Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 225 dni temu Posty: 342 Skąd: 3city
Profil: Wzrost: 164,5
Włosy: Rude
Wysłany: 2008-01-24, 15:07
Calineczko: nie przejmuj sie zbytnio. Ja rowniez mam niskie cisnienie, zimne stopy i dlonie. Czasami jestem bardziej senna i tyle.
Osobiscie kawe moge pic kiedy chce - ale jako ze za bardzo nie lubie i wyplukuje wit C z organizmu to polecam po prostu mocna herbate:) Mi ona w miare reguluje cisnienie tyle ze wypilam hektolitry dziennie co moze tez nie jest za zdrowe.
Informacje: Dołączyła 403 dni temu Posty: 6472 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-01-25, 10:10
mi cisnienie zawsze skakało od kąd pamietam...i to były zawsze duze skoki...teraz tez tak chyba jest bo odczuwam to przy zmianach pogody ( np mam zawroty głowy) i kiedys jak mi mierzyli cisnienie w gałce ocznej to tez sie przerazili bo duzo za wysokie miałam ...aktualnie nie wiem jakie mam bo juz kilka lat nie mierzyłam, a jak mierzyłam to nie pytałam albo nie słuchalam jak mi pielegniarka mowiła ( bo to tylko w czasie badan raz na poł roku )
Informacje: Dołączyła 338 dni temu Posty: 2999 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-01-25, 14:24
Ja też mam niskie - od zawsze. Zimne dłonie, stopy to u mnie normalka. W ogóle to rzadko mierzę ciśnienie, bo czuję się dobrze. Ale jak już zmierzę, to zawsze jest właśnie mniej więcej takie, jak Calineczka napisała na początku. Zawsze jak miałam jakiś bilans czy coś takiego i lekarz mierzył mi ciśnienie, to mówił, że nie ma powodu do niepokoju.
Ja mialam zawsze ciśnienie w normie, ale zaczelam wiecej palic, pic strasznie duzo kawy i ciegle ostatnio jest mi zimno- krazenie? mam fatalne hehe:) zimne dłonie, nogi w ciągu paru sekund zmieniaja kolor- podnosze, sa biale, spuszcze- są zaczerwienione(stopy). Przeczytalam wasze posty- jedna z was mówila, ze ma niskie, podobne objawy i dobrz sie z tym czuje. Ja troszke nie do końca musze przyznac. ZAwsze miala normalne, chcilalabym, zeby znowu tak bylo. Pozatym te objawy śweiadczą o kiepskim krązeniu-to samo mówia mi bliscy. Wiecie moze jak to zmienic?
To ja tez czesto mam zimne stopy Dlonie nie, ale bywaja sine, nieladnie to wyglada Ale cisnienie zawsze mam w porzadku, wiec nie wiem z czym sie to wiaze
a duzo kawy pijesz i palisz moze papierosy? Mysle, ze po pierwsze wiąże sie to z genami, a jesli nie- jesli tak jak normalnie mialo się ciśnienie optymalne, to psuje sie pod wpływem nieregularnego trybu życia- wysypianie sie, palenie, picie kawy w dziwnych porach dnia, alkohol itd. ale pewna nie jestem
kasianr123 wogole nie pije kawy i papierosow tez nie pale, wiec to odpada
tuptunio badania krwi robilam, wszystko bylo ok, tylko niskie OB, ale lekarka stwierdzila, ze to przez antybiotyki ktore bralam wczesniej
Informacje: Dołączyła 403 dni temu Posty: 4258 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-03-13, 19:28
może masz coś z krążeniem pogadaj z lekarzem, żeby dał Ci skierowanie do jakiegoś chirurga naczyniowego (chyba) zresztą oni wiedzą do kogo kierować ja też mam zawsze zimne dłonie i czasem aż paznokcie sine, porobiłam badania, pochodziłam do lekarza i w końcu wyszło na to, że chyba taka moja uroda
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum