Rejestracja Zaloguj  

Chat [0] Uzaleznione Rangi Mapa                   Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: madzia
2008-01-09, 11:39
Co się zmieniło po zamieszkaniu z połówkiem??
Autor Wiadomość
profesor

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-03-30, 00:24   

Moja koleżanka powiedziała mi ostatnio, że rodzice nigdy by jej nie pozwolili na mieszkanie z facetem przed ślubem, 21 lat, masaaaakra <bezradny> . To smutne.

REKLAMA

cerrata 

Informacje:
Dołączyła 511 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-03-30, 00:27   

no i co?
nie mieszka z nim, bo rodzice jej nie pozwalają? czy tak tylko ogólnie? :/

Ninka 

Informacje:
Dołączyła 328 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-03-30, 03:26   

profesor napisał/a:
Moja koleżanka powiedziała mi ostatnio, że rodzice nigdy by jej nie pozwolili na mieszkanie z facetem przed ślubem, 21 lat, masaaaakra <bezradny> . To smutne.

pewnie boja sie ze za wczesnie zostana dziadkami?
A ja uwazam ze wlasnie powinno sie zamieszkac razem przed slubem pod warunkiem ze ludzi dojrzeja do tego nie tylko fizycznie ale i psychicznie zeby po paru miesiacach mieszkania razem nie trzebabylo na gwalt slubu latwic <bezradny> bo wiadomo co ......

Ale tak naprawde to nigdy nie poznamy tak do konca drugiego czlowieka!Mozemy tylko sie sprawdzic jak to bedzie kiedys ale nigdy nie mozemy byc pewni w 100% ze tak bedzie zawsze?

profesor

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-03-30, 13:10   

Nie ma chłopaka, a to dziwne, bo ładna dziewczyna. Myślę, że ma konserwatywnych rodziców, wierzących, którzy boją się reakcji ludzi na to, że ich córka gdzieś tam "grzeszy" nie wiadomo z kim, a jeszcze niespodzianka z tego może być i już w ogóle...

Też uważam, że przed oficjalnym związaniem się na całe życie trzeba sie wypróbować psychicznie i seksulanie. Głupio jak się potem po ślubie okaże: łups, nie pasujemy do siebie. Partnera/partnerkę trzeba sprawdzić w różnych sytuacjach, w różnych okolicznościach, w dużym okresie czasu :-) .

Chodzenie razem do tylko kina i na spacerki nic nie pokazuje, choćby się na te spacerki przez 5 lat chodziło.

cerrata 

Informacje:
Dołączyła 511 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-03-30, 13:23   

współczuć jej...
a głupia jest ( ;-) ) bo nie chce się wyrwać.. ja bym tak nie mogła, ma w końcu 21 lat ?!

Zielonooka 
Lady in red

Informacje:
Dołączyła 371 dni temu

Profil:
Włosy: brązowe
Wysłany: 2008-03-30, 13:32   

profesor, z tym niedopasowanie seksualnym to bym się nie zgodziła do końca, poniewaz parnterowie i tak czy siak muszą się nauczyć dawać sobie przyjemność nawzajem. Aczkolwiek dziewczyna się nie postawiła, czyli nie chce tego tak naprawdę.

Nymphadora 

Informacje:
Dołączyła 474 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-03-30, 14:19   

A ja w sumie nie uważam, żeby zamieszkanie razem przed ślubem było koniecznie potrzebne. Na pewno jest fajne i być może my tak też zrobimy, jak się uda :) Ale jakoś tyle małżeństw żyje razem bez "sprawdzenia się" i świetnie się dogadują :)

Zielonooka 
Lady in red

Informacje:
Dołączyła 371 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-03-30, 14:52   

Nymphadora, dokładnie, moi rodzice świetnie się mają bez tego:) I nie znam bardziej kochającego się małżeństwa.

Madae 

Informacje:
Dołączyła 539 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-03-30, 14:55   

zamieszkanie razem pozwala sie dotrzec i poznac do konca...mieszkajac oddzielnie nie znamy swoich wszystkich irytujacych nawykow i wad ...

Zielonooka 
Lady in red

Informacje:
Dołączyła 371 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-03-30, 15:39   

Racja, ale to nie jest reguła, że jak się mieszka albo nie to się ułozy związek. Cóż ja mieszkam i jest super, moi rodzice nie mieszkali i też jest świetnie, ja przekonam się za 20 lat:)

Madae 

Informacje:
Dołączyła 539 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-03-30, 16:00   

to prawda :) ale jesli ma sie nie ułozyc przez takie pierdoły małe ktorych nie jestesmy w stanie zniesc my lub połówek i przez ktore sa wieczne kłótnie to lepiej sie o tym przekonac przed slubem :)

Zielonooka 
Lady in red

Informacje:
Dołączyła 371 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-03-30, 17:03   

No ja tez wolalam sie przekonac:)

anusek 

Informacje:
Dołączyła 364 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-03-30, 18:41   

mi sie wydaje że większośc takich rzeczy jednak wychodzi wcześniej,np w trakcie wspólnych wyjazdów,no i po kilku latach to już sie dobrze kogoś zna i sprawdzic sie można w wielu sytuacjach nawet nie mieszkając ze sobą.

Zielonooka 
Lady in red

Informacje:
Dołączyła 371 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-03-30, 18:45   

na wspolnych wyjazdach jest inaczej, a mieszkajac razem zaden nie jest gosciem tylko kazde jest u siebie-wyjazdy trwaja krotko

anusek 

Informacje:
Dołączyła 364 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-03-30, 18:51   

Zielonooka ale wiadomo że ktoś bałagani,że nie sprząta,że chrapie,że marudzi...no a 2 tygodnie to jednak już coś,ale nie o to mi chodziło,bardziej o to że będąc z kimś kilka lat już sie dobrze zna tą osobe,z wielu stron,wie sie że bałagani albo że jest czyściochem,pojawiają sie różne problemy i fakt różni sie to od wspólnego mieszkania ale już można wywnioskowac jak to będzie.jak facet mieszkając z rodzicami nie pomaga w domu i czeka aż mama zrobi obiadek,pranie,zakupy to nie ma co oczekiwac że sie nagle zmieni

Odpowiedz do tematu