Informacje: Wiek: 19 Dołączyła 482 dni temu Posty: 12 Skąd: Małopolska
Profil: Wzrost: 165 cm
Włosy: farbowany blond
Stan: panna :)
Wysłany: 2007-07-29, 12:15 Co zrobić żeby mieć piękne włosy??
Natura obdarzyła mnie dość grubymi i gęstymi włosami ale zniszczyłam je farbowaniem.Co mogę zrobić,żeby mieć je znów takie i ogólnie piękne?Gęste,długie,mocne,zadbane i błyyszczące-takie chcę mieć.Proszę o rady.
_________________ Wszyscy jesteśmy aniołami z jednym skrzydłem,
możemy latać tylko wtedy,gdy obejmujemy drugiego człowieka....
ja tez mam zniszczone, suche ale to chyba juz z natury takie mam. wczoraj rozjasnilam troszke gore i mam wieksze sianko ale jakos mi nie przeszkadza bpo jak je wyprostuje to jakos tam wygladaja
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 726 dni temu Posty: 2960 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2007-07-29, 12:57
Czarodziejka, najlepiej to nie farbowac, ale pewnie nie takiej rady oczekujesz
Czarodziejka napisał/a:
Gęste,długie,mocne,zadbane i błyyszczące-takie chcę mieć
Wymagania masz spore z tego co piszesz, wynika, ze naturalnie masz grube i mocne wlosy, wiec tutaj tylko pomoc jakąś odżywką. Wiem, ze dobre są kosmetyki Wella, ale takie które są dotępne jedynie w salonach kosmetycznych - popytaj, może Ci coś doradzą. Tak jak pisała madzia dziewczyny tutaj zalecają ten olejek rycynowy. No i postaraj się ograniczyć farbowanie do minimalnej częstości
Informacje: Dołączyła 515 dni temu Posty: 2438 Skąd: Kraina Wolności
Profil:
Wysłany: 2007-07-29, 13:20
Jeśli masz az bardzo znoszczone włosy, to proponuje zabiegi u fryzjera. a jeśli sa one w stanie godny wyleczenia, proponuje maseczki, spraye, itp.
No i używaj tego olejku ryzynowego, to nie jest żaden majątek, kosztuje grosze
I oczywiście żadnego farbowania, prostowania, suszenia suszarką itp.
Pozdrawiam
_________________ Bo ja kocham tak
jak wolność kocha ptak....
Wysłany: 2007-07-29, 13:41
No niestety teraz nie mam ani grubych ani gęstych,są cienkie i przerzedzone,już wolałabym mieć zniszczone i przesuszone bo z tym łatwiej walczyć Wielkie dzięki za rady A mogłybyście mi polecić coś po czym odrastają te włosy,które wypadły??
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 719 dni temu Posty: 1503 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Marzena
Wzrost: 155 cm.
Włosy: Brunetka
Stan: Na smyczy :)
Wysłany: 2007-07-29, 14:12
Kosmetyki Gliss Cur (pomarańczowe) do włosów zniszczonych są bardzo dobre i szczerze ci je polecam (szampon,odżywka,maska,odżywka w spraju) włosy stają się grubsze, odżywione i lsniące.Na to że się przeżedziły to juz nic nie poradzisz możesz stosować jakiś płyn do wcierania w skóre głowy wzmacniający cebulki aby nie wypadały.Zastosuj też szlaban na farbowanie i trwałą oraz zainwestuj w komplex witamin wzmacniający włosy,skórę i paznokcie (specjalne tabletki dostępne w aptekach)
Wysłany: 2007-07-29, 21:34
Stosowałam Wax przez miesiąc ale nie widziałam żadnej poprawy i zrezygnowałam.Teraz chyba do niego wrócę,bo może za krótko używałam żeby było widać zmianę....
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 480 dni temu Posty: 318 Skąd: Łódz
Profil: Imię: Emilia
Wzrost: 175
Włosy: brunetka
Stan: panna
Wysłany: 2007-07-31, 11:25
odżywka Wax jest bardzo dobra, w moim przypadku wcale nie miałam podranionej skóry głowy, natomiast efekt zachwycajacy. Lśniące i miękki włosy. Nakładam ją raz na 2 tygodnie i w zupełnosci wystarczy, bo słyszałam, ze nie mozna jej stosować zbyt często,chyba ze włosy są na prawdę bardzo zniszczone.
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 507 dni temu Posty: 30
Profil:
Wysłany: 2007-08-21, 08:55
mój sposób na piękne włosy?
myje je codziennie, używam jednego szamponu, myjąc najpierw przez kilka minut wmasowuje szampon w skórę głowy po czym zostawiam go tam na kolejne kilka minut. spłukuje i nigdy nie susze suszarką!
efekt?
mam bardzo mocne, grube włosy, a co najważniejsze pięknie się błyszczą!:)
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 480 dni temu Posty: 318 Skąd: Łódz
Profil: Imię: Emilia
Wzrost: 175
Włosy: brunetka
Stan: panna
Wysłany: 2007-08-21, 17:26
ja tez w ostateczności suszę włosy suszarką, bo nawet widze po moich włosach, ze jak tak same wyschną to sa bardziej delikatne i swiecące, a włosy myję co drugi dzień, a w czasie okresu codziennie. Staram sie zmienieć szampony, wiec mam kilka i uzywam tak na zmianę
Wysłany: 2007-08-21, 22:54
Amelia a jakiego szamponu używasz??Myślę że masz takie włosy dzięki genom,a nie szamponom.Zazdroszczę
Też słyszałam,że najlepiej żeby szampon jak najkrócej miał kontakt z włosami i skórą głowy,przecież to chemia.......
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum