Rejestracja Zaloguj  

Chat [0] Uzaleznione Rangi Mapa                   Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
Dręczenie zwierząt
Autor Wiadomość
89kasienka89 

Informacje:
Dołączyła 366 dni temu

Profil:
Stan: Z Nim ;*
Partner: D.
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2010-03-16, 19:54   Dręczenie zwierząt

Dziewczyny, dzis natrafilam na filmik obrazujacy dreczenie zwierzat przez Chinczykow. To po prostu straszne, nie wiem jak mozna tak traktowac zwierzeta. Strasznie sie tym zdenerwowalam. Wrzucam Wam linka z tym filmikiem, poniewaz jest tam do wyslania petycja o obrone tych zwierzat. Od razu uprzedzam, ze film jest bardzo brutalny, takze osobom o slabych nerwach odradzam. Ja nie rozumiem, jak ludzie moga byc tak podli, powinno sie ich potraktowac identycznie, jak te niczemu winne zwierzeta. :-/ :-/ :-/

http://www.ptroa.co.il/pe...ion-English.php

Z Tobą za rękę przed siebie w nieznane będę szła.

REKLAMA

Katoshi 

Informacje:
Dołączyła 563 dni temu

Profil:
Wzrost: 164
Nastrój:
skolowana

Wysłany: 2010-03-16, 22:24   

Oglądnęłam...Podpisałam. Jestem w szoku, mimo, że scene obdartego ze skóry jenota (?) już kiedyś widziałam. Zastanawia mnie tylko dlaczego najczęściej są to chinczycy, jest to spowodowane niskim poziomem życia, przez co rozwija się w nich czysty sadyzm? Powinni ich bardzo surowo karać bo często bywa, ze jeśli ktoś nie szanuje zwierząt tak samo robi z ludźmi. Z całego serca życze im tego samego co zrobili tym zwierzakom...

krowka17 

Informacje:
Dołączyła 787 dni temu

Profil:

Wysłany: 2010-03-17, 16:41   

ja nawet tego nie otwieram.. będę potem przeżywała to strasznie.
nie na widzę ludzi którzy dręczą zwierzęta!! jak tak można !! zwierzęta też mają prawo żyć normalnie!!

LadyNefretete 
urojenia

Informacje:
Dołączyła 361 dni temu

Profil:
Partner: Chłopisko kochane ;)

Wysłany: 2010-03-17, 16:58   

krowka17 napisał/a:
nie na widzę ludzi którzy dręczą zwierzęta!! jak tak można !! zwierzęta też mają prawo żyć normalnie!!
heh, i tu się pojawia mały problem, bo wszyscy protestuję przeciwko obdzeraniu zwierząt ze skóry na futra, walkom zwierząt i tresowaniem ich do cyrku.. a wystarczy popatrzeć jak zwierzęta hodowane na mięso na nasze talerze są traktowane, i to też jest przerażające :-/ i kurczaki, i krówki i inne :-/ to też niejednokrotnie niehumanitarne, dlaczego przeciwko temu nikt nie protestuje :?: :!:

Katoshi 

Informacje:
Dołączyła 563 dni temu

Profil:
Nastrój:
skolowana

Wysłany: 2010-03-17, 18:46   

LadyNefretete napisał/a:
wystarczy popatrzeć jak zwierzęta hodowane na mięso na nasze talerze są traktowane, i to też jest przerażające :-/ i kurczaki, i krówki i inne :-/ to też niejednokrotnie niehumanitarne, dlaczego przeciwko temu nikt nie protestuje :?: :!:

Jak to nikt nie protestuje? :/ To jest nawet karalne. A gdzieś tam w azji kwitnie chów zwierząt futerkowych, i nie jest to wogóle kontrolowane, i wszyscy to tam olewają, ludzie sobie przechodzą obojętnie obok... To jest najgorsze.

viola 

Informacje:
Dołączyła 316 dni temu

Profil:

Wysłany: 2010-03-17, 21:15   

krowka17 napisał/a:
ja nawet tego nie otwieram

Zgadzam się,aż się boję.Przyznam,że jestem strasznie wrażliwa i potem naprawdę nie mogłabym długo zasnąć.Ale przerażają mnie ludzie którzy traktują w sposób nie ludzki żywe stworzenia.Przecież one też odczuwają ból i maja swój rozum.

LadyNefretete 
urojenia

Informacje:
Dołączyła 361 dni temu

Profil:

Wysłany: 2010-03-17, 21:24   

viola napisał/a:
Ale przerażają mnie ludzie którzy traktują w sposób nie ludzki żywe stworzenia.Przecież one też odczuwają ból i maja swój rozum.
ja nie chcę tu wyjść na radykała, ale widzisz, będziesz bronić zwierzątek a paróweczki wcinasz, to nie jest hipokryzja lekka ? Jaka jest różnica między
Katoshi napisał/a:
chów zwierząt futerkowych
a hodowlą krów czy innych ? Jeśli cierpią to wszystkie a nie tylko niektóre :roll:

viola 

Informacje:
Dołączyła 316 dni temu

Profil:

Wysłany: 2010-03-17, 21:31   

No widzisz Lady ,tak skonstruowane jest życie.Ja nie mogłabym nawet zabić kury,a rosołek lubię.Na pewno nie toleruję znęcania się nad zwierzętami.Nigdy nie widziałam jak zabija się zwierzęta w żeźni,więc trudno mi cokolwiek powiedzieć na ten temat,niestety. <bezradny>
Ale dręczenia na pewno nie toleruję.Dodam jeszcze,że dręczenie to chyba co innego niż ubój?.
Tak mi się wydaje.

LadyNefretete 
urojenia

Informacje:
Dołączyła 361 dni temu

Profil:

Wysłany: 2010-03-17, 21:52   

viola napisał/a:
dręczenie to chyba co innego niż ubój
jak dla mnie jest dręczeniem masowe hodowanie na ubój,w masakrycznych warunkach, gdzie zwierzęta po prostu są hodowane a nie żyją. Nie mówię o jednej krowie, którą jakaś babcia na wsi hoduje dla mleka, i potem jak już trza, to ją zarzyna, bo to raczej normalne. Mówię tylko o mega hodowlach, i tam jest znęcanie się nad zwierzęciem.
A nie jest dręczeniem, jak smakosze, wrzucaja żywcem kraby do zupki, bo wtedy maja ponoć lepszy smak? Widziałam to w jakimś programie, inie chciałam dalej oglądać. Nie dlatego, że solidaryzuje się z krabami, i uważam je za niesamowicie wrażliwe zwierzęta, tylko dlatego, że to jest trochę chore... Nie toleruję pewnych rzeczy, i wcale nie dlatego że jestem weganką, bo jedno z drugim akurat w moim wypadku się nie łączy <bezradny>

Katoshi 

Informacje:
Dołączyła 563 dni temu

Profil:
Nastrój:
skolowana

Wysłany: 2010-03-17, 22:30   

LadyNefretete napisał/a:
dla mnie jest dręczeniem masowe hodowanie na ubój,w masakrycznych warunkach, gdzie zwierzęta po prostu są hodowane a nie żyją.

Nie wiem jak dla Ciebie, ale ja myślę, że jednak obdzieranie ze skóry i gotowanie żywych psów jest gorsze... Pewnie jestem hipokrytką bo lubię mięso, ale staram się kupowac mięso z hodowli ekologicznych, jest to drogie, ale nie przyczyniam się do napędzania maszyny hodowania zwierząt w ciasnych klatkach i zażynania ich w męczarniach (bo np. paralizator nie podziałał). Tak naprawdę kupując to mięso nwet z takiego źródła nie wiemy jak zwierze zostało ubite, ale np. kupując futro już dobrze wiemy jaka była to śmierć, bo często obdzierają zwierząta żywe bo futerko lepiej odchodzi od mięśni :-(

Odpowiedz do tematu