a na poważniej, szynka pokrojona w cienkie paski, sół, pieprz, dodac przyprawe do gyrosa f-my K...is i (by za długo nie szukac w sklepach poszczególnych przypraw - choc to wskazane) papryke słodką - nie za duzo, całośc wymieszać dokładnie i odstawić do lodówki na godzine. Nastepnie smażymy małymi partiami na mocno rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. nNę za długo, by nie stało się twarde. Wczesniej gotujemy ryz i przygotowujemy tzatziki (twardy ogórek starty na tarce, wycisniety mocno, zmieszany z jogurtem, najlepiej bez cukru i takim oryginalnym oraz z odronina pieprzu, soli i czosnku - koniecznie polski - posiekany). ot i cały ambaras. Podajemy przybrane z listkiem mięty. Całośc możemy uzypełnić dobrym, lekko schłodzonym Sauvignon blanc w gustownych kileliszkach
ja już jestem po pysznym jedzonku do piekarnika wrzuciłam ziemniaki pokrojoną paprykę czosnek i żebereczka w jednym naczyniu do tego sóróweczka koperkowa i sosik ciemny pychotka
_________________ Cierpliwość...to spokój, że przecież się stanie!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum