Informacje: Dołączyła 413 dni temu Posty: 4258 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-10-14, 09:29
Jewel napisał/a:
Ketonal to jest śmierć. Te tabletki mają morfinę.
nie Jewelku Ketonal to ketoprofen oczywiście jest na receptę te leki mają oprócz działania przeciwbólowego i przeciwgorączkowego także działanie przeciwzapalne.
Rekomenduje się je więc szczególnie do zwalczania bólu towarzyszącego schorzeniom o podłożu zapalnym.
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 303 dni temu Posty: 128
Profil:
Wysłany: 2007-10-14, 09:40
mi ostatnio na ból głowy pomaga - Ibuprom zatoki.
Ketonal biore na bóle miesiączkowe. Kiedyś nawet z bolu brałam tramal bądź piłam pyralgin. No cóż kobiece przypadłości dla nie których są piekelnym bolem....Lekarz powiedział gdy w przyszłości urodze dziecko to bole przejdą ...
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 594 dni temu Posty: 1505 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Marzena
Wzrost: 155 cm.
Włosy: Brunetka
Stan: Na smyczy :)
Wysłany: 2007-10-14, 19:36
Ja na bóle wszelakie biorę pyralgin przechodzi jak rączką odjął
Mój kiedyś na zapalenie mięśnia karku (piekielny ból nie do wytrzymania od byle dotyku potrzfil krzyczeć z bólu) dostał ketonal w spraju do smarowania i tramal doustnie wygladał jak naćpany cały czas spał był nieprzytomny to bardzo silne leki .
Informacje: Dołączyła 348 dni temu Posty: 2999 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-10-14, 21:56
No tak, tramal to już bardzo silny lek, właśnie prawie jak morfina... Moja babcia bierze. A ketonal to po prostu silny lek,właśnie ludzie biorą na różne schorzenia np. kończyn. No i na baardzo bolesne miesiączki lekarze przepisują ;]
Informacje: Dołączyła 413 dni temu Posty: 4258 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-10-15, 09:48
nie przesadzajcie z tym Ketonalem to lek przeciwbólowy i przeciwzapalny
a Tramal oczywiście jest na morfinie i jest to bardzo silny lek
pracowałam kilka lat w aptece i co nieco wiem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum