Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 526 dni temu Posty: 570
Profil:
Wysłany: 2007-08-27, 19:43
Ja uważam, że szampon powinno sie trzymać jak najkrócej na włosach, bo jakby nie było, jest to środek myjący i na pewno nie jest obojętny dla naszych włosów. Są jednak wyjątki, np. szampon mocno regenerujący lub szampon leczniczy, choćby Nizoral, który nalezy trzymać trochę dłużej na głowie.
ja używałam olejku ale nie tego rycynowego.. polecił mi fryzjerka(przyjaciółka) kupiłam u niej w salonie.. mała buteleczka.. hmm bardzo mała jak kciuk za 10 zł... ale jest naprawde dobry... wystarczy niewielką ilość wmasować w mokre włosy i spłukać.. efekt... miekkie i lśniące włosy... mi pomógł bo po rozjasnianiu miałam suche i takie dziwne.,..
najlepiej to poradzić sie u fryzjerki.. niech ona zobaczy twoje włosy i napewno najlpeiej ci doradzi..
_________________ Mówią że jeśli rodzi się człowiek, - z Nieba spada dusza. Rozpada się na dwie części, Jedna trafia do kobiety, druga do mężczyzny... Natomiast całe życie polega na odnalezieniu tej drugiej połowy, połowy swej duszy.... połowy samego siebie...
Dziewczyny mam problem:) Chodzi o to ze ostatnimi czasy przez to ze caly czas pracowalam w knajpie..zle sie odzywialam..pilam troche alkoholu, ciagle zwiazywalam wlosy, nie mialam tez za bardzo czasu nakladac odzywki i dbac o nie tak jak trzeba co musze dopiero nadrobic:).. Chodzi o to, że ze mam wlosy po ramiona i okropnie zaczely mi wypadac, maja rozdwojone koncowki i sa po prostu okropne. zaczelam brac teraz witaminy..ALE .. Chcialm iśc do fryzjera zeby zrobic sobie balejaz (ciemna czekolada i siwy blond..) tylko boje sie ze jak je rozjasnie to beda jeszcze slabsze i juz bedzie masakra..troche napewno musze przyciac bo wygladam jak kura jak jest ich tak malo..sa strasznie zadkie po prostu i cienkie.. co moge zrobic?:(
_________________ ..gdy jest bardzo smutno, to kocha sie zachody słońca..
Po pierwsze radziłabym Ci trochę je podciąć. Jeśli masz rozdwojone końcówki, to będzie to najlepszy sposób. A po drugie polecam wyciąg ze skrzypu polnego (po nim włosy są błyszczące, zdrowe i szybciej rosną) i szampon z czarną rzepą (ma niezbyt przyjemny zapach, ale naprawdę pomaga).
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 772 dni temu Posty: 2959 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2007-09-14, 11:43
chocolate, połączyłam Twój temacik z już istniejącym tu możesz poczytać o tym jak pomóc włosom by wyglądały pięknie
CO do balejażu faktycznie mocno bym się zastanowiła, może najpierw jednak zastosuj jakąś kurację, żeby trochę się odrodził, bo jak zaczniesz je jeszcze farbować i utleniać to raczej nie wyjdzie Ci to na dobrze...
A na rozdwojone końcówki to oczywiście proponuję ścięcie ich:)
a ja z domowych sposobow, polecam kurze białko.po umyciu nałożyć jedno biało na włosy, wmasowac potrzymac 10 mi nut i splukac.Wlosy lsniace jak nigdy:)i to za jedyne 30 groszy z czego mozesz jeszc ze wszamac kogel-mogel;-)
_________________ W Niebiosach mnie nie chcą-bo byłam niegrzeczna
W Piekle mnie nie chcą- bo boją się konkurencji >:->
Informacje: Wiek: 16 Dołączyła 326 dni temu Posty: 107 Skąd: Opole
Profil: Imię: I'm Sabina
Wzrost: 160
Włosy: blond
Stan: niech żyje wolność i swoboda ;P
Wysłany: 2008-02-18, 08:35
no dokłądnie, najlepszy w tym wypadku będzie zakup jakiegoś suplementu na poprawę kondycjii włosów i jakiś preparat do włosów najlepiej z salonu, doradzony przez dobrego fryzjera
_________________ Droga do szczęścia jest ciemna i ciernista, ale rozświetla ją nadzieja
Informacje: Wiek: 26 Dołączyła 424 dni temu Posty: 705
Profil:
Wysłany: 2008-02-18, 16:30
Coś o tym wiem..mam cienkie i słabe włosy.. A ostatnio niesamowicie mi się elektryzują Już nie mam na nie siły.. A Wy znacie jakieś sposoby na "odelektryzowanie"??
Informacje: Wiek: 16 Dołączyła 326 dni temu Posty: 107 Skąd: Opole
Profil: Imię: I'm Sabina
Wzrost: 160
Włosy: blond
Stan: niech żyje wolność i swoboda ;P
Wysłany: 2008-03-16, 08:51
Odbudować. Trzeba stosować odpowiednie maski i odżywki zależnie od tego jakie masz włosy.
Ja mam cienkie i delikatne włosy na dodatek rozjaśniane. Wypadają, łamią się i elektryzują się
do włosów cienkiech dobre są odżywki do spłukiwania ( nie bez spłukiwania bo za bardzo obciążają ) preparaty typu "włos w płynie" (można dostac w aptece lub sklepach kosmetycznych) i maski przeznaczone do cienkich i słabych włosów lub te przeciw elektryzowaniu się włosów albo na zniszczone włosy. Najlepiej kupić jakiś dobry preparat np. w salonie lub aptece. te z supermarketów nie nadają się za bardzo, nie dają porządanych efektów.
_________________ Droga do szczęścia jest ciemna i ciernista, ale rozświetla ją nadzieja
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum