Rejestracja Zaloguj  

RSS Uzaleznione Rangi Mapa                       Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: madzia
2007-09-24, 17:02
Czy możliwe, żebym zaszła w ciążę?
Autor Wiadomość
wagaruje

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2007-11-19, 10:52   brak okresu

Nie wiem o co chodzi. Kochałam sie z chłopakiem jakies 5 tygodni temu. Tydzien po stosunku dostałam okres. I nawet przez chwile od tamtego czasu nie pomyslalam ze cos jest nie tak. Ale w tym miesiacu okresu jak nie bylo tak nie ma. Mam wszystkie obiawy. Bóle menstruacyjne, powiekszone piersi. Przed wczoraj bylam juz pewna ze go dostane bo bolalo mnie jak co miesiac. Ale okresu nie ma. Wyplynal za to bialy twarozek z zielonkawym śluzem. I od tego czasu nic. Objawy mi przechodza. Piersi juz nie bola a okresu nie bylo.
Przy ostatnim stosunku zabezpieczalam sie prezerwatywa bo zrobilam sobie miesieczna przerwe z tabletkami. Natomiast w okresie po stosunku wzielam tylko 4 tabletki przez 4 dni, bo wyjechalam i ich zapomnialam. I juz od tego czasu nie biore. Moze to przez to? Bo przeciez w ciaży chyba nie jestem?!

REKLAMA

Diablica666 
[*]

Informacje:
Dołączyła 581 dni temu

Profil:
Imię: Marzena
Wzrost: 155 cm.
Włosy: Brunetka
Stan: Na smyczy :)
Wysłany: 2007-11-19, 11:12   

wagaruje napisał/a:
Przed wczoraj bylam juz pewna ze go dostane bo bolalo mnie jak co miesiac. Ale okresu nie ma. Wyplynal za to bialy twarozek z zielonkawym śluzem. I od tego czasu nic.

Z tego co piszesz to masz zakażenie najprawdopodobniej na podłozu grzybicznym innymi slowy SZORUJ DO LEKARZA!!!

Nymphadora 

Informacje:
Dołączyła 335 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-11-19, 13:13   

Dokładnie. Najprawdopodobniej to infekcja grzybicza. Też to miałam, niemiłe i uciążliwe, ale do wyleczenia. Do lekarza jak najszybciej, bo im później, tym gorzej się będzie wyleczyć. Leczenie partnera też będzie potrzebne.

wagaruje

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2007-11-19, 13:32   

i dlatego wlasnie nie mam okresu??

madzia 

Informacje:
Dołączyła 420 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-11-19, 13:33   

mozesz tez nie miec poprzez odstawienie tabletek a pozniej mowisz, ze wzielas tylko4...to tez wplywa na rozregulowanie okresu...

wagaruje

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2007-11-19, 13:37   

ale wszystkie obiawy mialam, jak co miesiac przed okresem. obiawy przechodza a okresu nie ma.

madzia 

Informacje:
Dołączyła 420 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-11-19, 13:38   

a kiedy powinnas dostac? bo chyba cos nie doczytalam...
i czy masz regularne cykle?

wagaruje

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2007-11-19, 13:41   

no nieregularne w sumie. roznie. zazwyczaj mam co okolo 34 dni. dzis jest 36. ale chodzi o to ze juz czulam ze powinnam dostac. ten bol i powiekszone pirsi jak co miesiac. piersi juz nie bola, bolu brzucha juz nie ma... i okresu nie bylo..

madzia 

Informacje:
Dołączyła 420 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-11-19, 13:50   

to wyglada tak jak by ci sie zatrzymal...moja kolezanka tak kiedys miala, ze czula ze tam jej wszystko stoi...ale nie pamietam jak to sie skonczylo
Nie musi to juz ciazy oznaczac ale np. zaburzenia...mozesz jeszcze poczekac (i jak bym tak zrobila) albo kupic test ciazowy i isc do lekarza.

Pozdrawiam :-)

Nymphadora 

Informacje:
Dołączyła 335 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-11-19, 13:55   

U mnie z grzybicą właśnie tak było - wszelkie "okresowe" objawy, tylko krwawienia nie. Normalny okres przyszedł po wyleczeniu. Ale może być też tak jak pisze Madzia, że to przez te tabletki - organizm wtedy trochę wariuje, to jasne.

hoshi

Informacje:

Profil:
  Wysłany: 2007-12-06, 23:25   problemy ze spoźniającym się okresem

Mam problem... Otóż po raz kolejny spóźnia mi się okres już 3 dzień (wcześniej miało to miejsce w zeszłym miesiącu :-( ).. W sumie nie wiem co się dzieje, ponieważ stosuję antykoncepcję (plasterki) a w czasie współżycia dodatkowo prezerwatywy. Czy możliwe jest zajście w ciążę w takiej możliwości, zwłaszcza ze stosowaliśmy ostatnio stosunek przerywany? Czy spóźniający się okres w czasie antykoncepcji może być związany z zajściem w ciąże czy ze stresem który ostatnio przeżywam. i czy w ogole możliwy jest spóźniający się okres w czasie stosowania plasterków, bo w ulotce nic takiego nie znalazłam:/

madzia 

Informacje:
Dołączyła 420 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-12-07, 07:06   

hoshi napisał/a:
Mam problem... Otóż po raz kolejny spóźnia mi się okres już 3 dzień (wcześniej miało to miejsce w zeszłym miesiącu
to ja nie wiem w czym ten twoj problem :-) jesli wtedy przesunal ci sie o 3 dni to moze i teraz tak bedzie. co do plastrow to nie pomoge bo nie stosowałam.

hoshi napisał/a:
Czy spóźniający się okres w czasie antykoncepcji może być związany z zajściem w ciąże
spozniajacy sie na pewno nie. jesli bys nie miala to pewnie i tak...bo to BRAK okresu w takiej sytuacji oznacza ciaze

Diablica666 
[*]

Informacje:
Dołączyła 581 dni temu

Profil:
Imię: Marzena
Wzrost: 155 cm.
Włosy: Brunetka
Stan: Na smyczy :)
Wysłany: 2007-12-07, 07:12   

Plastry są tak samo silne jak tabsy więc ja nie wiem po co wy gumki stosujecie ;-) wątpie abyś była w ciąży prędzej okres ci się rozregulował od hormonów i masz go ciut inaczej .

Ostatnio zmieniony przez calineczka 2007-12-07, 10:07, w całości zmieniany 1 raz  

LeeLoo 
wbijać we wszystko

Informacje:
Dołączyła 283 dni temu

Profil:
Ostrzeżeń: [9]
Wysłany: 2007-12-10, 18:08   Postinor Duo

W tamtą sobotę przed tygodniem miałam wpadkę, pierwszy raz w życiu pękła nam prezerwatywa, a z moich obliczeń miałam połowę cyklu. Fakt faktem pęknięcie zauważyliśmy zanim S. doszedł, ale wcześniej już dochodził raz i sperma mogła gdzieś być na prąciu. Wiadomo musiałam zaczekać do poniedziałku. W poniedziałek miałam nie iść do gina, bo zapewniał mnie, że czułby iż "się ślinił". Jednak ja dziwnie się czułam, odczuwałam łaskotanie w podbrzuszu i od samego rana było mi słabo. Wypiłam dwie kawa czego nigdy nie robię!!! W końcu zerwałam się z wykładów i poszłam do gina. Ten nawet mnie nie zbadał tylko z wywiadu przepisał Postinor-Duo. Byłoby wszystko świetnie tylko, że zamiast drugą tabletkę wziąć 12h po pierwszej, ja zaspałam i wzięłam 13,5h.

To było w tamten poniedziałek i wtorek.
Od piątku mam podobno zatrucie pokarmowe, od niedzieli paskudną biegunkę. OK, niech będzie, ale martwi mnie to, że od wczoraj potwornie mnie mdli Zszokowana
Jak myślicie zatestować?
Boje się, że jak doszło do ciąży to ten przeklęty Postinor-Duo zaszkodzi dzieciątku, chociaż w ulotce pisze, że nie powinien.
Co radzicie kobietki?
Dodam, że mam nieregularne cykle i miesiączka powinna się pojawić od ok. 19 do 29.

Magdaru 

Informacje:
Dołączyła 400 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-12-10, 18:11   

LeeLoo napisał/a:
Dodam, że mam nieregularne cykle i miesiączka powinna się pojawić od ok. 19 do 29.

ja bym poczekała ;-) a jak się nie pojawi, to wtedy sio po teścik ;-)

Odpowiedz do tematu