Małe pytanko: Co czytacie obecnie? Jakie macie wrazenia?
Ja zaszalalam. Przywlekłam z biblioteki 5 książek.
Znacie?
Mężczyzna do towarzystwa- D. Stec
Chłopaki mojego życia- B. Donofrio
Dom otwart- E. Berg
Stateczna i postrzelona- M. Szwajka
Spóźnieni kochankowie- W. Wharton
Dziś zacznę czytać Mężczyznę do towarzystwa. Nie czytałam wcześniej nic tych autorów więc zobaczymy która książka spodoba mi się najbadziej.
a ja sobie pozyczyłam Miedzy poszanowaniem a osmieszeniem człowieka Maria Janukowicz . z opisu wychodziło ze to o wychowaniu dzieci ale widze ze ksiazka ma jakies głebsze dno.
_________________ Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci.
— Jane Austen.
Czasami wydaje nam się, że ludzie są loteryjnymi losami: że znajdują sie obok nas, by urzeczywistnić nasze absurdalne nadzieje. Carlos Ruiz Zafon
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 662 dni temu Posty: 2569 Skąd: cK
Profil: Wzrost: 165
Włosy: brunetka
Wysłany: 2009-04-22, 20:43
''Raiję...'' Bente Pedersen.
40-tomowa saga,jestem na etapie tomu 36
_________________ Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!
Niedawno skończyłam Dziewczynę Komendanta (autor: Jenoff Pam)
Teraz jestem w trakcie czytania Chaty Younga, książka skłaniająca do przemyśleń, wzruszająca. Na pierwszy rzut oka o relacji człowieka z Bogiem, a naprawdę o tym, jak człowiek radzi sobie w z cierpieniem. Poruszyła mnie, mimo tego, że jestem ateistką.
Właśnie wypozyczyłam sobie w bibliotece dwie książki:
- Izabela Sowa - "Herbatniki z jagodami"
- Alisson Pearson - "Nie wiem jak ona to robi".
Czytała któraś z Was może którąś z tych książek?
karolina_1986, zadnej.. Ale Herbatniki cos mi sie kojarza..
[ Dodano: 2009-05-14, 16:27 ]
Stateczna i postrzelona- M. Szwajka teraz to mam na celowniku. Tzn juz prawie poloweprzeczytalam. Grubasna ksiazka:) Ale fajna, cos w rodzaju pamietnika dwoch kobiet piszacych o tym samym.
Wysłany: 2009-05-14, 17:13
karolina_1986, herbatniki są trzecią częścią owocowej trylogii...powinnaś zacząć od pierwszej, ale sama w sobie też jest fajna...a nawet zajefajna
Mirabelka__22, uwielbiam jej książki - Monika Szwaja pisze super, a ta konkretna książka jest jedną z ulubionych (moich) tej autorki
_________________ ...A że mnie Pan Bóg stworzył, a Szatan opętał...
będę na wieki i grzeszna, i święta...
i zdradliwa i wierna...
i dobra i zła...
początek i koniec...
Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 503 dni temu Posty: 464 Skąd: pomorskie
Profil: Imię: karina
Włosy: brąz
Stan: panna
Partner: m*
Nastrój:
Wysłany: 2009-05-15, 00:47
o...zacheciłyscie mnie na M.Szwaje!! ja teraz mam malo czasu ale ostatnio
HANNA SAMSON -wojna zensko-meska i przeciwko swiatu
LILY PRIOR-zar uczuc
AGNIESZKA DROTKIEWICZ-dla mnie to samo(zaczynam)nie wiem czy warto??)))
_________________ Większość ludzi jest jak opadłe liście,które rozwiewa wiatr.Krążą w powietrzu,a potem spadają na ziemię.Ale nieliczni są jak gwiazdy,które poruszają się po ustalonym kursie,gdzie nie moze ich dosięgnąć wiatr.
Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 848 dni temu Posty: 4550 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2009-05-15, 17:19
Ja mam jej wszystkie książki, wracam do nich czasem...
Ma całkiem sympatyczną stronkę (M.Szwaja), wrzucę link, można tam poczytać o wszystkich jej książkach...jeśli coś nie halo, to najwyżej niech władza wyrzuci
LINK
_________________ ...A że mnie Pan Bóg stworzył, a Szatan opętał...
będę na wieki i grzeszna, i święta...
i zdradliwa i wierna...
i dobra i zła...
początek i koniec...
Ostatnio zmieniony przez madzia 2009-05-15, 19:47, w całości zmieniany 1 raz
Kahela, właśnie się zorientowałam, że Herbatniki to trzecia część, ale u mnie w bibliotece nie ma teraz dwóch wcześniejszyc części... To w taki razie przeczytam trzecią, a później te wcześniejsze zajefajna ta książka, szybko się czyta i bardzo wciąga Polecam
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 662 dni temu Posty: 2569 Skąd: cK
Profil: Wzrost: 165
Włosy: brunetka
Wysłany: 2009-05-15, 22:32
a ja sobie teraz czytam ksiazkę z serii opowieści Margit Sandemo "łzy odchodzącej nocy" <jakoś tak,nie jestem pewna tytułu bo zostawiłam ksiązkę w robocie >
_________________ Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum