Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 536 dni temu Posty: 2840 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2007-12-16, 10:52 Bollywood
A ja muszę się przyznać... Uwielbiam Bollywood
Dla tych, co nie wiedzą - Bollywood to po prostu kino indyjskie. Filmy przedstawiają zazwyczaj historie miłosne, z problemami związanymi z kulturą. Banalne? Może i tak, ale filmy są pełne cudownej muzyki, kolorowych pięknych strojów, tańca.... Po prostu piękne
Zakochałam się w Bollywood po oglądnięciu filmu " Czasem słońce czasem deszcz" - w Polsce jest to chyba film najpopularniejszy. Później dotarłam do innych filmów - każdy oglądałam od deski do deski (a trwają bagatela po 3 godziny zazwyczaj).
No i teraz właśnie ogromnie się cieszę, bo w poniedziałek idę na wielkie widowisko muzyczne - Bharati - tancerze z Indii, muzyka, stroje. Jest to część ich europejskiego tournee, w Polsce odbyło się to już wczoraj w Warszawie, dziś w Katowicach i jutro we Wrocławiu właśnie. Nie mogę się doczekać...
A tutaj dla Was próbka tego jak to będzie wyglądać
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 369 dni temu Posty: 3846
Profil:
Wysłany: 2007-12-16, 10:58
oj...bylam chyba na czyms takim w wakacje w Mrzezynie akurat bylo widowisko, taka magia jakas panowala i zapach sie unosil...bardzo ladnie kobiety wygladaly
_________________ Nawet ten cholerny czas...
Nie rozdzieli nas...
Wysłany: 2007-12-18, 16:55
No bo te filmy trzeba po prostu lubić. Ja je lubię z każdej strony, ale uważam, ze ich największą wartością jest pokazana w nich kultura indyjska, taniec, muzyka, stroje...
A wczoraj było bajecznie ... Cudowna muzyka i śpiew - wszystko na żywo oczywiście, aż drgawki miałam
Do tego te kolorowe stroje i taniec...ehhh...i przystojni hindusi niektórzy zupełnie jak z innego świata to wszystko
Jak mi się jakoś uda, to wkleję Wam filmik wykonany osobiście przeze mnie
Ja oglądałam Duma i uprzedzenie.O 4 czy 5 siostrach i jedna za mąż wychodziła.Fajne widowisko,dużo muzyki,tańca,kolorowych strojów. Można się oderwać od rzeczywistości
Informacje: Dołączyła 284 dni temu Posty: 2999 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-01-03, 22:06
No a ja powiem szczerze, że zaliczam się do tych, co Bollywoodu nie trawią Próbowałam oglądać kilka filmów, żadnego nie dałam rady obejrzeć do końca. No, tak po prostu
Informacje: Dołączyła 350 dni temu Posty: 6473 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-01-03, 22:20
ostatnio cos w TV leciało ogladałam od połowy i zmywałam jednoczesnie wiec nie streszcze dokładnie ale był tam taki ciach przystojny i ładnie zbudowany ktory kiedys był grubaskiem i opuscił indie zeby odnalezc swoja siostre ktora opusciła je juz dawno..i zamieszkał z nia i jej mezem i jakąs lasencja co więcej odkrywała niz zakrywała i sie na niego jarała i nikt nie wiedział poza nia ze on to on no i fajne to było ....przeglądne gazete to moze tytuł znajde to leciało wczoraj tak koło południa ale nie wiem na jakim kanale
Informacje: Wiek: 19 Dołączyła 219 dni temu Posty: 2629 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-01-04, 10:20
Madae napisał/a:
ostatnio cos w TV leciało ogladałam od połowy i zmywałam jednoczesnie wiec nie streszcze dokładnie ale był tam taki ciach przystojny i ładnie zbudowany ktory kiedys był grubaskiem i opuscił indie zeby odnalezc swoja siostre ktora opusciła je juz dawno..i zamieszkał z nia i jej mezem i jakąs lasencja co więcej odkrywała niz zakrywała i sie na niego jarała i nikt nie wiedział poza nia ze on to on no i fajne to było ....przeglądne gazete to moze tytuł znajde to leciało wczoraj tak koło południa ale nie wiem na jakim kanale
Wysłany: 2008-01-05, 15:52
Madae, no trochę pomieszałaś, ale wiem o co chodziło
Ja wiem że do tych filmów trzeba być stworzonym
a ja mam właśnie na dysku jakieś 20 GB filmów od Piotrusia a drugie tyle czeka na mnie u niego na kompie
Informacje: Dołączyła 350 dni temu Posty: 6473 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-01-06, 16:42
no moze moze oglądałam zmywając gotując i prasujac jednoczesnie ale przystojniaka wychaczyłam hyhyhyhy i spiewali fajowo bo co do tanca....no coments niektore momenty mnie powalały szczegolnie w meskich wykonaniach ..ale z tego co wyogladac mi sie udało to film mi sie podobał i sobie go sciagne i oglądnę tak juz normalnie
No bo te filmy trzeba po prostu lubić. Ja je lubię z każdej strony
A ja je kocham!!!bylo to jakies 5 lat temu jak puscili w telewizji "Czasem slonce czasem deszcz" i ludzie oszaleli na punkcie tych filmow.
Ja uwielbiam wszytkie bo kazdy na swoj sposob jest piekny,ale jeden byl dla mnie wyjatkowy jak ten glowny bohater : Shah Rukh Khan zakochal sie w lasce ale ja kochal tez inny chopek i wmieszal tamtego w morderstwo czy cos wiec poszedl on do wiezienia
Powiedzieli mu,ze jesli chce aby jego ukochana przezyla to musi udac,ze on nie zyje i tak wlasnie jej powiedzieli no i po latach on wraca do rodzinnego domu a ona zamieszkala z jego rodzicami niby po jego smierci jakie bylo jej i jego zaskoczenie jak sie zobaczyli po 30 latach(nie pamietam dokladnie)on siwy ona tez hmmm piekne
Ja od niedawna zbieram kasety ktore ukazuja sie u nas w gazecie co dwa tyg,mam ju 12
Pozdrawiam milosniczki Bollywood
Ostatnio zmieniony przez Kociak 2008-01-07, 15:38, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum