Rejestracja Zaloguj  

Chat [0] Uzaleznione Rangi Mapa                   Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
Bez znieczulenia
Autor Wiadomość
skinnybitch 
Jędza :-P

Informacje:
Dołączyła 263 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Włosy: mow mi ruda
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2008-07-02, 22:30   Bez znieczulenia

19:36, 02.07.2008 /TVN
Bez znieczulenia
FAKTY
TVN
Prawie dobę czekała na badania i ponad godzinę leżała na podłodze szpitalnej izby przyjęć, konając. Nikt nie zauważył, że umarła. Nagranie ze szpitalnych kamer miało zostać zniszczone, a skandal zatuszowany.
http://www.tvn24.pl/28377..._wiadomosc.html

Powiem tylko tyle ze ludzie staczaja sie coraz nizej i to ludzie ktory powinni swiecic przykladem :-?
A co wy o tym sadzicie :?:

REKLAMA

asia21_87 

Informacje:
Dołączyła 273 dni temu

Profil:
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2008-07-02, 22:38   

o jej to jest straszne, to przechodzi ludzkie mozliwości, jak mozna byc takim obojetyn, nie rozumiem, to wstyd................................................ :-|

strus 

Informacje:

Profil:

Wysłany: 2008-07-02, 23:19   

skinnybitch napisał/a:
Powiem tylko tyle ze ludzie staczaja sie coraz nizej i to ludzie ktory powinni swiecic przykladem :-?
A co wy o tym sadzicie :?:

Nic, absolutnie nic :) Sam bylem ostatnio swiadkiem i uczestnikiem ludzkiej znieczulicy, jak chlop bil na srodku bardzo czesto uczeszczanego miejsca kobiete, bil ja tak mocno ze dziwilem sie ze ona jest w stanie cokolwiek krzyczec, a ludzie stali w koleczku i przygladali sie, co niektorzy nawet cos przegryzali, inni popijali.
Zenada..
A co lepsze.. sam jako jedyny oderwalem tego chlopa od tej dziewczyny, po czym napadlo na mnie kilku jego kolegow i lali bez opamietania, dopiero jak jeden z nich dosyc mocno oberwal zostawili mnie, a wtedy jakas babcia podeszla i zaproponowala mi jakas szmateczke do przetarcia krwi z twarzy.. poprostu brak slow.. Jakby tego malo kierowca taxi jak mnie zobaczyl jak wsiadam do auta powiedzial ze meneli nie wozi.. mimo ze prosilem go o kurs na pogotowie, ze wygladalem jak ofiara wypadku samochodowego.. znieczulica wymiata..

Innym razem bylem swiadkiem jak 5 chlopa kopalo lezaca kobiete... nikt nie reagowal, absolutnie nikt mimo ze obok stala grupa starszych mezczyzn i kobiet.

Juz dawno stracilem wiare w ludzi, kazdy pilnuje swojej dupy, tak wiec takie skandale w ogole mnie nei dziwia..

cerrata 

Informacje:
Dołączyła 558 dni temu

Profil:

Wysłany: 2008-07-02, 23:34   

strus napisał/a:
niektorzy nawet cos przegryzali, inni popijali.

ludzie są teraz już na prawdę popieprzeni ! :evil:
ludzie myślą, że telewizję oglądają :!: :!: :!:
co za chory świat ja cię pieprzę..... :evil:

strus napisał/a:
5 chlopa kopalo lezaca kobiete...

:shock: :shock: :shock:

strus napisał/a:
tak wiec takie skandale w ogole mnie nei dziwia..

w ogóle?
przecież nie można uznać, że to normalne . . . :/

strus 

Informacje:

Profil:

Wysłany: 2008-07-02, 23:38   

cerrata napisał/a:
w ogóle?
przecież nie można uznać, że to normalne . . . :/

W ogole.. wiesz czemu ? Bo juz z 5-6 razy w zyciu widzialem sytuacje kiedy ktos potrzebowal ewidentnie pomocy a ludzie nic nie robili, lub tez przygladali sie albo krytykowali cos.. zaskoczony bym byl jakby ktos tej kobiecie pomogl, bo takich bezinteresownych ludzi jest coraz mniej.. Owszem, jakby oferowala pieniadze zaraz by bylo pelno chetnych.. w tym tych najbardziej pazernych czyli lekarzy..

asia21_87 

Informacje:
Dołączyła 273 dni temu

Profil:
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2008-07-02, 23:38   

cerrata napisał/a:
strus napisał/a:
5 chlopa kopalo lezaca kobiete...

:shock: :shock: :shock:
paranoja

cerrata 

Informacje:
Dołączyła 558 dni temu

Profil:

Wysłany: 2008-07-02, 23:42   

strus, czyli... nie uznajesz, że to normalne? tzn że tak jest i być będzie i jest ok... ?

ja uważam, że to nic dziwnego że kogoś biją, ale się na to do jasnej cholery nie godzę..

<sorry za pierdoły <chyba> ale już śpię.... >

strus 

Informacje:

Profil:

Wysłany: 2008-07-02, 23:55   

cerrata napisał/a:
strus, czyli... nie uznajesz, że to normalne? tzn że tak jest i być będzie i jest ok... ?

A co jest normalne ? Normy kreujemy my, ludzie. Nie ma zasad, ktore zostaly ustalone tysiace lat temu i sa uznawane do dzisiaj za normy. Definicje normalnosci kreujemy kazdego dnia, wraz z rozwojem naszej cywilizacji coraz bardziej zachwiania i odmienna jest norma moralna, od tej.. ktora znaja jeszcze nasi rodzice i dziadkowie.

Jezeli dajemy na cos przyzwolenie, jestesmy bierni wobec pewnych wydarzen to nieswiadomie wlasnie tworzymy z tego norme i za 10-15 lat nasze dzieci powiedzia "to jest normalne" na cos, co dla nas jeszcze do niedawna bylo szokujace i skandaliczne.

cerrata napisał/a:
ale się na to do jasnej cholery nie godzę..

Ja tez, ale co ? W pojedynke zmienie swiat ? Az tak twardej glowy nie mam =]

skinnybitch 
Jędza :-P

Informacje:
Dołączyła 263 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Włosy: mow mi ruda
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2008-07-03, 07:53   

To co piszesz strusku jest straszne :-? w zyciu mi sie cos takiego nie zdarzylo....Jeden jedyny raz kiedy facet przy mnie uderzyl kobiete dostal od mojego Piotrka po ryju...Gdzie sie podzialo wspolczucie dla drugiego czlowieka :?:

asia21_87 

Informacje:
Dołączyła 273 dni temu

Profil:
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2008-07-03, 08:29   

skinnybitch napisał/a:
Gdzie sie podzialo wspolczucie dla drugiego czlowieka :?:
wlasnie, gdy go ludzie potrzebją to go nie ma...... szkoda mi tych ludzi naprawde

milli 
Milli

Informacje:
Dołączyła 266 dni temu

Profil:
Imię: Emilka
Stan: mezatka :)
Partner: Saša

Wysłany: 2008-07-03, 14:49   

straszna historia, po prostu nie wierze :(

niki 

Informacje:
Dołączyła 718 dni temu

Profil:
Imię: monika
Wzrost: 170
Włosy: blond
Partner: Michał :*
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2008-07-03, 16:13   

wbiłam się w szok, że nikt nawet z ciekawości do tej babki nie podszedł. straszna znieczulica. to co pisze Strusiek nie zaskoczyło mnie, bo już o tym słyszałam, efekty obrony tej babki widziałam. jestem zgorszona, że ludzie nawet policji nie wezwą czy pogotowia. mało jest takich, ktorzy chca ratować świat.

też przejeżdżaliśmy koło babki, która miała atak padaczki. my o tym wiedzieliśmy, bo michał udzielał pomocy. ale inni przejeżdżali i nikogo nie zaskoczyło, ze na środku chodnika machała nogami. wyglądało jakby się szarpała ze swoim facetem, a ona szukała pomocy

Agula 

Informacje:
Dołączyła 393 dni temu

Profil:

Wysłany: 2008-07-03, 16:56   

Znieczulica ludzka była jest i będzie.. to się nie zmieni nigdy.. kiedyś byłam świadkiem jak starszy pan, mógł mieć ponad 70 lat szedł o lace nagle jakieś dzieciaki (6-7 klasa) biegnąc specjalnie potrącili nogami laskę tego staruszka.. mężczyzna się przewrócił.. myślicie, że te siedzące grube baby ( młode wiekiem ) podniosły swoje tłuste dupska aby pomóc temu panu się podnieś!?? nie!!!!! siedziały dalej i nadal o czymś tam intensywnie plotkowały no i patrzyły na tego pana żadnej reakcji nic!!!! żeby chociaż ryknęły na te dzieciaki, co robicie??!! albo coś w tym stylu!! nie!! udawały, że nic nie widzą.. choć jeden z tych chłopaczków, jest synem jednej z nich.. skandal!! jak taka matka pozwala swojemu synowi, na coś takiego.. to mogę sobie wyobrazić co taki gnojek będzie robił jak będzie starszy...
tylko ja i moja kumpela nie chwaląc się podeszłyśmy do tego pana i pomogłyśmy mu się podnieś, potem wezwałam pogotowie, bo ten pan nie wyglądał najlepiej, potem dowiedziałam się, że mężczyzna nie dość, że był w szoku, to dostał zawał.. w drodze do szpitala.. na szczęście wszystko dobrze się skończyło.. ale jakby nikt nie wezwał pogotowia, ten pan zmarłby na pewno leżąc na ziemi.. bo te dwie tłuste krowy, w życiu by mu nie pomogły.. przepraszam, że tak brutalnie napisałam, ale krew mnie zalewa, jak widzę taką znieczulicę u ludzi.. a potem w domu doniosłam na tę babkę i jej syna, bo akurat oni mieszkają w tym samym bloku co ja.. tu akurat nie wiem, czy policja była u nich czy nie.. <bezradny>
Tak więc strus ma rację, teraz ludzie patrzą na swoje dupy i o siebie się martwią.. :-x :-x

Olciiia 
marzycielka

Informacje:
Dołączyła 278 dni temu

Profil:
Imię: Ola
Stan: zakochana
Partner: Tomek
Nastrój:
anielska

Wysłany: 2008-07-03, 18:21   

Nawet mi sie nie chce na ten temat wypowiadac.... :evil:
co sie dzieje na tym swiecie.... Psss...

...ehhh czlowiek czlowiekowi nie pomoze a noz w plecy wbije..... :-(

malenka 

Informacje:
Dołączyła 314 dni temu

Profil:
Nastrój:
zdolowana

Wysłany: 2008-07-03, 20:22   

No przykładów na takie zachowanie można by mnożyć... ale lepiej pomyslec co zrobić by uniknąć tego typu zachowań (mówię o np wychowywaniu dzieci). Wiadomo, że ludzie są z natury niepewni i ta niepewność (ja zrobię mu jeszcze większą krzydę niech ktoś inny to zrobi) jest jednym z czynników tego, że nie reagujemy w takich a nie innych sytuacjach... ja np strasznie się boję, że idąc ulicą ktoś zemdleje albo dostanie jakiegos ataku a ja nie będę mu potrafiła pomóc lub jesli już coś zrobię to tylko zaszkodzę :-( ale robię coś z ta niepewnością w sensie czytam ksiązki na temat pierwszej pomocy itp. a w takiej sytuacji nawet gdybym nie umiała udzeilać pierwszej pomocy potrafiłabym wezwać pogotowie czy policje...

Odpowiedz do tematu