Rejestracja Zaloguj  

Chat [0] Uzaleznione Rangi Mapa                   Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
Czerwone plamy na dekolcie.
Autor Wiadomość
ania13288 

Informacje:
Dołączyła 264 dni temu

Profil:
Imię: Anna
Wzrost: 170
Włosy: blond
Stan: panna
Nastrój:
chora

Wysłany: 2009-12-18, 17:14   Czerwone plamy na dekolcie.

Mój problem może się wydać trochę dziwny, ale do rzeczy. Jak się denerwuję przed czymś to tworzą mi się na dekolcie czerwone plamy, jak stres uchodzi ze mnie to one znikają. Jak mam bluzkę z nawet małym dekoltem to je widać i okropnie to wygląda.
Co mam zrobić aby nie było ich jak się denerwuję. ? :oops:

REKLAMA

magdaaaaa 

Informacje:
Dołączyła 698 dni temu

Profil:
Imię: Magdalena
Wzrost: 158
Włosy: brązowe
Stan: wolna

Wysłany: 2009-12-18, 17:35   

nie wiem czy jest na to jakas rada , moja kolezanka miałą podobnie i poprostu na egzaminy zakładała bluzki bez dekoldów. ;-) jednym czerwienieje twarz , innych uszy a innym dekold. Mozesz zapytac lekarza rodzinnego jak bedziesz przy okazjii , ale nie wiem czy jest na to jakas rada , no moze mniej stresu ;-)

Mirabelka__22 

Informacje:
Dołączyła 828 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2009-12-18, 18:42   

ania13288, mialam podobnie. Ale to nie wiem czy na skutek stresu, czy bardziej jakby uczulenie na pot. Zaczynalo mnie swedzic i pojawialy sie plamy od drapania.

Teraz jakos mi to przeszlo <bezradny>
Nic nie stosowalam, wiec moze i Tobie zniknie. ;-)

Nie jest rozsądne długo kochać, kochać bez przerwy to czyste szaleństwo...

Olenka 
piekielna słodycz

Informacje:
Dołączyła 613 dni temu

Profil:

Wysłany: 2009-12-19, 16:46   

ania13288, kolezanka ma to samo.
nauczyciele poznaja zaraz po niej bo dostaje plam na dekolcie, na ramionach, na szyi. Jak wypije pol piwa to juz ma takie plamy w tych właśnie miejscach. Jej brat ma to samo.
Nie wiem czy to da sie leczyć, moze to poprostu jakas alergia na pot.

krople deszczu 

Informacje:
Dołączyła 827 dni temu

Profil:
Wzrost: średni na jeża
Partner: Daniel
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-01-14, 21:19   

ja mam to samo ,dokładnie wszystko to co ty ,po za tym ze często jak wysilam się fizycznie mam czerwone kolana które pulsują z gorąca ;/ jakiś nie fart,matka natura zadrwiła ze mnie ,ale jakos trzeba to przełknąć ,bo nie znalazłam na to rady :->

Sylwia205 

Informacje:
Dołączyła 215 dni temu

Profil:

Wysłany: 2010-02-06, 20:39   

Taka Twoja uroda.
Nie myśl o tym - to samo przejdzie.

omka 

Informacje:
Dołączyła 175 dni temu

Profil:

Wysłany: 2010-02-23, 14:03   

Moja mama tez tak ma! I zawsze strasznie się denerwuje, jak ma przyjść moja babcia (teściowa ;P ). Tylko babcia zaczyna jakąś kwestię, a mamie na dekolcie wyskakują plamy. Najśmieszniejszy był kiedyś moment, jak babcia z zatroskaniem stwierdziła, że mama musi iść do dermatologa z tymi plamami, bo to niezdrowe. Wtedy cały dekolt mamy zrobił się czerwony :P
No cóż - taka uroda i tyle :)

krople deszczu 

Informacje:
Dołączyła 827 dni temu

Profil:
Wzrost: średni na jeża
Partner: Daniel
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-02-25, 21:51   

Ech...omka chyba masz rację.Jedyne co mi pozostaje to polubić i pić jakieś ziółka na uspokojenie w stresowych sytuacjach :-/

arfa 

Informacje:
Dołączyła 169 dni temu

Profil:
Imię: Justyna
Stan: panna (do wzięcia)
Nastrój:
chora

Wysłany: 2010-03-27, 16:25   

Ja mam to samo... Mam plamy na szyi, dekolcie i na "bicepsach" :D :D:D haha zauważyłam, że pojawiają się:
- kiedy się stresuję,
- kiedy piję alkohol (najczęściej po piwie)
- po kapieli - wtedy pojawiają się tez na brzuchu
- i kiedy się podniecam... moi partnerzy łóżkowi zawsze się niepokoili co mi się dzieje, kiedy "w trakcie..." zaczęły wyskakiwać mi te plamy na dekolcie :) jeden nawet się cieszył, kiedy mi wyskakiwały, bo wiedział, że jestem wtedy podniecona :D taki wyznacznik :D

Nie wiem skąd mi się to wzięło... pojawiło się to u mnie jakieś 3 lata temu, wcześniej nie miałam takich problemów... zupełnie nie wiem co to jest. Może rzeczywiście trzebaby spytać lekarza, bo skoro nie tylko ja tak mam, a żadna z nas nie wie co to... to może warto spytać :)

karatetyka 

Informacje:
Dołączyła 152 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2010-04-23, 18:12   

Też to mam. Czytałam kiedyś książkę antropologa Morrisa Desmonda "Naga małpa" i było tam napisane, że takie plamy najczęściej pojawiają się u kobiet w sytuacji podniecenia i w trakcie orgazmu, a występują najczęściej na dekolcie, pośladkach i ramionach. I tu się zgadza, ale oprócz tego, tak jak Wam robi mi się czerwony dekolt, kiedy przed czymś się denerwuję. Najśmieszniejsze jest to, że nie zauważyłam tego sama, tylko koleżanka zwróciła mi na to uwagę, kiedy wyszłam z gabinetu po ustnym egzaminie. Wydawało mi się, że się nie stresuję, weszłam na luzie, odpowiedziałam, wyszłam i już. Widocznie moje ciało odczuwa stres bardziej, niż mózg.
Czasem mam tak też po wejściu z zimnego do ciepłego pomieszczenia, ale szybko znika.

Odpowiedz do tematu