Informacje: Wiek: 34 Dołączyła 362 dni temu Posty: 1509 Skąd: Śląsk
Profil: Imię: Dorota
Wzrost: średni
Włosy: blond
Stan: panna
Wysłany: 2007-11-09, 12:11
Byłam kiedyś z moim bratankiem w parku. Wiele lat temu.
Przyszedł mi się "poskarżyć", że nie wie jak ma się zwracać do chłopców, którzy się z nim bawią.
Przysłuchałam się jak mamusie ich wołają.
Jeden nazywał się Dezyderiusz a drugi Blake ( Blejk).
Słyszłam też jak jedna mamusia wołała na dziewczynę "Cezaryna".
Dzieci się z niej śmiały.
Oj rodzice, rodzice- nie wolno leczyć kompleksów nadając dzieciom wyszukane imiona, które wywolują śmiech u innych.
_________________ Przyjacielem jest ten, kto wie o Tobie wszystko i nie przestaje Cię kochać
prawda.... rodzice czasem przeginają z tymi imionami... synek moich znajomych ma na imię Borys... kojarzy mi sie z psem... tak samo jak imie Euzebiusz... no tragedia... widziwiaja te imiona..
Bardzo mi sie podoba imie Brayan i Nick... ale swojego synka tak bym nie nazwała z tego względu ze to nie polskie imiona... a poza tym po co widziwiać..
_________________ Mówią że jeśli rodzi się człowiek, - z Nieba spada dusza. Rozpada się na dwie części, Jedna trafia do kobiety, druga do mężczyzny... Natomiast całe życie polega na odnalezieniu tej drugiej połowy, połowy swej duszy.... połowy samego siebie...
Informacje: Dołączył: 324 dni temu Posty: 48 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Katarzyna
Wzrost: 172
Włosy: ciemny blond
Partner: Marcin
Wysłany: 2007-11-20, 12:21
naprawde nie rozumiem rodzicow tego dziecka...to krzywda dla malucha...wiem bo mialam w klasie mieszka....mnie to osobiscie nie przeszkadzalo,ale wiedzie jakie sa dzieci...
_________________ słowa niewypowiedziane
niesie w milczeniu czas
boli mnie , że nasza miłość
napotyka na przeszkód las
Informacje: Dołączyła 493 dni temu Posty: 6461 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-11-26, 15:48
no ale przeciez te ostatnie co wymieniłyście to są nasze polskie imiona tylko troszkę niedzisiejsze ..... ja mam teraz w grupie Jana bardzo fajoski chłopak ale niektorzy z poczatku krzywo patrzyli na jego imie i sie z deczka podśmiewali mnie sie tam ono podoba a w grupie bliźniaczej mamy Beatrycze no i te imie to juz wymiata podoba mi sie straszliwie chociaz zdaje sobie sprawe ze troszke staromodne ale nie ma problemow ze zdrabnianiem bo mozna zdrabniać tak samo jak imię Beata np
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum