Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 311 dni temu Posty: 309 Skąd: Lublin
Profil: Imię: Gosia
Wzrost: 170
Włosy: jakiś taki dziwny
Stan: panienka z okienka
Wysłany: 2007-08-31, 23:21
Ja chyba tez nie zasnęłabym ostatnio jestem jakoś wyczulona na zapachy wszystkie mi w nocy przeszkadzają jakoś, ja naprawde nie wiem co się ze mną ostatnio dzieje jakieś dziwne rzeczy. Ale wczoraj i przedwczoraj zasnęłam już normalnie, także może już zacznę wracać do normalności, taką mam przynajmniej nadzieję. Dzięki dziewczyny za rady i wsparcie
Informacje: Dołączyła 229 dni temu Posty: 179 Skąd: Radom
Profil: Wzrost: 170 cm
Stan: panna
Wysłany: 2007-10-03, 14:26
mysle ze to tylko taki okres przejsciowy , ale jesli bedzie cie to meczylo dluzej to zglos sie do lekarza , byc moze masz za malo melatoniny ! Na noc pij sobie melise lub szklanke mleka. Ja biore tabletki nasenne ale to juz zupelnie inna historia wiec nie polecam ci na razie zadnych prochow.
_________________ I TAK SIE NIE ZMIENIE BĘDĘ SOBĄ NA ZŁOŚĆ TOBIE !!
Informacje: Dołączyła 45 dni temu Posty: 60 Skąd: Werona
Profil: Wzrost: 170 cm
Włosy: brunette
Wysłany: 2008-04-04, 03:06
temat dawno nie odswiezany (btw.. przypomniala mi sie "swieza dostawa".. ), ale fakt, ze jestem tutaj o 03:03 swiadczy jednoznacznie o tym, ze nie moge spac..
czuje, jakby mi sie conajmniej strefy czasowe poprzestawialy. a za 3 h mam wstawac. eh.. chyba jutro..... dzisiaj :] bede ciut drazliwa
Informacje: Dołączyła 45 dni temu Posty: 75 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-04-04, 16:52
No temat stary, ale moze aktualny dla innych.
Dla osob majacych problem z zasypianiem polecam tabletki melatoniny (dostepne bez recepty), sa nie szkodliwe dla organizmu i mozna przyjmowac je wlasciwie przez dlugi czas.(rowniez dzieciom, wiem, bo pediatra polecila melatonine mojej corce-pomogla)
melatonine wytwarza kazdy nasz organizm, ale czasem mozemy produkowac go mniej, stad klopoty ze snem, Ale to moze byc tylko jedna z przyczyn naszej bezsennosci.
Mam troche doświadczenia z bezsennością więc powiem co na mnie działa.
Po pierwsze: generalne wietrzenie pokoju i świeża pościel!!!
Po drugie: jeżeli dotlenianie organizmu przed snem to TYLKO spacery, bieganie tylko pobudza wydzielanie... czegostam (:P) i zamiast czuć zmęczenie - masz napływ energii.
Po trzecie: nie jesc przed snem.
po czwarte: szykowac organizm do snu - nie siedziec do pozna przed komputerem, nie ogladac TV w lozku, nie sluchac glosno muzyki. (ta rada brzmi rodem z SuperNiani)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum