Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 422 dni temu Posty: 2692 Skąd: Pokaż na mapie
Profil: Imię: sylwia
Wysłany: 2008-02-19, 19:33
AsiuleQ_01, jeśli zaczełaś brać prawidłowo (czyli od pierwszego dnia okresu) to zajście w ciąże jest prawie niemożliwe, ponieważ działają już od pierwszej tabletki.
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 772 dni temu Posty: 2959 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2008-02-19, 20:36
Zgadzam się z dziewczynami. Jeżeli brałaś prawidłowo to nie ma takiej opcji - a przynajmniej szansa jest taka sama jak po 3 miesiącach czy roku brania tabletek.
AsiuleQ_01 napisał/a:
Jakby nie głupia baba w recepcji to bym już dziś miała tabletkę "72h po"
a po co Ci tabletka PO Kobieto, to burza hormonów...po to chyba zaczęłaś łykać tabletki aby nie truć się dodatkowo tabletkami PO... A na wizytę po co idziesz? Jak kochałaś się dopiero co, to ginekolog po tygodniu Ci i tak nie stwierdzi, czy jesteś w ciąży czy nie - może to on stwierdzić po 4 tygodniach najwcześniej jakoś.
Informacje: Wiek: 19 Dołączyła 461 dni temu Posty: 92 Skąd: Chojnice
Profil: Imię: Asia
Wzrost: 163
Włosy: blond ^^
Stan: panna ;]
Partner: brak :)
Nastrój:
Wysłany: 2008-04-01, 22:44
robilam dzisiaj wieczorem test ciązowy [ okolo 21] i wyszedl pozytywny pomimo tego ze biore tabletki regularnie. Od okolo 3 tygodni jak jade samochodem zle sie czuje, powiedzialam mamie o tym, ale przeciez to jest niemozliwe bo przeciez biore tabsy. Żadnej nie przeoczylam. i jeszcze jedno, odchudzam sie od miesiąca i zawsze najszybciej chudł mi brzuch a teraz jest wielki jak balon! w ostatniej 7-dniowej przerwie dostalam okres, ale byl słaby, rzadki itp. Dzisiaj wieczorem dla pewnosci chcialam sobie zrobic test, bylam pewna ze wyjdzie negatywny a tu szok! do gina jestem zapisana na polowe kwietnia, ale pojde sie jutro zapytac moze mnie przyjmie? jestem zalamana czy to mozliwe zebym byla w ciąży?
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 572 dni temu Posty: 3312 Skąd: Łódź
Profil: Imię: Ania
Wzrost: 168
Wysłany: 2008-04-01, 22:50
Asiiia, test najlepiej robić rano bo wtedy jest najpewniejszy wynik
Tabletka brana regularnie dzień w dzień daje praktycznie , że 100% pewności... no właśnie praktycznie...
mam nadzieje, że u Ciebie skończy się tylko na strachu
_________________ Jestem jeszcze trochę zakochana resztkami bezsensownej miłości i jest mi tak cholernie smutno teraz, że chcę to komuś powiedzieć. To musi być ktoś zupełnie obcy, kto nie może mnie zranić..
Informacje: Wiek: 19 Dołączyła 461 dni temu Posty: 92 Skąd: Chojnice
Profil: Imię: Asia
Wzrost: 163
Włosy: blond ^^
Stan: panna ;]
Partner: brak :)
Nastrój:
Wysłany: 2008-04-01, 22:54
tez mam taka nadzieje. Dziękuje za pocieszenie, szczerze mowiac nie myslalam ze tak szygko dostane odpowiedz. ale jak to jest mozliwe przy tabletkach?? mam nadzieje ze mnie przyjmie jutro, a jak nie to bede musiala isc prywatnie jak najszybciej. w ogole ciagle mysle o tym, nie moge spac, pale jak smok doslownie. a za miesiac matura :o
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 342 dni temu Posty: 1713
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2008-04-01, 23:27
Donn napisał/a:
Asiiia testy mogą się mylić... ale jak wyszedł pozytywnie to wskazuje na jedno - ciąża
Niekoniecznie testy mogą być zafałszowane pozytywnie nigdy negatywnie(chyba,że jest przeprowadzony za wcześnie lub się jest 1/10000kobiet nie posiadających antygenu w jakiś tam jednostkach,zabijcie mnie ale nie pamiętam ).Zafałszowany pozytywnie jest np. podczas ciąży biochemicznej gdy zarodek nie zagnieździ się w macicy tylko wraz z okresem zostanie wydalony z macicy.Zakażenia dróg moczowych też mają wpływ na wynik testu,tak jak i niedoczynność tarczycy.Można wtedy zobaczyć dodatni wynik.
A z tego co mi się wydaje to lekarz jest w stanie wykryć ciążę dopiero od 4 tygodnia.Jeśli się mylę to poproszę o poprawienie
Asiia zrób jeszcze raz test.Jutro rano najlepiej i jak to mówią "ze środkowego strumienia"
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 410 dni temu Posty: 3588 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-04-02, 00:10
no właśnie test rano,najlepiej 2 dla pewności,jak cie nie przyjmnie to możesz chyba w każdym labolatorium zrobic badania krwi.Asiiia a masz jakieś podejżenia kiedy mogłabyś zajśc?bo mgłości i to silne czuje sie tak około 8 tygodnia i to raczej często,nie sądze że czułabyś sie tak tylko podczas jazdy a brzuch,też chyba za wcześnie,nie było by jeszcze widocznej zmiany
_________________ wiesz kto-tego czego szukasz ja już tu nie napisze,nie marnuj czasu!!!!!!!!!!!!!
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 342 dni temu Posty: 1713
Wysłany: 2008-04-02, 00:26
Co do tych jednostek to chodziło o hCG czyli gonadotropinę kosmówkową,hormon produkowany po 8 dniach od zapłodnienia przez zarodek...ale siara nie pamiętać tego
hCG powstaje także w innych warunkach,ale to nie ten temat więc przemilczę
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 605 dni temu Posty: 5781 Skąd: Sweden
Wysłany: 2008-04-02, 07:24
Asiiia napisał/a:
ale przeciez to jest niemozliwe bo przeciez biore tabsy
pamietaj kochanie, ze zadna metoda nie zabezpiecza w 100% -zadna!
Nie mam zamiaru cie tu oczywiscie dolowac ale troche za malo szczegolow podalas...
moglas w tym czasie brac jakies leki, miec biegunke, czy wymiotowac i wtedy anty sie nie "wchłonęła"
Asiiia napisał/a:
ale jak to jest mozliwe przy tabletkach?
pisalas ze sie odchudzasz wiec moze pijesz jakies herbatki czy bierzesz jakies tabletki, ktore tak jak pisalam niestety ale mogly miec wplyw na dzialanie anybejbisow.
Cytat:
do gina jestem zapisana na polowe kwietnia, ale pojde sie jutro zapytac moze mnie przyjmie?
Idz! a jak cie nie przyjmie, to zrob tak jak pisaly dziewczyny. Idz na badanie krwi-to da ci 100% wynik!
Trzymam kciuki aby bylo po twojej mysli
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum