Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 582 dni temu Posty: 1505 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Marzena
Wzrost: 155 cm.
Włosy: Brunetka
Stan: Na smyczy :)
Wysłany: 2007-06-13, 19:46
A ja mam alergie na truskawki i jak zjem ich za dużo to wygladam jakby ktos mnie pokrzywami wychlostał
a u mnie dzisiaj kanapki nie chce mi sie nic pichcić
Wysłany: 2007-06-14, 12:49
ja planowalam schabowe ale jest tak goraco ze chyba skonczy się na mlodych ziemniaczkach z kefirem.
Sprubujcie sobie kobietki takie coś :Kupcie chlebek tostowy,serek waniliowy lub śmietankowy i truskawki,chlebek do tostera następnie jak już nam z tostera wyskoczy to smarujemy go grubo serkiem i kładziemy truskawki pychotka
chyba skonczy się na mlodych ziemniaczkach z kefirem.
i co skończyło się?? my dzisiaj właśnie taki zestawik jedliśmy, jeszcze z jajkiem sadzonym
Diablica666 napisał/a:
Sprubujcie sobie kobietki takie coś :Kupcie chlebek tostowy,serek waniliowy lub śmietankowy i truskawki,chlebek do tostera następnie jak już nam z tostera wyskoczy to smarujemy go grubo serkiem i kładziemy truskawki pychotka
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 421 dni temu Posty: 4242
Profil:
Wysłany: 2007-06-14, 16:22
Diablica666 napisał/a:
Ja zawsze jak kanapka to tylko chleb z tostera. Zawsze jak mam jorurt czy wlasnie serek w lodowce to tez tak robie
Wysłany: 2007-06-15, 15:10
kotlety schabowe z mlodymi ziemnniaczkami i zapewne nic bym dzisiaj nie zrobila gdyby moja mama nie kupila tych kotletów i nie kazała mi ich zrobić
A tak to cały dzien pogryzam sobie te grzaneczki z serkiem waniliowym i truskawkami o których wczesniej pisałam
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 388 dni temu Posty: 3317 Skąd: Łódź
Profil: Imię: Ania
Wzrost: 168
Wysłany: 2007-06-15, 17:38
a ja na obiad mialam ziemniaczki, sos z wolowiny i kalafiora xD uwielbiam kalafiora
_________________ Jestem jeszcze trochę zakochana resztkami bezsensownej miłości i jest mi tak cholernie smutno teraz, że chcę to komuś powiedzieć. To musi być ktoś zupełnie obcy, kto nie może mnie zranić..
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 418 dni temu Posty: 110 Skąd: Opole
Profil: Imię: Ewa
Wysłany: 2007-06-15, 20:35
Ja dziś tylko zupę oliwa z oliwek - uczę się na sesję więc nie mam czasu za bardzo dbać o menu.
Jadłyście już kiedyś Tortilla de patatas? Dobre to? Dostałam przepis od koleżanki i w najbliższym czasie chcę spróbować
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 418 dni temu Posty: 110 Skąd: Opole
Profil: Imię: Ewa
Wysłany: 2007-06-16, 00:35
Madzia81 napisał/a:
Niepokorna napisał/a:
Tortilla de patatas?
nazwa mi obca. co to?
Typowo hiszpańska potrawa:
Składniki:
Porcja dla 6 osob.
8 jajek,
1 kg kartofli,
olej do smazenia,
sol.
Wykonanie:
1. Kartofle obrac, umyc, pokroic na cienkie plasterki.
2. Na patelni rozgrzac olej.Wrzucic pokrojone kartofle i smazyc je mieszajac,
by sie nie przypalily. Podczas smazenie lekko osolic.
3. Do duzej miski wbic 8 jajek. Osolic i trzepaczka ubic na jednolita mase.
Podsmazone kartofle wrzucic do miski z jajami i dobrze wymieszac.
4. Na patelni rozgrzac olej. Przelac mieszanine jajek i kartofli. Potrzasac
lekko patelnia, by smazony placek nie przywarl do dna.
5. Talerz o srednicy zblizonej do srednicy patelni przylozyc do tortilli i nakryc patelnie. Przewrocic patelnie na druga strone, by tortilla wypadla na
talerz. Wnetrze placka nie powinno byc zbytnio sciete.
6. Pokroic tortille na 6 porcji. Podawac jako przystawke na zimno lub goraco.
Źródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 14 "Kuchnia hiszpańska", strona 78.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum