Informacje: Dołączyła 350 dni temu Posty: 6473 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-11-27, 22:50
czego ?? qpy z brązu to pewnie specjalna jakaś dieta potrzebna hahahahaha ludzie to maja narąbane a jakis fan qpi to za kilka tyś albo wiecej hahahaha jak majtki Kylie Minoque trza było niespreparowana na aukcje wystawic hahahahahaha taka to by cene osiągnęła
Informacje: Wiek: 34 Dołączyła 219 dni temu Posty: 1510 Skąd: Śląsk
Profil: Imię: Dorota
Wzrost: średni
Włosy: blond
Stan: panna
Wysłany: 2007-11-28, 13:21
pomnik kupki
Ludzie mają niźle poprzestawiane w głowach.
Biedna Suri. Czy ktoś mógłby chcieć po latach zobaczyć u kogoś na kominku swoje odchody jako ozdobę????
_________________ Przyjacielem jest ten, kto wie o Tobie wszystko i nie przestaje Cię kochać
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 337 dni temu Posty: 3269 Skąd: Łódź
Profil: Imię: Ania
Wzrost: 168
Wysłany: 2007-11-28, 18:24
Jaka kupa
Bogatym to naprawdę odwala
_________________ Jestem jeszcze trochę zakochana resztkami bezsensownej miłości i jest mi tak cholernie smutno teraz, że chcę to komuś powiedzieć. To musi być ktoś zupełnie obcy, kto nie może mnie zranić..
Profil:
Wysłany: 2007-11-30, 21:44
to teraz coś z innej beczki
Naukowcy wyhodowali przezroczystą żabę
Pracujący pod kierunkiem profesora Masayuki Sumidy naukowcy z Instytutu Biologii Płazów Uniwersytetu w Hiroszimie wyhodowali przezroczystą żabę. Przez skórę widać wszystkie narządy wewnętrzne. Według Japończyków, zwierzę przyda się przy badaniu chorób i opracowywaniu metod ich leczenia. Lekarze będą bowiem w stanie sprawdzić stan organów czy naczyń krwionośnych w żywym organizmie.
Sumida wyjaśnia, że przezroczystą żabę uzyskano w wyniku skrzyżowania dwóch gatunków japońskiej żaby brązowej (Rana japonica), u których stwierdzono mutację genetyczną odpowiadającą za charakterystyczną bladość powłok skórnych. Poprzez selektywne rozmnażanie ich potomstwa udało się stworzyć osobniki, których skóra pozostaje przezroczysta przez całe życie.
Większość transparentnych gatunków to istoty żyjące w wodzie, a czteronożne zwierzęta o takiej aparycji są naprawdę bardzo rzadkie.
Wprowadzając do genomu żaby geny kodujące fluorescencyjne białka można w prosty sposób obserwować ich aktywność. Gdy zwierzę zaczyna świecić, oznacza to, że geny pracują.
Profesor Sumida uważa, że przezroczyste żaby sprawdzą się jako zwierzęta laboratoryjne. Dzięki nim łatwiej i taniej będzie obserwować rozwój nowotworów, wzrost i starzenie się narządów wewnętrznych oraz to, jak wpływają na nie różnego rodzaju substancje chemiczne.
Profil:
Wysłany: 2007-11-30, 23:44
wszkoda tylko ze posłuży jako obiekt doświadczalny.... umieja juz wychodowac takie zabki to teraz zaczna je zarazac i beda patrzec jak je te bakterie i virusy od srodka niszcza....
Informacje: Dołączyła 285 dni temu Posty: 2999 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-12-01, 12:56
Nie no oczywiście masz rację. Chodzi mi raczej o takie sytuacje, kiedy te badania wykonywane są zupełnie niepotrzebnie (np. po raz n-ty) albo w niehumanitarny sposób. A takich jest niestety wiele.
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 337 dni temu Posty: 3269 Skąd: Łódź
Profil: Imię: Ania
Wzrost: 168
Wysłany: 2007-12-01, 16:05
łeeee jaka brzydka
Ale za to można zobaczyć jak wyglądają jej narządy
_________________ Jestem jeszcze trochę zakochana resztkami bezsensownej miłości i jest mi tak cholernie smutno teraz, że chcę to komuś powiedzieć. To musi być ktoś zupełnie obcy, kto nie może mnie zranić..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum