

Informacje:
Dołączyła 541 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-11-20, 19:03   

mamusia pytała jakie mleko możemy jej polecić :-P
zresztą na mleczkach jak i innych pokarmach dla maluszków jest napisane od jakiego miesiąca mozna je podawać, jeżeli nie chcecie decydować same, to naprawde najlepiej porozmawiać z pediatrą :-)

biedronka 

Informacje:
Dołączyła 355 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-12-04, 19:41   

hej!!jestem tu nowa, chociaż mamą jestem od kilku miesięcy. to co Ci mogę polecić, to jakies delikatne zupki. Np w ofercie Gerbera znajdziesz juz dania od 4 miesiąca - najlepiej wejdź sobie na stronkę reklama i najpierw wszystko obejrzyj i poczytaj zanim się zdecydujesz coś wybrać.pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony przez madzia 2007-12-14, 10:00, w całości zmieniany 1 raz  

kaszmir

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2007-12-11, 10:52   

Ja jestem mamą z trochę dłuższym stażem, bo mój synek ma już dwa latka, ale też dawałam mu sloiczki gerbera. Zaczynałam od jabłuszka, potem powoli wprowadzałam dania wieloskładnikowe. On najbardziej lubił menu smakosza. A może powinnaś zadzwonić do gerbera - oni tam teraz mają takie centrum doradzania rodzicom i na pewno powiedzą ci co i kiedy najlepiej dziecku podawać. Myślę, że numer znajdziesz na ich stronie.

Aneczka 

Informacje:
Dołączyła 352 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Wysłany: 2007-12-11, 15:44   

Ja moją młodszą zidzię karmiłam do tej pory piersią, ale ostatnio się pochorowałam i kuracja zakończyła sie antybiotykami więc w tym momencie cycuś odpada, teraz będę wprowadzać do menu mojego synusia soczek z marcheweczki i jabłuszko!! Zobaczymy czy będzie mu smakowało

Roszpunka 

Informacje:
Dołączyła 353 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-12-12, 13:05   

Moje dzieciaczki karmiłam piersią tylko po 6 tyg. Niestety nie miałam pokarmu i ciągle płakały bo były głodne. Jak przyszła położna to mnie ochrzaniła żebym w Matke Polke się nie bawiła i po butelke i mleko do sklepu pobiegła. Obydwoje wyrosły na mlekach NAN. Potem dołączałam kaszki i kleiki Bobo Vita i sama przecierne zupki i owocki im robiłam. Wyrosły duże i są cudowne :-)

biedronka 

Informacje:
Dołączyła 355 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-12-13, 22:33   

co do reklama, to przypomniało mi się jeszcze, że tam na ich stronce podają numer do tzw. Centrum informacji dla rodziców. Zawsze można tam zapytać o karmienie.
Ostatnio zmieniony przez madzia 2007-12-14, 10:07, w całości zmieniany 1 raz  

karolinamaga 
mała

Informacje:
Dołączyła 342 dni temu

Profil:
Imię: karolina
Wzrost: 172
Włosy: czarne
Stan: mężatka
Partner: benedykt
Wysłany: 2007-12-18, 10:33   odp

cześć.ja też nie mogłam karmić swojej córki piersią i dawałam jej BEBILON 1 on jest do 4 miesiąca a potem jest BEBILON 2.tAM NA PUDEŁKU WSZYSTKO PISZE.

smerfetkahh 

Informacje:
Dołączyła 403 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-01-08, 22:26   

Ja karmilam synka ponad miesiac,bo nie mialam pokarmu :-( teraz kupuje mleko Milupa.

pueria

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-01-23, 12:31   

ja karmiłam małego porzez 5 miesięcy piersią teraz jest juz tylko na modyfikowanym, daje mu NAN2 a oprócz tego je już kaszki, i zupki także z mięsem, niedługo zamierzam wprowadzić mu jajko. myslę że w sprawie jedzenie to najlepiej poradzić się pediatry. z mlekiem lepiej uważać i acząć do typu HA tak w razie czego..

Odpowiedz do tematu