niestety wydaje mi sie ze jeszcze wiele kobiet wierzy , ze okres ochrania przed ciązą ja gdzież kiedys czytałam ze jakies plemiona wierzyły , że dzieci poczete w czasie okresu sa bardzo zdolne itp.
_________________ Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci.
— Jane Austen.
Czasami wydaje nam się, że ludzie są loteryjnymi losami: że znajdują sie obok nas, by urzeczywistnić nasze absurdalne nadzieje. Carlos Ruiz Zafon
Nie widzialam wczesniej tego watku, przeczytalam i sie Krowka
Niedlugo mlodziez bedzie sadzic ze zjedzenie ogorka przed seksem obroni ich przed ciaza... Niby narod inteligenty, a coraz glupszy...
viola napisał/a:
Mozna,jestem tego przykladem.Konczyl mi sie okres,zaszalelismy z mezem i za 9 miesiecy urodzila sie corka.
I tu najlepsza odpowiedz. Z doswiadczenia.
Dla tych ktore jeszcze wierza w czarodziejskie moce @.
mysle ze jeszcze długo potrwa zanim ludzie przestana w to wierzyc , nie wiem czy pisłam wam o 12 latce , która uprawia seks i nie ma jesczze okresu wiec uwaza ze w ciaze nie powinna zajsc , nie wiem czy płakac nad tym ze tak wczesnie czy ze ma tak infantylne myslenie.
ja kiedys czytałam o jakims plemionach w których dzieci poczete w czasie okresu były uzwane jako lepsze.
_________________ Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci.
— Jane Austen.
Czasami wydaje nam się, że ludzie są loteryjnymi losami: że znajdują sie obok nas, by urzeczywistnić nasze absurdalne nadzieje. Carlos Ruiz Zafon
Informacje: Wiek: 18 Dołączyła 748 dni temu Posty: 8655 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2009-11-09, 19:21
Tilia napisał/a:
tak ryzykowałaś
ja już nie wiem co tam pisałam... to było dawno i głupie...
w ogóle sama siebie skrytykuje... co ja za myślenie miałam ...
dobrze że to ryzykowanie durne nie skończyło się ciążą ...
Dobrze,Krowka 17,ze przejzalas na oczy.Nie ryzykuj,bo macierzynstwo to duza odpowiedzialnosc,a do tego by miec dzieci trzeba dorosnac.(szczegolnie psychicznie).Dojrzec do maciezynstwa,bo nie sztuka jest miec dzieci,sztuka zas jest je wychowac i byc odpowiedzialnym za nie.
Mozna,jestem tego przykladem.Konczyl mi sie okres,zaszalelismy z mezem i za 9 miesiecy urodzila sie corka.
gratuluje córeczki
Dziekuje.Jesli nie chce sie miec tak szybko dzieciaczkow,to najwazniejsze jest zabezpieczenie,nawet gdy konczy sie okres,by nie bylo potem zadnych niespodzianek.A moja corka musze sie pochwalic ma juz 17 latek
oczywiscie ze mozna zajsc w ciaze podczas okresu,jezeli sie nie zabezpieczacie to jest to bardzo mozliwe od tego kiedy masz dni plodne,jezeli zaraz po okresie to masz duuze szanse zeby zajsc w ciaze poniewaz nasienie mezczyzny zostaje " przechowywane " w organizmie kobiety przez pare dni ( przechowywane,mam na mysli resztki spermy które nie wypłyna z ciebie po stosunku ).i wtedy plemnik moze zaplodnic jajeczko.
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 642 dni temu Posty: 3918 Skąd: świętokrzyskie :)
Profil: Partner: misiek
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-21, 21:31
wrzucam wszystkim zainteresowanym bardzo konkretną i jasną odpowiedź
"Cykl menstruacyjny, który zaczyna się krwawieniem miesięcznym (miesiączka), a kończy się w ostatnim dniu przed następnym krwawieniem, dzieli się na trzy fazy, jedną z nich jest:
Faza niepłodności względnej. Dlatego nazywa się względną, ponieważ długość tej fazy nie jest stała. W przypadku krótkich cykli miesięcznych wzrost komórki jajowej rozpoczyna się tak wcześnie, że faza płodności może zaczynać się już pod koniec miesiączki. Dlatego jeśli kobieta ma krótkie cykle stosunek odbyty w trakcie miesiączki może być płodny. Jeśli kobieta ma cykle normalne (taka norma to około 28 dni odstępu między miesiączkami) wtedy stosunek płciowy odbyty w czasie miesiączki jest niepłodny"(www.biomedical.pl)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum