Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 366 dni temu Posty: 1790 Skąd: Białystok
Profil: Stan: Z Nim ;*
Partner: D.
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-16, 19:54 Dręczenie zwierząt
Dziewczyny, dzis natrafilam na filmik obrazujacy dreczenie zwierzat przez Chinczykow. To po prostu straszne, nie wiem jak mozna tak traktowac zwierzeta. Strasznie sie tym zdenerwowalam. Wrzucam Wam linka z tym filmikiem, poniewaz jest tam do wyslania petycja o obrone tych zwierzat. Od razu uprzedzam, ze film jest bardzo brutalny, takze osobom o slabych nerwach odradzam. Ja nie rozumiem, jak ludzie moga byc tak podli, powinno sie ich potraktowac identycznie, jak te niczemu winne zwierzeta.
Informacje: Dołączyła 563 dni temu Posty: 26 Skąd: Wrocław
Profil: Wzrost: 164
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-16, 22:24
Oglądnęłam...Podpisałam. Jestem w szoku, mimo, że scene obdartego ze skóry jenota (?) już kiedyś widziałam. Zastanawia mnie tylko dlaczego najczęściej są to chinczycy, jest to spowodowane niskim poziomem życia, przez co rozwija się w nich czysty sadyzm? Powinni ich bardzo surowo karać bo często bywa, ze jeśli ktoś nie szanuje zwierząt tak samo robi z ludźmi. Z całego serca życze im tego samego co zrobili tym zwierzakom...
Informacje: Wiek: 18 Dołączyła 787 dni temu Posty: 8712 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2010-03-17, 16:41
ja nawet tego nie otwieram.. będę potem przeżywała to strasznie.
nie na widzę ludzi którzy dręczą zwierzęta!! jak tak można !! zwierzęta też mają prawo żyć normalnie!!
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 361 dni temu Posty: 2524 Skąd: daleko stąd :)
Profil: Partner: Chłopisko kochane ;)
Wysłany: 2010-03-17, 16:58
krowka17 napisał/a:
nie na widzę ludzi którzy dręczą zwierzęta!! jak tak można !! zwierzęta też mają prawo żyć normalnie!!
heh, i tu się pojawia mały problem, bo wszyscy protestuję przeciwko obdzeraniu zwierząt ze skóry na futra, walkom zwierząt i tresowaniem ich do cyrku.. a wystarczy popatrzeć jak zwierzęta hodowane na mięso na nasze talerze są traktowane, i to też jest przerażające i kurczaki, i krówki i inne to też niejednokrotnie niehumanitarne, dlaczego przeciwko temu nikt nie protestuje
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-17, 18:46
LadyNefretete napisał/a:
wystarczy popatrzeć jak zwierzęta hodowane na mięso na nasze talerze są traktowane, i to też jest przerażające i kurczaki, i krówki i inne to też niejednokrotnie niehumanitarne, dlaczego przeciwko temu nikt nie protestuje
Jak to nikt nie protestuje? To jest nawet karalne. A gdzieś tam w azji kwitnie chów zwierząt futerkowych, i nie jest to wogóle kontrolowane, i wszyscy to tam olewają, ludzie sobie przechodzą obojętnie obok... To jest najgorsze.
Zgadzam się,aż się boję.Przyznam,że jestem strasznie wrażliwa i potem naprawdę nie mogłabym długo zasnąć.Ale przerażają mnie ludzie którzy traktują w sposób nie ludzki żywe stworzenia.Przecież one też odczuwają ból i maja swój rozum.
Wysłany: 2010-03-17, 21:24
viola napisał/a:
Ale przerażają mnie ludzie którzy traktują w sposób nie ludzki żywe stworzenia.Przecież one też odczuwają ból i maja swój rozum.
ja nie chcę tu wyjść na radykała, ale widzisz, będziesz bronić zwierzątek a paróweczki wcinasz, to nie jest hipokryzja lekka ? Jaka jest różnica między
Katoshi napisał/a:
chów zwierząt futerkowych
a hodowlą krów czy innych ? Jeśli cierpią to wszystkie a nie tylko niektóre
No widzisz Lady ,tak skonstruowane jest życie.Ja nie mogłabym nawet zabić kury,a rosołek lubię.Na pewno nie toleruję znęcania się nad zwierzętami.Nigdy nie widziałam jak zabija się zwierzęta w żeźni,więc trudno mi cokolwiek powiedzieć na ten temat,niestety.
Ale dręczenia na pewno nie toleruję.Dodam jeszcze,że dręczenie to chyba co innego niż ubój?.
Tak mi się wydaje.
Wysłany: 2010-03-17, 21:52
viola napisał/a:
dręczenie to chyba co innego niż ubój
jak dla mnie jest dręczeniem masowe hodowanie na ubój,w masakrycznych warunkach, gdzie zwierzęta po prostu są hodowane a nie żyją. Nie mówię o jednej krowie, którą jakaś babcia na wsi hoduje dla mleka, i potem jak już trza, to ją zarzyna, bo to raczej normalne. Mówię tylko o mega hodowlach, i tam jest znęcanie się nad zwierzęciem.
A nie jest dręczeniem, jak smakosze, wrzucaja żywcem kraby do zupki, bo wtedy maja ponoć lepszy smak? Widziałam to w jakimś programie, inie chciałam dalej oglądać. Nie dlatego, że solidaryzuje się z krabami, i uważam je za niesamowicie wrażliwe zwierzęta, tylko dlatego, że to jest trochę chore... Nie toleruję pewnych rzeczy, i wcale nie dlatego że jestem weganką, bo jedno z drugim akurat w moim wypadku się nie łączy
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-17, 22:30
LadyNefretete napisał/a:
dla mnie jest dręczeniem masowe hodowanie na ubój,w masakrycznych warunkach, gdzie zwierzęta po prostu są hodowane a nie żyją.
Nie wiem jak dla Ciebie, ale ja myślę, że jednak obdzieranie ze skóry i gotowanie żywych psów jest gorsze... Pewnie jestem hipokrytką bo lubię mięso, ale staram się kupowac mięso z hodowli ekologicznych, jest to drogie, ale nie przyczyniam się do napędzania maszyny hodowania zwierząt w ciasnych klatkach i zażynania ich w męczarniach (bo np. paralizator nie podziałał). Tak naprawdę kupując to mięso nwet z takiego źródła nie wiemy jak zwierze zostało ubite, ale np. kupując futro już dobrze wiemy jaka była to śmierć, bo często obdzierają zwierząta żywe bo futerko lepiej odchodzi od mięśni
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum