mloda, jesli to jakies zapalenie to osobiscie uwazam, ze jesli dokladnie opiszesz objawy lekarzowi to ten bedzie wiedzial czy plukanka jest wskazana czy nie...
Ale tak jak pisza dziewczyny lepiej idz do lekarza bo wiadomo, ze z uszami nie ma przelewek.
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 642 dni temu Posty: 3918 Skąd: świętokrzyskie :)
Profil: Partner: misiek
Nastrój:
Wysłany: 2009-09-07, 12:08
nio wybiore się chyba w środe do rodzinnego
[ Dodano: 2009-09-09, 14:59 ]
Byłam i okazało się ze to jakieś ropne zapalenie dostałam antyboityk na 5 dni i jakieś kropelki, niepotrzebnie tyle zwlekałam.
Nastrój:
Wysłany: 2009-09-17, 20:30
Puściło już po 2 dniach brania antybiotyku.
A miałam se sama coś w aptece zakupic żeby przepłukać ucho dopiero bym narobiła
a człowiek to tak zawsze...
Mnie tez jakis czas bolalo. Mialam juz dwie infekcje kiedys. Ale teraz chyba od wielkich sluchawek.. No i niby teraz nie boli...ale.. jakos mi sie przytkalo I nie wiem co z tym poczac.. Moze samo przejdzie.
Nastrój:
Wysłany: 2009-09-18, 13:45
Mirabelka__22 napisał/a:
Nie wiem co robic
hmmm no ja też nie wiedziałam, siedziałam w domu i nic z tego dobrego nie wyszło
także może jak się nie odetka to goń do rodzinnego?
a byłaś ostatnio na basenie, przewiało ci może ucho?
Nastrój:
Wysłany: 2009-09-19, 08:17
Mirabelka__22 napisał/a:
chyba sluchawki mnie uwieraly bo mam duze i bolalo. A teraz przytkane..
czyli z tego co piszesz to możwe tam się jakaś infekcja zaczynac, bo jak nosisz słuchawki to że tak powiem nie ma do ucha dostępu świeżego powietrza i się tam kisi wszystko
[ Dodano: 2009-10-23, 11:34 ] Mirabelka
byłam u laryngologa po tym jak dwukrotne wizyty u rodzinnego nie pomogły
ale wizyta u laryngologa też nie pomogła wzięłam zapisane leki na troche przeszło i spowrotem to samo
niby ten laryngolog powiedział że nie dzieje sie nic powaznego ale to jest bardzo niewygodne jak ci się leje z uszu(mam wyciek jakiejś wydzieliny) i ponadto strasznie swędzą mnie uszy
wiec po nieudanej wizycie u laryngologa poszłam po raz 3 do rodzinnego
wysłuchał wszystkiego i dał mi tabletki na uczulenie choć sam przyznał ze nie wie od czego mam to zapalenie i z tydzień do kontroli
także wydałam już majątek na leki i lekarzy a problem nadal istnieje
człowiek ma dość naprawde tymbardziej ze nigdy nie miałam problemów z uszami
mloda, tzn ze od tego roku masz ten problem?
Powiem ci ze ja pierwszy raz zapalenie mialam ze 4 lata temu, a pozniej juz wlasciwie co rok..Tak wlasnie w wrzesien/pazdziernik.
Mysle ze jednak powinnas isc znow do tegolaryngologa. I nie wiem czy oni moga jakies przeswietlenia zrobic czy jak... i powiedziec w czym problem. To on powinien tutaj dzialac.
Nie wiem czy czytalas ale jak sie tego nie wyleczy moga byc powazne powiklania, nawet utrata sluchu..
Wedlug mnie takie rzeczy nie sa skutkiem uczulenia i skoro Twoj lekarz rodzinny nie wie o co kaman to trzeba isc do innego. Rodzinny moze Ci tu tylko dac skierowanie do specjalisty bo on sie na wszystkim nie zna, tylko tak ogolnie. (Mi moja powiedziala ze jak przynioslam skierowanie to teraz bez moge do niej chodzic do konca roku nie placac za wizyte.)
Nastrój:
Wysłany: 2009-10-23, 12:01
Mirabelka__22 napisał/a:
tzn ze od tego roku masz ten problem?
tak a dokładnie od 2-3 miesięcy powraca jak bumerang
Mirabelka__22 napisał/a:
Mysle ze jednak powinnas isc znow do tegolaryngologa.
jak już to do innego bo ten u którego byłam (prywatnie!!) to jakiś idiota...
Mirabelka__22 napisał/a:
Nie wiem czy czytalas ale jak sie tego nie wyleczy moga byc powazne powiklania, nawet utrata sluchu..
nie musisz mi mówić bo się tyle naczytałam że jestem kompletnie przerażona
Mirabelka__22 napisał/a:
Wedlug mnie takie rzeczy nie sa skutkiem uczulenia i skoro Twoj lekarz rodzinny nie wie o co kaman to trzeba isc do innego.
wyborę leki przez niego przepisane i pójdę na kontrolę jak nie przejdzie to znów wezmę skierowanie do laryngologa
Mirabelka__22 napisał/a:
takie rzeczy nie sa skutkiem uczulenia
ten laryngolog wspominał że mogę to miec od tego jak mi woda z mydłem lub szmponem wpada do ucha i z tego powodu kazał mi dokładnie uszy płukac czystą wodą...
ale skoro całe życie nie miałam z tego powodu problemów to teoria o nagłym uczuleniu na wodę z środkami myjącymi wydaje mi się mocno naciągana....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum