Informacje: Dołączyła 350 dni temu Posty: 6473 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-09-24, 19:31
pomijajac fakt nieczytelnego tematu, i dosc skąpych informacji na temat tego dotyku.... wiec o ile dobrze zrozumiałam to uprawialiscie petting( forma aktywnosci seksualnej polegajaca na wzajemnych pieszczotach prowadzacych do osiagniecia satysfakcjji seksualnej... ale ja mądra jestem co nie )czyli tak z polskiego na nasze macanko połączone z onanizmem/masturbacja
podstawowe pytanie jakie sie nasuwa to czy on miał wytrysk bo od tego najwiecej zalezy...
ogólnie rzecz biorąc przez samo dotykanie sie w ciąze nie zachodzi jednak są w tym przypadku 2 ale:
-1. jesli on miał wytrysk gdy masowałas mu członka i "schlapał" ci sie na reke to nie wazne jak dobrze ja wytarłas, jesli jej dokładnie nie umyłas, tylko od razu przeszłas do zabawy swoją "muszelką" istnieje mozliwosc przeniesienia czesci spermy w jej okolice....a musisz pamietac ze plemniki sa bardzo ruchliwe i jesli wprowadzilas je palcem do pochwy to one juz droge gdzie trzeba znajda....a zeby zajsc w ciąze wystarczy tylko 1
-2. ta sama sytuacja jednak w przypadku gdy on wytrysku nie miał...u wiekszosci facetów gdy członek jest w stanie wzwodu a podniecenie nie opada ( tym pardziej jesli go stale piescisz) wystepuje reakcja ochronna przed wysuszeniem jego powierzchni. Z cewki wydobywa sie najczesciej po 1 kropli lubrykant...ciecz majaca na celu nawilzenie jego powierzchni i wchodzaca w skład spermy otóz mimo ze to nie jest sperma własciwa, plemniki rowniez sie w niej znajduja tyle ze po prostu w setki razy mniejszej ilosci jednak pamietajac ze do zaciazenia wystarczy tylko 1 ..wiele to nie zmienia
Ten ostatni przykład jest głównym powodem zajsc w ciaze dziewczyn stosujacych stosunek przerywany... a potem sa zdziwienia ... no jak ? przeciez zdazył wyjac ... ( no chyba ze nier zdazył...ale to juz inna bajka )
dlatego rozpoczynajac wspołzycie nalezy miec swiadomosc tego co sie robi.....
Byłoby dobrze gdybys nieco uzupełniła swoje pytanie wtedy moze okazałybyśmy sie bardziej pomocne
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 536 dni temu Posty: 2840 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2007-09-24, 22:48
W zasadzie dziewczyny napisały wszelkie możliwe sytuacje... Miło by było gdybyś jednak podała jakieś szczegóły... też nie rozumiem, jak można nie zauważyć, czy facet miał wytrysk czy też nie ....
Polecam najpierw trochę edukacji,a później branie się za sex, petting itd
Co do możliwości zajścia w ciążę - zawsze takowa istnieje o ile jest kontakt spermy ( bądź jej części - to o czym pisała Madae ) z pochwą. Jednakże wydaje mi się, że w Twoim przypadku taka opcja ma bardzo nikłe szanse
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 302 dni temu Posty: 5536 Skąd: Leeds
Profil: Imię: Monika
Wzrost: 170
Włosy: blond
Stan: panna
Partner: Paweł
Wysłany: 2007-09-25, 00:26
No Te punkciki Madae pieknie wszystko zobrazowały ja tylko dodała bym do nich, ze jeśli ten 1 plemniczek miałby ,,nas" ( ze sie tak wyraze ) zapylić to jeszcze dni płodne by sie przydały oczywiście ,,nasze" dni płodne, bo te małe dziady ( czyt. plemniki) to zawsze w gotowości
Wlasciwie to chyba wszystko co istotne , zostalo juz tu napisane. Nie moge sie tylko zgodzic z jednym, otoz:
Madae napisał/a:
ta sama sytuacja jednak w przypadku gdy on wytrysku nie miał...u wiekszosci facetów gdy członek jest w stanie wzwodu a podniecenie nie opada ( tym pardziej jesli go stale piescisz) wystepuje reakcja ochronna przed wysuszeniem jego powierzchni. Z cewki wydobywa sie najczesciej po 1 kropli lubrykant...ciecz majaca na celu nawilzenie jego powierzchni i wchodzaca w skład spermy
Ciecz wydobywajaca sie z penisa w czasie wzwodu to plyn przedejakulacyjny i ma za zadanie uplynnic dostep plemnikom do jajeczka. Krotko mowiac - rozrzedza sperme. Nie jestem ekspertem, ale plyn przedejakulacyjny ma chyba niewiele wspolnego z lubrykacja, pomimo swojego wygladu/konsystencji.
_________________ "Z życiem jest jak z sukienką : można mieć bogate i kolorowe, a jednak je zmarnować, można też mieć życie zwyczajne i nosić sie z klasą" .
Informacje: Dołączyła 350 dni temu Posty: 6473 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-09-26, 21:53
Ko. napisał/a:
Ciecz wydobywajaca sie z penisa w czasie wzwodu to plyn przedejakulacyjny i ma za zadanie uplynnic dostep plemnikom do jajeczka. Krotko mowiac - rozrzedza sperme. Nie jestem ekspertem, ale plyn przedejakulacyjny ma chyba niewiele wspolnego z lubrykacja, pomimo swojego wygladu/konsystencji.
hihihi to jeszcze zalezy w jakiej ilosci sie wydobywa ale przyznaje Ci racje pochrzaniłam pojecia fakt faktem... jest tego najczesciej niewiele, raczej sie o tym zapomina...czasem nawet nie wie... a plemniki w tym buszuja dlatego stosunek przerywany jest nieskuteczny i gumka mus być ( nooo albo cóś innego ... ale gumka zawsze zdrowsza niz np tabletki)
Wysłany: 2007-09-26, 23:19
Madae napisał/a:
fakt faktem... jest tego najczesciej niewiele, raczej sie o tym zapomina...czasem nawet nie wie... a plemniki w tym buszuja
dokładnie, miała tak kiedyś moja kumpela, która "pochwaliła" się mi, że zabezpiecza się ze swoim menem tylko stosunkiem przerywanym i jak ją uświadomiłam, że ten płyn też zawiera plemniki i tak można bardzo łatwo w ciążę zajść to bardzo się zdziwiła i mieli wtedy stresa przez najbliższy miesiąc
Ale tak to jest, jak się człowiek odpowiednio nie dowie wszystkiego PRZED rozpoczęciem współżycia i innych tego typu zabaw
hej mam 23 lata i po raz pierwszy spóźnia mi sie tak długo okres. Dziś mija 37 dzień cyklu a ja nie mam jeszcze miesiączki, gdzie zawsze miałam 10 dni wcześniej. Zrobiłam 2 różne testy ciążowe i nic nie wskazywało na to ze zostanę mama. Jednak obawiam sie ze zrobiłam je za wcześnie i mogły zawieść. Na dodatek odczuwam przykry zapach tam na dole . po weekendzie wybieram sie do ginekologa będzie trochę zabawnie bo nie jestem w Polsce i nie znam dobrze języka ale liczę na mojego chłopaka.
Informacje: Dołączyła 284 dni temu Posty: 2999 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-09-30, 14:10
Też myślę, że najlepiej poradzi Ci ginekolog, my nie mamy takich kompetencji Jeśli jednak wystąpił ten brzydki zapach, to to może być, jakaś infekcja bakteryjna, nietrudno się to leczy... no ale nie wiem
Wysłany: 2007-10-01, 20:24
Kasiulek23, my nie jesteśmy wróżkami... O jaką pomoc prosisz? Mamy napisać, że w ciąży nie jesteś? A czemu podejrzewasz, że jesteś w ciąży, kochaliście się bez zabezpieczenia? jak mamy cokolwiek pomóc jak nie podałaś żadnych konkretów?
poza tym, przed napisaniem posta sprawdź, czy podobny temat już na forum nie istnieje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum