Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 672 dni temu Posty: 2420 Skąd: wałbrzych
Profil: Imię: monika
Wzrost: 170
Włosy: blond
Partner: Michał :*
Wysłany: 2007-05-20, 10:49
no coz, ja tez niby z wyznania jestem chrzescijanka, ale moj wybor jest troche inny, nie chodze do kosciola, wiec uwazam ze to nie dla mnie slub koscielny, tym bardziej ze mam troche zarzutow wobec przeprowadzania tejze ceremonii i wyciagania kasy za wszystko. moze wlasnie o to chodzilo niepokornej,ale nie wiem na pewno
_________________ Kobieta chce być kochana bez powodu, bez dlaczego, dobrych manier, wdzięku, inteligencji, ale dlatego, że ona jest.
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 556 dni temu Posty: 110 Skąd: Opole
Profil: Imię: Ewa
Wysłany: 2007-05-20, 11:50
madzia napisał/a:
Niepokorna napisał/a:
Jestem chrześcijanką, nawet katoliczką,
Niepokorna napisał/a:
Poza tym nie jestem typową katoliczką...
Hmmm...chyba sie sama zamieszalas w tym co piszesz
Madziu, jestem katoliczką, bo tak mnie wychowano, tzn. mam wszystkie sakramenty itp. tak chciała moja rodzina. Więc w sumie jestem katoliczką. Ale nie przyjmuję tych samych wartości co typowe katoliczki, mam nieco odmienne spojrzenie na to wszystko. Ale to już nie ten temat.
ano pewnie dlatego, że dziewczynki ( no większość ), od zawsze marzą o długiej, białej sukni i ojcu, który je poprowadzi do ołtarza i odda w ręce ukochanego
Niepokorna napisał/a:
Jeśli miałabym brać ślub, to musiałby być wyjątkowy
a mi się wydaje, że dla każdej dziewczyny jej własny ślub jest wyjątkowy - bo jest JEJ właśnie, a nie ciotki, kuzynki czy siostry...
ale rozumiem o co Ci chodzi. no tak mniej więcej
bo ja nigdy nie potrafiłabym tak po prostu z tego wszystkiego zrezygnować...
Wysłany: 2007-05-21, 14:03
No ja już się po prostu tym przejadłam... Poza tym dla mnie osobiście, nie chcę tu nikogo urazić, to wyrzucanie pieniędzy w błoto... ten dzień może być o wiele bardziej wyjątkowy, np. wziąć ślub cywilny, urządzić obiad w restauracji dla najbliższych a potem... wyjechać z ukochanym gdzieś na tydzień lub dwa Nie tylko trwa dłużej, ale też i taniej (moja siostra na całe wesele wydała ok. 20 tyś. zł, sumując wszystko). No i jeszcze jedna zaleta - ma się ukochanego tylko dla siebie
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 725 dni temu Posty: 2960 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2007-05-21, 21:22
Madzia81 napisał/a:
każdy sądzi i robi po swojemu
a ja sie z tym zgadzam jak najbardziej wiadomo, ze to tez zalezy troche od tego, jakie sie posiada srodki finansowe no bo niezaprzeczalnym faktem jest to, ze wesele pochlania duzo kasy
Ja osobiscie nie wyobrazam sobie nie miec slubu koscielnego i pomimo tego, ze to tyle kasy itd... Jednak uwazam, ze slub bierze sie raz w zyciu i mozna zaszalec przynajmniej ja tak chce, ale rozumiem ze nie wszyscy maja takie marzenia i znam wiele osob, ktore rezygnuja z takiej formy slubu i wesela
Kazdy ma po prostu swoja wizje tego dnia, jedni wola go spedzic tylko we dwojke, inni chca miec wesele na 200 osob Tutaj nie ma lepszych i gorszych rozwiazan wazne, zeby sami zainteresowani sie zgadzali co do tej kwestii i bedzie good
Wysłany: 2007-05-21, 21:36
Hmmm... a czy nie macie wrażenia, że to wesele robicie dla innych, nie dla siebie?
Nie wiem, ja tylko przedstawiam to, co widzę. Akurat jest to u mnie temat na topie, ponieważ w sobotę kolejny ślub... No i tutaj trochę inaczej to wygląda (tradycja).
Ostatnio zmieniony przez Niepokorna 2007-05-21, 21:36, w całości zmieniany 1 raz
Zdecydowanie jestem za kościelnym ślubem! Nie wyobrazam sobie że miałabym przeżyć TEN dzień bez mojej licznej rodziny, bez znajomych. A wiec już niedługo założe białą suknie i będę razem z moim mężem i 235 gośćmi świętowała conajmniej 2 dni...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum