Dla mnie koscielny - jestem osoba wierzaca- praktykujaca i koscielny jest dla mnie najwazniejszy. Przysiegac sobie przed Bogiem, a nie przed jakims urzednikiem.
To moje zdanie
dokładnie, sądzę tak samo, dla mnie ślub oprócz wielkiej miłości i chęci ofiarowania życia drugiej osobie jest tez obietnicą przed Bogiem i obiecywać wyobrażam sobie tylko w kościele.
Ja rowniez jestem za koscielnym... tak jakos tylko do cywilnego nie jestem przekonana...
a jak bierzemy koscielny to ze tak sie wyraze mamy cos na wzor "2w1"...
Profil: Imię: fajna babka
Wzrost: 156
Włosy: brunetka
Stan: jeszcze panna ;)
Partner: Tomasz ;*
Nastrój:
Wysłany: 2008-10-13, 20:10
jak dla mnie kościelny .... może śmieszne jest te moje argumentowanie ale jest dla mnie bardziej tradycyjny i dlatego bym taki chciała cywilny mógł by być ale tylko na chwilę ... np. gdy była bym w ciąży i musiałbym wziąć ślub na szybko ......z myślą że gdy dziecko sie urodzi wezne kościelny
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 258 dni temu Posty: 4117
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2008-10-13, 22:38
Ja tak naprawde uznaje tylko koscielny..tradycyjnie. Zreszta moze dlatego ze religia jest dla mnie wazna. Ale P tez raczej nie wyobraza sobie takiego. Choc on jak narazie w ogole zadnego sobie nie wyobraza
witam
ja jestem juz po slubie cywilnym,bralismy go 17 czerwca 2005,teraz szykujemy sie do kościelnego ,ma odbyc sie 25 grudnia tego roku
szczeze powiem ze troche zaluje ze niezdecydowalismy sie odrazu na koscielny,jednak taki slub chyba inaczej sie odczuwa
My mieliśmy konkordatowy, dla mnie cywilny nic nie znaczy.
Często bywa tak,że ludzie biorą ślub cywilny, a kościelny ma być póniej, jednak z doświadczenia wiem, że potem ciężko to zrobić. A to szkoda pieniędzy, a to nie ma czasu i latka lecą.
no faktycznie,to kolejny wydatek,ale wreszcie sie zdecydowalismy,suknia juz jest,mąż za granica zarabia na wesele,niedługo wraca i przygotowania na ostatni guzik zapinamy
chciałabym zeby w ten dzien duzo siegu było
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum