Rejestracja Zaloguj  

Chat [0] Uzaleznione Rangi Mapa                   Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: madzia
2007-09-24, 16:02
Czy możliwe, żebym zaszła w ciążę?
Autor Wiadomość
Diablica666 
[*]

Informacje:
Dołączyła 766 dni temu

Profil:
Imię: Marzena
Wzrost: 155 cm.
Włosy: Brunetka
Stan: Na smyczy :)

Wysłany: 2008-02-19, 11:49   

test ciążowy i odpowiedź uzyskasz w 3 minuty ;)

REKLAMA

AsiuleQ_01 

Informacje:
Dołączyła 323 dni temu

Profil:
Imię: AsiuleQ
Włosy: brunetka
Partner: Marcin:*

Wysłany: 2008-02-19, 11:51   

no ale dopiero wczoraj współżyliśmy.. Jakby nie głupia baba w recepcji to bym już dziś miała tabletkę "72h po"

madzia 

Informacje:
Dołączyła 605 dni temu

Profil:
Nastrój:
anielska

Wysłany: 2008-02-19, 12:01   

AsiuleQ_01 napisał/a:
czy po 11 dniach brania tabletek anty możliwe jest żeby zajść w ciążę?
raczej to nierealne.

Nie rozmawiaj z głupcem, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.

anusek 

Informacje:
Dołączyła 410 dni temu

Profil:

Wysłany: 2008-02-19, 19:26   

AsiuleQ_01 jak brałaś prawidłowo to nie

tuptunio 
aniołek ;)

Informacje:
Dołączyła 422 dni temu

Profil:
Imię: sylwia

Wysłany: 2008-02-19, 19:33   

AsiuleQ_01, jeśli zaczełaś brać prawidłowo (czyli od pierwszego dnia okresu) to zajście w ciąże jest prawie niemożliwe, ponieważ działają już od pierwszej tabletki.

Kociak 

Informacje:
Dołączyła 772 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Włosy: blondi :P

Wysłany: 2008-02-19, 20:36   

Zgadzam się z dziewczynami. Jeżeli brałaś prawidłowo to nie ma takiej opcji - a przynajmniej szansa jest taka sama jak po 3 miesiącach czy roku brania tabletek.
AsiuleQ_01 napisał/a:
Jakby nie głupia baba w recepcji to bym już dziś miała tabletkę "72h po"
a po co Ci tabletka PO ??? Kobieto, to burza hormonów...po to chyba zaczęłaś łykać tabletki aby nie truć się dodatkowo tabletkami PO... A na wizytę po co idziesz? Jak kochałaś się dopiero co, to ginekolog po tygodniu Ci i tak nie stwierdzi, czy jesteś w ciąży czy nie - może to on stwierdzić po 4 tygodniach najwcześniej jakoś.

AsiuleQ_01 

Informacje:
Dołączyła 323 dni temu

Profil:
Imię: AsiuleQ
Włosy: brunetka
Partner: Marcin:*

Wysłany: 2008-02-20, 07:09   

dzięki dziewczyny:) jak coś sie wytworzy to dam wam znać:P

Asiiia 
Asiiia

Informacje:
Dołączyła 461 dni temu

Profil:
Imię: Asia
Wzrost: 163
Włosy: blond ^^
Stan: panna ;]
Partner: brak :)
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2008-04-01, 22:44   

robilam dzisiaj wieczorem test ciązowy [ okolo 21] i wyszedl pozytywny :( pomimo tego ze biore tabletki regularnie. Od okolo 3 tygodni jak jade samochodem zle sie czuje, powiedzialam mamie o tym, ale przeciez to jest niemozliwe bo przeciez biore tabsy. Żadnej nie przeoczylam. i jeszcze jedno, odchudzam sie od miesiąca i zawsze najszybciej chudł mi brzuch a teraz jest wielki jak balon! w ostatniej 7-dniowej przerwie dostalam okres, ale byl słaby, rzadki itp. Dzisiaj wieczorem dla pewnosci chcialam sobie zrobic test, bylam pewna ze wyjdzie negatywny a tu szok! do gina jestem zapisana na polowe kwietnia, ale pojde sie jutro zapytac moze mnie przyjmie? jestem zalamana :( czy to mozliwe zebym byla w ciąży? ;(

Donn 
PerFekcjoniStka

Informacje:
Dołączyła 320 dni temu

Profil:
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2008-04-01, 22:50   

Asiiia testy mogą się mylić... :roll: ale jak wyszedł pozytywnie <bezradny> to wskazuje na jedno - ciąża :-?

może uda Ci się szybciej iść do lekarza, idz zbadaj sie a wszystko sie wyjaśni...tu nie ma żartów ;-)

mam nadzieje. że wszystko bedzie dobrze <pocieszacz>

Anija 

Informacje:
Dołączyła 572 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Wzrost: 168

Wysłany: 2008-04-01, 22:50   

Asiiia, test najlepiej robić rano bo wtedy jest najpewniejszy wynik

Tabletka brana regularnie dzień w dzień daje praktycznie , że 100% pewności... no właśnie praktycznie... :roll:

mam nadzieje, że u Ciebie skończy się tylko na strachu :*

Asiiia 
Asiiia

Informacje:
Dołączyła 461 dni temu

Profil:
Imię: Asia
Wzrost: 163
Włosy: blond ^^
Stan: panna ;]
Partner: brak :)
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2008-04-01, 22:54   

tez mam taka nadzieje. Dziękuje za pocieszenie, szczerze mowiac nie myslalam ze tak szygko dostane odpowiedz. ale jak to jest mozliwe przy tabletkach?? mam nadzieje ze mnie przyjmie jutro, a jak nie to bede musiala isc prywatnie jak najszybciej. w ogole ciagle mysle o tym, nie moge spac, pale jak smok doslownie. a za miesiac matura :o

Tilia 
nocny marek ;)

Informacje:
Dołączyła 342 dni temu

Profil:
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2008-04-01, 23:27   

Donn napisał/a:
Asiiia testy mogą się mylić... :roll: ale jak wyszedł pozytywnie <bezradny> to wskazuje na jedno - ciąża :-?

Niekoniecznie ;) testy mogą być zafałszowane pozytywnie nigdy negatywnie(chyba,że jest przeprowadzony za wcześnie lub się jest 1/10000kobiet nie posiadających antygenu w jakiś tam jednostkach,zabijcie mnie ale nie pamiętam :-/ ).Zafałszowany pozytywnie jest np. podczas ciąży biochemicznej gdy zarodek nie zagnieździ się w macicy tylko wraz z okresem zostanie wydalony z macicy.Zakażenia dróg moczowych też mają wpływ na wynik testu,tak jak i niedoczynność tarczycy.Można wtedy zobaczyć dodatni wynik.

A z tego co mi się wydaje to lekarz jest w stanie wykryć ciążę dopiero od 4 tygodnia.Jeśli się mylę to poproszę o poprawienie :-P

Asiia zrób jeszcze raz test.Jutro rano najlepiej i jak to mówią "ze środkowego strumienia" :-P

anusek 

Informacje:
Dołączyła 410 dni temu

Profil:

Wysłany: 2008-04-02, 00:10   

no właśnie test rano,najlepiej 2 dla pewności,jak cie nie przyjmnie to możesz chyba w każdym labolatorium zrobic badania krwi.Asiiia a masz jakieś podejżenia kiedy mogłabyś zajśc?bo mgłości i to silne czuje sie tak około 8 tygodnia i to raczej często,nie sądze że czułabyś sie tak tylko podczas jazdy :-/ a brzuch,też chyba za wcześnie,nie było by jeszcze widocznej zmiany :-/

Tilia 
nocny marek ;)

Informacje:
Dołączyła 342 dni temu

Profil:
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2008-04-02, 00:26   

Co do tych jednostek to chodziło o hCG czyli gonadotropinę kosmówkową,hormon produkowany po 8 dniach od zapłodnienia przez zarodek...ale siara nie pamiętać tego :oops:

hCG powstaje także w innych warunkach,ale to nie ten temat więc przemilczę ;-)

madzia 

Informacje:
Dołączyła 605 dni temu

Profil:
Nastrój:
anielska

Wysłany: 2008-04-02, 07:24   

Asiiia napisał/a:
ale przeciez to jest niemozliwe bo przeciez biore tabsy
pamietaj kochanie, ze zadna metoda nie zabezpiecza w 100% -zadna!
Nie mam zamiaru cie tu oczywiscie dolowac ale troche za malo szczegolow podalas...
moglas w tym czasie brac jakies leki, miec biegunke, czy wymiotowac i wtedy anty sie nie "wchłonęła"

Asiiia napisał/a:
ale jak to jest mozliwe przy tabletkach?

pisalas ze sie odchudzasz wiec moze pijesz jakies herbatki czy bierzesz jakies tabletki, ktore tak jak pisalam niestety ale mogly miec wplyw na dzialanie anybejbisow.

Cytat:
do gina jestem zapisana na polowe kwietnia, ale pojde sie jutro zapytac moze mnie przyjmie?
Idz! a jak cie nie przyjmie, to zrob tak jak pisaly dziewczyny. Idz na badanie krwi-to da ci 100% wynik!

Trzymam kciuki aby bylo po twojej mysli <pocieszacz>

Nie rozmawiaj z głupcem, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.

Odpowiedz do tematu