Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 362 dni temu Posty: 308 Skąd: Włocławek
Profil: Imię: Katarzyna
Wzrost: 172 cm
Włosy: ciemny brąz
Stan: panna
Partner: Jarek
Wysłany: 2008-02-13, 13:35
ja używam balsamów z Nivea. przez jakis czas uzywałam gel-cream good-bye cellulite.
[ Dodano: 2008-02-13, 13:38 ]
teraz mam zwykłe mleczko pielegnujące które ładnie pachnie i dobrze sie wchłania a skóra po zastosowaniu nie jest już taka sucha
Informacje: Dołączyła 372 dni temu Posty: 744 Skąd: Pokaż na mapie
Profil: Imię: Marta
Wysłany: 2008-02-13, 14:48
Ja także wybieram balsamy, które "dobrze" pachną.
Używałam balsamu z Avonu Skin So Soft(cudowny zapach ), tego co Madgaru pokazała, mam też z serii senses Celebrete Me. Inne jakie wypróbowałam:
Dove Summer Glow, Nivea brązujący, ale średnio jestem zadowolona. Ten nivea maluje bieliznę i nie da sie odprać
Mam bardzo suchą skórę, po każdym kąpaniu muszę się nasmarować, bo inaczej czuje jak ściąga mi skórę. Najbardziej zadowolona jestem z dwóch, jakie wypróbowałam:
1. Garniera czerwony - z syropem z klonu
2. Kolastyny balsam brązujący z wyciągiem z orzecha włoskiego.
Informacje: Wiek: 34 Dołączyła 369 dni temu Posty: 1509 Skąd: Śląsk
Profil: Imię: Dorota
Wzrost: średni
Włosy: blond
Wysłany: 2008-02-15, 09:35
Ja również jestem zwolenniczką balsamów do ciała z firmy NIVEA.
Skóra nawilżona (a nie tłusta jak po wielu balsamach).
Balsam szybko się wchłania i skóra jest ładna.
_________________ Przyjacielem jest ten, kto wie o Tobie wszystko i nie przestaje Cię kochać
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 498 dni temu Posty: 4055 Skąd: mam wiedzieć?
Profil:
Wysłany: 2008-02-15, 09:42
Ostatnio kupiłam balsam Bielendy "Powitanie z Afryką" i mogę powiedzieć że bije wszystkie Nivea i inne balsamy na głowę. Ma piękny zapach, który utrzymuje się cały dzień oraz jest super nawilżający.Polecam ogólnie całą serie. balsam kosztuje około 13 zł.
598m.jpg
Plik ściągnięto 174 raz(y) 3,31 KB
_________________ "miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"
Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 242 dni temu Posty: 140 Skąd: Pokaż na mapie
Profil: Wzrost: 170
Włosy: brąz
Wysłany: 2008-02-15, 10:42
Jewel napisał/a:
Ostatnio kupiłam balsam Bielendy "Powitanie z Afryką" i mogę powiedzieć że bije wszystkie Nivea i inne balsamy na głowę. Ma piękny zapach, który utrzymuje się cały dzień oraz jest super nawilżający.Polecam ogólnie całą serie. balsam kosztuje około 13 zł.
598m.jpg
Od dłuższego czasu zastanawiam się nad kupnem tej serii kosmetyków, ale jakoś nie moge się przekonać ponieważ nie znałam żadnych opinii na ich temat.
Też używam Nivea, ale już mi się znudził ten balsam....chyba zdecyduje się na Afryke
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 374 dni temu Posty: 546 Skąd: ...
Profil: Imię: Pajunia
Wzrost: 178 cm (duuuża urosłam :P)
Włosy: Różnie, choć z przewagą czarnych:P
Stan: Zaręczona:)
Partner: Rafcio :*
Wysłany: 2008-02-15, 13:36
Kiedyś tata mi kupił na gwiazdkę taki super pachnący balsam. Coś z cocoa butter chyba. Jak poznałam Rafała to ciągle się nim smarowałam i On nie mógł noska ode mnie oderwać Taki był w niebieskim opakowaniu, nie jestem pewna z jakiej firmy- hmmm ale naprawdę nigdy wcześniej ani później nie znalazłam nic podobnego, a ni nawet w połowie tak fajnego. A jak nawilżał... ojjjjj (nie mogę znależć zdjęcia w googlach... )
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 498 dni temu Posty: 4055 Skąd: mam wiedzieć?
Profil:
Wysłany: 2008-02-16, 12:13
Cytat:
Seria wykorzystuje niezwykłe właściwości roślin rytualnych z Czarnego Lądu - oparta została na wyciągach z egzotycznych roślin, rosnących na sawannach i w lasach Afryki. Ich właściwości od wieków znane są mieszkańcom Czarnego Lądu, a teraz – w połączeniu z najnowszymi odkryciami kosmetologii – Bielenda wykorzystuje je do wszechstronnej pielęgnacji ciała. Seria polecana jest do codziennej pielęgnacji każdego rodzaju skóry, dla kobiet w każdym wieku. Kosmetyki uprzyjemniają kąpiel i zapewniają wszechstronną pielęgnację całego ciała oraz włosów.
Cytat:
W skład serii wchodzą:
1. Rytuał kąpieli Musujący piasek do kąpieli
* wyjątkowy musujący piasek zapewnia zmysłową i odprężającą kąpiel. Egzotyczny, ciepły i korzenny aromat poprawia nastrój, pobudza i dodaje siły. Daktylowy olejek do kąpieli ze śmietaną
* dwufazowy olejek do kąpieli, delikatne substancje myjące oraz bogactwo składników odżywczych pozostawiają skórę czystą, nawilżoną i gładką. Ciepły, słodki zapach daktyli poprawia nastrój, energizuje i dodaje wigoru.
2. Rytuał pielęgnacji ciała Intensywne serum wyszczuplające z rooibos i orzeszkami kola
* żel wyszczuplający, pobudzający mikrokrążenie. Wspomaga spalanie się tłuszczu i zapobiega jego ponownemu odkładaniu się w komórkach. Przeciwdziała powstawaniu rozstępów, zmniejsza objawy cellulitu. Wygładza i ujędrnia skórę.
* Odmładzające mleczko kokosowe do ciała z olejkiem z baobabu przywraca młodzieńcze piękno całemu ciału i nasyca go zmysłowym aromatem. Doskonale nawilża i ujędrnia skórę, przywraca jej aksamitna miękkość i gładkość
3.Rytuał pielęgnacji włosów
* Szampon błotny z glinka Ghassoul -włosy osłabione, zniszczone, wypadające - oczyszcza i detoksykuje włosy i skórę głowy. Wygładza włosy, aż po same końce, zapobiega łamaniu się i rozdwajaniu końcówek. Wzbogacony ekstraktem z owoców melona, o działaniu nawilżającym. Dodaje włosom objętości i nadaje im miękkość, ułatwia stylizacje fryzury.
* Błoto do włosów z glinką Ghassoul – naturalna odżywka do każdego rodzaju włosów, a szczególnie osłabionych i zniszczonych. Dogłębnie oczyszcza, wzmacnia i detoksykuje włosy i skórę głowy. Wzbogacone kompleksem Beau Plex® - kompozycją witamin: E, C, B3, B5, B6, które odżywiają skórę głowy, aktywizują cebulki włosowe, nawilżają i odbudowują zniszczone włosy. Błoto zapewnia wyjątkowa miękkość włosom i dodaje im objętości.
4. Rytuał pielęgnacji twarzy
* Królewski krem piękności – mirra, kadzidło i złoto – krem na dzień i noc, do każdego rodzaju skóry po 25 roku życia. Przyspiesza procesy odnowy skóry, pobudza powstawanie kolagenu i elastyny, chroni przed oznakami upływu czasu. Ujędrnia, wygładza i rozświetla skórę, dzięki czemu drobne zmarszczki są mniej widoczne. Jego aromat poprawia nastrój i sprzyja relaksowi.
* Królewska maseczka piękności – mirra, kadzidło i złoto – to zastrzyk energii dla skóry. Wspomaga mechanizmy obronne naskórka, przyspiesza jego regenerację, pobudza powstawanie kolagenu i elastyny. Przywraca gładkość i jędrność skórze, nadaje jej młodzieńczego blasku.
powitanie_afryka_1
Składniki aktywne i afrykańskie rośliny wykorzystane w serii:
* Figi - przywracają energię i siły witalne, odżywiają ciało dzięki bogactwu mikroelementów i witamin. Ekstrakt z figi zmiękcza i dogłębnie nawilża naskórek, nadając skórze jedwabistą gładkość.
* Daktyle - zawierają naturalne cukry, minerały: wapń, magnez, żelazo i fosfor, wit. A i C. Nawilżają i odżywiają suchą skórę, przeciwdziałają procesom starzenia.
* Rooibos - południowo – afrykański krzew o czerwonych liściach (czerwonokrzew), stosowany do wytwarzania herbaty, wspomagającej odchudzanie i przemianę materii
* Orzeszki kola - Dzięki wysokiej zawartości kofeiny (do 4%), taniny i ksantyn wspomagają wyszczuplanie i spalanie tłuszczu. Przyspieszają mikrokrążenie, stymulują drenaż limfatyczny, ułatwiają eliminację toksyn, aktywnie stymulują lipozę – rozkład komórek tłuszczowych.
* Baobab - Olejek z baobabu zawiera bogactwo witamin: A, B1, C, D, E i F, działa kojąco i wspomaga regenerację komórek skóry, wygładza cerę szorstką i suchą.
* Glinka Ghassoul - wydobywana w Maroku naturalna odżywka stosowana przez rdzennych mieszkańców Afryki, zawiera unikatowe bogactwo magnezu, krzemu i wapnia, które remineralizują i odbudowują włosy. Posiada nadzwyczajne właściwości detoksykujace, dotleniające, kojące i wygładzające.
* Mirra - wysuszona żywica drzewa balsamowego, służyła jako pachnidło i uzdrawiające panaceum. Wykazuje silne działanie antyseptyczne, łagodzi podrażnienia, regeneruje skórę i wygładza zmarszczki.
* Kadzidło - wyschnięty sok roślinny z drzewa bosweliowego. Przeciwdziała podrażnieniom, zmniejsza zaczerwienienia i rewitalizuje skórę.
* Złoto koloidalne – drogocenny kruszec, którego mikroskopijne cząsteczki posiadają unikatowe właściwości: pobudzają naturalne procesy zachodzące wewnątrz skóry, odbudowują ją i regenerują, chronią przed zanieczyszczonym środowiskiem i wpływem wolnych rodników, wzmacniają system immunologiczny. Złoto równoważy siły witalne w organizmie, nawilża i rozświetla skórę.
[/code]
Opis zdjecia:
Plik ściągnięto 0 raz(y) 56,72 KB
_________________ "miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 680 dni temu Posty: 1503 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Marzena
Wzrost: 155 cm.
Włosy: Brunetka
Stan: Na smyczy :)
Wysłany: 2008-02-16, 13:52
Ja ostatnio używam balsam z joanny truskawkowy,zapach poprostu boski dlugo się trzyma a sam balsam ładnie nawilża skórę
I również stosuję serum eweline na cellulit bardzo fajny szybko się wchłania ,super wygładza i ujedrnia skórę jednak ma jedna wadę jak dla mnie mianowicie w składzie ma mentol i masakrycznie chłodzi także teraz nie raz przez niego marznę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum