Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 417 dni temu Posty: 110 Skąd: Opole
Profil: Imię: Ewa
Wysłany: 2007-05-18, 13:46 Avon
Od razu mówię, że nie chcę robić reklamy, a jedynie zapytać się Was, jak oceniacie kosmetyki z Avonu? W ogóle lubicie je?
Jestem konsultantką Avonu, sama mam całą, ogromną szufladę, jeśli nie więcej kosmetyków tej firmy. A jednak dostrzegłam, że najwięcej osób kupuje te kosmetyki nie dlatego, że są dobre, ale głównie przez wpływ reklamy. Przykładowo - moim zdaniem szampony z avonu są do niczego, a jednak wiele osób je kupuje. Porównując też produkty z innymi firmami, dochodzę do wniosku, że nie zawsze opłaca się kupować w avonie i niejednokrotnie są lepsze lub bardziej wydajne z innych firm.
A co Wy sądzicie o avonie?
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 420 dni temu Posty: 4244
Profil:
Wysłany: 2007-05-18, 14:10
Jak mieszkalam w PL to tylko raz kupilam perfumy (znajoma tak pieknie nimi pachniala ) Bylam zadowolona bo zapach byl przepiekny i utrzymywal sie dosc dlugo. To byla chyba seria na lato.
Ogolnie jesli juz to wybralabym kosmetyki Oriflame. I takie kupowalam i bylam mega zadowolona.
jak oceniacie kosmetyki z Avonu? W ogóle lubicie je?
tak. kupuję. i lubię duży wpływ ma na to fakt, że Ania jest konsultantką
niektóre są dla mnie rewelacyjne i nie zastąpiłabym ich żadnymi innymi, np. żele pod prysznic, perfumy, kulki. są też takie, do których jestem po prostu przyzwyczajona, a do tego są nie drogie kilka razy zdarzyło się parę bubli i to nauczka, żeby ich nie kupować. ale ogólnie jestem bardzo zadowolona
a szampony pomagają mi bardzo w walce z łupieżem, więc ja akurat je lubię
No, jak już Madzia napisała, też jestem konsultantką. I też mam oczywiście kilka hitów ( zwłaszcza lubię żele pod prysznic oraz balsam do ciała i do rąk z serii Skin So soft ). Inne kosmetyki w ogóle do mnie nie przemawiają- szczególnie te do włosów.
Niepokorna napisał/a:
moim zdaniem szampony z avonu są do niczego,
no ja akurat też tak sądzę, przynajmniej na moich włosach się nie sprawdziły. Moja blond czupryna była po nich matowa i sucha Lubię też bardzo peeling z ekstraktem granatu - ślicznie pachnie i w ogóle jest fajniutki także ogólnie, firma ta moja hity jak zarówno buble
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 533 dni temu Posty: 2039 Skąd: wałbrzych
Profil: Imię: monika
Wzrost: 170
Włosy: blond
Partner: Michał :*
Wysłany: 2007-05-19, 11:58
tez lubie kosmetyki z avonu, mam staly zestaw do zamawiania, swietne sa plyny do kapieli, zdazylam zgromadzic calkiem niezla ich kolekcje. nie przepadam za kosmetykami do stop, szamponami i tuszami, ale swietne sa spraye do ciała( waniliowy ). poza tym maja calkiem niezle ceny i mozliwosc kupienia bizuterii
_________________ Kobieta chce być kochana bez powodu, bez dlaczego, dobrych manier, wdzięku, inteligencji, ale dlatego, że ona jest.
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 517 dni temu Posty: 37
Profil: Wzrost: 178
Włosy: blond
Stan: jeszcze panna;)
Wysłany: 2007-05-19, 15:20
wow to jakiś zlot konsultantek
ja też jestem:)
i również zgadzam się, że jest kilka super rzeczy( jak dla mnie żele pod prysznic, balsamy seria naturals, perfumy, kulki).
Jednak jest także dużo bubli, moim zdaniem to bardzo często kometyki kolorowe. Przykłądowo ostatnio zamówiłam sobie lakier do paznokci bordowy, a przyszedł ciemno różowy. trudno trafić dobrze z kolorem.
szampony jak dla mnie też do niczego, w ogóle się nie pienią
nie znoszę też atyperspirantów w kulce,"leją się " i są bardzo mało wydajne, za to te kremie rewalacja:)
Ostatnio zmieniony przez Madzia81 2007-05-19, 22:15, w całości zmieniany 1 raz
Przykłądowo ostatnio zamówiłam sobie lakier do paznokci bordowy, a przyszedł ciemno różowy.
a tak, to też bolączka Avonu. nie zamawiam w nim żadnych kolorowych kosmetyków typu szminki, lakiery. takie kosmetyki muszę zobaczyć w realu, i dopiero potem się decyduję.
Toska napisał/a:
nie znoszę też atyperspirantów w kulce,"leją się " i są bardzo mało wydajne,
zamówiłam sobie lakier do paznokci bordowy, a przyszedł ciemno różowy
bo te kolory w katalogu są zupełnie inne od tego co jest w rzeczywistości. Ja mam taki plus, że kosmetyki kupuję w sklepie, więc jak chcę kupić sobie czy komuś coś z kosmetyków "kolorowych" to najpierw mogę to zobaczyć i przetestować. Ale wydaje mi się, że to bolączka nie tylko avonu tylko każdej firmy sprzedającej kosmetyki poprzez katalog.
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 581 dni temu Posty: 1505 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Marzena
Wzrost: 155 cm.
Włosy: Brunetka
Stan: Na smyczy :)
Wysłany: 2007-05-30, 14:52
Zadzam sie z wami kobietki z Avonie sa hity jak i buble .Z kolorowych kosmetyków mam nauczke zakupilam mamie na prezent szminke shine supreme w kolorze jak mi sie zdawało ślicznego soczystego różu a przyszła mi bardzo mocna czerwień (nawet dla mnie stanowczo za mocna a często maluje usta na odcienie jakiejś czerwieni)
Jestem bardzo zadowolona z żeli(świetny jest ten nowy o zapachu owoców tropikalnych poprostu super zapaszek ) ,balsamów do ciala,zamówilam sobie też scrub do ciała o zapachu owocow tropikalnych zobaczymy jaki bedzie.Szamponów nie prubowalam chcialam sobie wziąśc ten z passiflorą ale skoro piszecie że są do niczego to się nie skuszę
Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 403 dni temu Posty: 17 Skąd: Poznań
Profil: Imię: Ania
Włosy: pasemka
Stan: mężatka
Wysłany: 2007-05-30, 17:49
troszkę kupuję z Oriflame ale większość z AVONu też się zgodzę że szampony z AVONu nie są najlepsze ale z Ori świetnie działają, perfumy ahh zwłaszcza Perceive i Pur Blanca tusze do rzęs z Ori ale pomadki, błyszczyki, podkład puder z Avonu, balsam Skin So Soft jest rewelacyjny ten zapach nie da się opisać i żele pod przysznic cudne są. W ogóle jestem maniaczką kosmetyków, zawsze mam parę żeli i perfum do wyboru, zależnie od nastroju
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 398 dni temu Posty: 4057 Skąd: mam wiedzieć?
Profil:
Wysłany: 2007-06-10, 13:04
A ja jestem konsultanką Oriflame a byłam avonu. Kosmetyki z Avonu nie przekonują mnie wcale, Avon jest dużo tańszy od Oriflame ale coś kosztem czegoś. Może z Avonu skusiłabym się na odżywki do włosów ale szminki odpadają, nigdy nie dostałam jeszcze takiego koloru jak chciałam. Jeśli chodzi o kremy to w Avonie kremy są o konsystencji wody, bardzo są wodniste. Z Oriflame nie lubię odżywek i szamonów, jak dla mnie fatalne. Kremy średnie a cienie fajne. Avon ma o wiele lepsze katalogi i dużo więcej kosmtyków, w Oriflame jest cały czas to samo.
_________________ "miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 373 dni temu Posty: 145
Profil: Imię: Aga
Wzrost: 165
Włosy: braz
Stan: mężatka
Wysłany: 2007-07-02, 19:20 Re: Avon
Niepokorna napisał/a:
Od razu mówię, że nie chcę robić reklamy, a jedynie zapytać się Was, jak oceniacie kosmetyki z Avonu? W ogóle lubicie je?
Jestem konsultantką Avonu, sama mam całą, ogromną szufladę, jeśli nie więcej kosmetyków tej firmy. A jednak dostrzegłam, że najwięcej osób kupuje te kosmetyki nie dlatego, że są dobre, ale głównie przez wpływ reklamy. Przykładowo - moim zdaniem szampony z avonu są do niczego, a jednak wiele osób je kupuje. Porównując też produkty z innymi firmami, dochodzę do wniosku, że nie zawsze opłaca się kupować w avonie i niejednokrotnie są lepsze lub bardziej wydajne z innych firm.
A co Wy sądzicie o avonie?
Ja na szampon wygładzajacy nie narzekam, ale myje wlosy dwa razy w tygodniu-nie wymagaja czestszego.
Reklama jak reklame chodzi raczej o wygode nie musisz jechac, szukac itd.Sama jestem konsultantka i bardzo lubie te kosmetyki-sa naprawde ''nie drogie''-w porownaniu z innymi tej samej jakosci. Ostatnio jednak stwierdzilam, ze chyba mam alergie na nowa pianke do oczyszczania twarzy, nie moge tez uzywac kosmetykow z tej seri dla nastolatkow.
[ Dodano: 2007-07-02, 19:24 ]
Co do kosmetykow kolorowych to rzeczywiscie roznie bywa, ale kupuje probki np.mam nowej szminki wiec wiem czego moge sie spodziewac. Zalezy poprostu od konsultantki czy zaopatruje sie w probki-to naprawde pomaga. Oriflamu nie lubie..
Prajktycznie wszystko z Avonu (procz ewentualnie żeli pod prysznic, czy cieni) to shit....
Podkłady są mało trwałe, tusze do rzęs się sypią, rozmazują, są zadkie,mają zadkie szczoteczki...szminki szybko sie "Zjada", perfumy są nietrwałe... Nie zbyt lubię tą firme, kupuje w niej tylko żele pod prysznic lub ewentualnie płyn do kąpieli brzoskwiniowy lub waniliowy. Reszta to shit jak dla mnie Uważam , ze są słabej jakości,jednak wolę zapłacic więcej i kupić kosmetyki z "górnej półki"
_________________ Kobiety mają przynajmniej stroje, a czym swoją pustkę mogą przykryć mężczyzni...??
Informacje: Dołączyła 400 dni temu Posty: 4258 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-08-30, 20:05
madzia napisał/a:
Wczoraj dostałam od mamy żel pod prysznic senses czy coś takiego zielony. Cudownie pachnie
żele z tej serii są bardzo fajne, mi się najbardziej podobał pomarańczowy (chyba mandarynkowo - korzenny zapach), ale od kąd pracuje w FM, to przerzuciłam się na te żele, są perfumowane i dłużej utrzymuje się zapach polecam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum