Rejestracja Zaloguj  

RSS Uzaleznione Rangi Mapa                       Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: madzia
2007-09-24, 17:02
Czy możliwe, żebym zaszła w ciążę?
Autor Wiadomość
oOmikuniaOo 

Informacje:
Dołączyła 330 dni temu

Profil:
Imię: Kamila
Wzrost: 171
Włosy: blond
Stan: mam chlopaka..:P
Partner: mój Damianek..
Wysłany: 2007-10-04, 10:46   

hmmm Kasia jeśli testy nic nie wykazały to może nie masz się jeszcze czym martwić.. no ale najlepiej własnie zgłosić sie do lekarza.. sinless też ma racje.. może zmiana klimatu wpłynęła na twój okres w ten sposób..??
Mówią że jeśli rodzi się człowiek, - z Nieba spada dusza. Rozpada się na dwie części, Jedna trafia do kobiety, druga do mężczyzny... Natomiast całe życie polega na odnalezieniu tej drugiej połowy, połowy swej duszy.... połowy samego siebie...

REKLAMA

Agulllka 
Ich hab Dich lieb..

Informacje:
Dołączyła 282 dni temu

Profil:
Imię: Agnieszka
Wzrost: 158
Stan: panna
Partner: Rico
Wysłany: 2007-10-17, 07:56   

a ja zazywam tabletki ant. ale pewnoego dnia sobie zapomnialam i zazylam OKOLO 12 godzin po ternimie.to byl sobota, a w czwartek niestety ale sperma dostala sie do mnie. czy mozliwe jest abym w tej sytuacji zaszla w ciaze? teoretycznie jest powiedziane, zo jak sie zarzyje tabletke pozniej niz 12 godzin po czasie toprzez 7 dni trzeba sie dodatkowo zabezpieczac.. heh, to czekanie na okres...a i jak to jest z krwawieniem podczas ciazy? jak to wyglada?

Kociak 

Informacje:
Dołączyła 601 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2007-10-17, 09:19   

Agulllka, to też zależy od tego w którym tygodniu brania tabletek jest ta zapomniana, przynajmniej w moich tak jest. zresztą w ulotce masz to dokładnie napisane. Bo np jeśli stało się to w pierwszym tygodniu to już nawet dodatkowe zabezpieczenia na nic się mogą nie zdać.

Laluna

Informacje:

Profil:
Wzrost: 174
Włosy: jasny blond
Stan: panna
Wysłany: 2007-10-21, 12:20   

dokładnie, w pierwszym tyg jest najniebezpiecziej, ustaw sobie przypomnienie w telefonie i juz.
bardzo wazne jest tez jak dlugo przyjmujesz juz tal czy to jest twoje pierwsze opakowanie czy np. 10.
a krawienie w ciazy jest i owszem, czesto mylone z miesiaczką. Znam przypadki kiedy kobieta dowiedziala sie ok 5 miesiaca ze jest w ciazy bo normalnie niby krwawila.
jesli w dniach, w ktorych powinno wystapic krwawienie bedziesz plamic inaczej niz zwykle moim zdaniem powinnas zrobic test, bo czesto takie krwawienie jest poprostu w wyniku implantacji zarodka.

paradoxalna

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2007-11-17, 15:11   ryzyko

witam,
przejde od razu do rzeczy.
biore tabsy Diane35 od roku mniej wiecej, ostatni stosunek byl eee... w paxdzierniku (ok 15-20) a od zeszlego tyg mecza mnie mdlosci, wymioty, bole piersi i bol glowy.
od jakis 1.5 mies pije herbatki odchudzajace ktore mogly oslabic dzialanie anty.
partner upiera sie ze nie moglo dojsc do zaplodnienia bo przeciez nie doszedl we mnie;/ a ja zreszta biore tabletki. ale przeciez nawet w kropelce ktora mogla wydostac sie na zewnatrz gdy 'dzialal' mogla zaplodnic;/ tyo w koncu mozliwe czyu nie?
robilam test w pon i wyszla 1kreska a druga taka lekko widoczna, czytalam ze mimo to trzeba ponowic test i wtedy sie okaze bo nawet minimalna 2kreska swiadczy o ciazy.

co o tym myslicie?
jest mozliwosc zajscia w ciaze czy nie?

ps. wiem ze troche haotyczne ale nie potrafie sie skupic:(

madzia 

Informacje:
Dołączyła 434 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-11-17, 15:28   

paradoxalna napisał/a:
partner upiera sie ze nie moglo dojsc do zaplodnienia bo przeciez nie doszedl we mnie;
tzn. bierzesz anty a on i tak nie dochodzi w Tobie?? czemu?...

paradoxalna napisał/a:
ale przeciez nawet w kropelce ktora mogla wydostac sie na zewnatrz gdy 'dzialal' mogla zaplodnic;/ tyo w koncu mozliwe czyu nie?
Wiesz..to zalezy od wielu czynnikow. po pierwsze czy mialas wtedy plodne dni...jesli nie to nie ma sie co martwic. I nie u wszystkich mezczyzn w tym plynie sa plemniki :!: nie u wszystkich...
paradoxalna napisał/a:
robilam test w pon i wyszla 1kreska a druga taka lekko widoczna
a jesli ta druga jest nawet ledwo widoczna to moze byc ciaza. Nie chce cie straszyc ale znam kilka takich przypadkow ;-) koniecznie powtorz test.
a okres kiedy masz miec?

paradoxalna

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2007-11-17, 15:34   

madzia napisał/a:

a okres kiedy masz miec?

od wczoraj nie biore tabletek. powinnam miec dzis, nie mam...
:( e mialy gwarantowac anty;/

on nigdy we mnie nie dochodzil, czemu? jego pytac trzeba.
a najgorsze/najlepsze ze juz z nim nie jestem od... czerwca a tamten raz byl z przypadku!!! :( :(

madzia 

Informacje:
Dołączyła 434 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-11-17, 15:38   

paradoxalna napisał/a:
ostatni stosunek byl eee... w pazdzierniku (ok 15-20)
paradoxalna napisał/a:
a najgorsze/najlepsze ze juz z nim nie jestem od... czerwca
Ojj...czegos tu nie rozume...kochaliscie sie kilka miesiecy po rozstaniu??

test wykazuje wynik nawet w dniu spodziewanej miesiaczki. jesli twoja powinna byc dzisiaj a jej nie ma to pedz po jeszcze jeden test. byc moze teraz wynik wyjdzie wyrazniejszy.

A masz objawy takie jak co miesiac przed okresem?
z reszta zaczekaj jeszcze kilka dni (jak wolisz) bo po odstawieniu okres moze sie rozregulowac.

paradoxalna

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2007-11-17, 15:42   

tak, zdarzylo sie kilka razy po rozstaniu 'zabawic' a oto rezultaty....

objawow nie mam, nawet brzuch mnie nie boli tak jakbym miala miec okres:(:(

madzia 

Informacje:
Dołączyła 434 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-11-17, 15:47   

Tak jak mowie. albo zrob test albo poczekaj jeszcze kilka dni. a zazwyczaj nawet jak sa przerwy miedzy opakowaniami to okres dostaje sie nawet po czterech dniach :-) wiec badz dobrej mysli :-)

kasia1980 

Informacje:
Dołączyła 333 dni temu

Profil:
Imię: kasia
Wzrost: malutki :) 158 cm
Włosy: brunetka
Stan: od 26.04.2003- mężatka :)
Partner: Artuś
Wysłany: 2007-11-17, 15:48   

z tego co wiem to tabletki są dosyć pewnym środkiem anty..., pewnym, ale tez nie 100- procentowym,
ale skoro rozstałaś się z nim w czerwcu, to w sumie po co brałaś te tabletki dalej <hmm> w sumie nie moja sprawa, ale jakieś wszystko to takie niepoukładane <bezradny>
Cytat:
okres dostaje sie nawet po czterech dniach
w moim przypadku tak jest, okres dostaje na 4 dzień po ostatniej tabletce, brzuch nigdy mnie nie boli od czasu gdy biorę tabletki, a objawy typu tkliwość piersi występują tak gdzieś na tydzień przed okresem, a jak w sumie twój organizm reagował wcześniej na te tabletki?
Ostatnio zmieniony przez kasia1980 2007-11-17, 15:53, w całości zmieniany 1 raz  

paradoxalna

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2007-11-17, 15:50   

kasia1980 napisał/a:
z tego co wiem to tabletki są dosyć pewnym środkiem anty..., pewnym, ale tez nie 100- procentowym,
ale skoro rozstałaś się z nim w czerwcu, to w sumie po co brałaś te tabletki dalej <hmm> w sumie nie moja sprawa, ale jakieś wszystko to takie niepoukładane <bezradny>

w sumie to te tabletki na cere bralam poczatkowo, wiec nie bylo sensu odstawiac po rozstaniu skoro buzia mi sie poprawia jak je biore...

kasia1980 

Informacje:
Dołączyła 333 dni temu

Profil:
Imię: kasia
Wzrost: malutki :) 158 cm
Włosy: brunetka
Stan: od 26.04.2003- mężatka :)
Partner: Artuś
Wysłany: 2007-11-17, 16:04   

to racja, powtórz test, jeśli był stosunek może być ciąża. Nie ma 100% zabezpieczeń, a stosunek bez wytrysku w środku to też żadna gwarancja :-/ zawsze możesz zrobić test z krwi one dają 100% pewność, można je zrobić w laboratorium medycznym.

Nymphadora 

Informacje:
Dołączyła 349 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-11-17, 22:12   

Jak dla mnie wygląda to rzeczywiście tak, jakbyś była w ciąży... bo w końcu druga kreska może być nawet ledwie widoczna, no nie? Ale koniecznie zrób jeszcze jeden test albo tak jak Kasia napisała, próbę laboratoryjną.
Nie chciałabym Cię straszyć, ale moja koleżanka miała taką sytuację, że właśnie odchudzająca herbatka obniżyła działanie tabletek... Niektóre zioła i substancje tak po prostu działają :/

paradoxalna

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2007-11-17, 23:26   

kasia1980 napisał/a:
a jak w sumie twój organizm reagował wcześniej na te tabletki?

przez pierwsze 3mies mialam lekkie nudnosci, bole brzucha i glowy ale przeszlo. teraz juz wporzadku i zawsze tydz przed i na 3dni przed okres strasznie bolal mnie brzuch. innych dolegliwosci nigdy nie mialam...

Odpowiedz do tematu