Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 342 dni temu Posty: 1703
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2008-11-15, 13:04
tuptunio napisał/a:
no normalnie, jak chcesz okres 4 dni wcześniej to nie bierz ostatnich 4 tabletek. a z tymi co zostały nie robisz nic, zostaw sobie w razie czego
Tak samo jak ktoś nie weźmie tabletki w 18,19,20 lub 21 dniu to może nie brać kolejnej i zrobić przerwę. A tabletki,które zostaną mieć w zapasie-przydadzą się gdy zdarzy się silna biegunka lub wymioty
Warto jednak wspomnieć, że takie przesuwanie okresu nie jest wskazane na początku stosowania pigułek, gdy jeszcze cykl nie jest unormowany. Mogą wystąpić bardzo silne i długotrwałe krwawienia.
Wysłany: 2008-11-15, 18:55
Roxi, można też całkowicie zatrzymać okres czyli nie robić przerwy i brać kolejne opakowanie i dopiero potem przerwa,ale nie wolno tego praktykować często. Czytałam,że max to 3 razy/rok można robić.
A przesuwać o kilka dni później można?bo już nie pamiętam.
Wysłany: 2008-11-15, 18:59
Ja kiedyś zapomniałam tabletki w 18 dniu i wywołałam okres wcześniej,ale przesunąć o miesiąc nie chciałam. Wiem,że kobiety tak robią gdy np ślub wypada lub inna podobna uroczystość
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 112 dni temu Posty: 1273 Skąd: centrum
Profil: Wzrost: 173
Włosy: brąz
Stan: panna
Partner: mr. D.
Nastrój:
Wysłany: 2008-11-15, 19:06
Tilia, jeśli chodzi o rezygnację z przerwy w braniu tabletek a zarazem rezygnacje z niechcianego okresu to wiem, bo raz nawet juz to zastosowałam, nie wiedziełam że da się rak regulowac jak tu piszecie, jednak myślę że toak jak mówi Alisekai, to jest zbyt duza ingerencja w cykl, rozumeim raz na kiedys ale nie zawsze, tak myśle
Profil: Imię: fajna babka
Wzrost: 156
Włosy: brunetka
Stan: jeszcze panna ;)
Partner: Tomasz ;*
Nastrój:
Wysłany: 2008-11-15, 21:09
Tilia napisał/a:
Wiadomo,że nie wolno co miesiąc można ingerować byle z rozsądkiem
powiem szczerze że choć nie ma sie czym chwalić to jak zaczełma brać tabletki to miała m taka niechęć do mienia okresu ze praktycznie ciągle cos z nim kręciłam a to tydzień w ta a to w tamta a to jakiś miesiąc cały mi nie pasował wiec nie miałam okresu ...... ale z czasem poszłam po rozum do głowy..... potem jak rozmawiałam z lekarzem stwierdził że ryzykowałam tym że w ogóle przestane krwawić bo całkiem rozreguluje sobie hormony .... a co za tym idzie nie mogła bym mieć dzieci .... jedynie teraz te nowe tabletki (jeszcze nie sa w Polsce dostepone) do brania ciągłego sa do tego dostawane i można je brac przez 4 miesiące potem przerwa i znowu cztery i tak w kółko ... .
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 278 dni temu Posty: 3595 Skąd: Pokaż na mapie
Profil: Imię: Mila
Partner: L.
Wysłany: 2008-11-15, 21:33
A tak z innej beczki...dostaję okres z niedzieli na poniedziałek, a wolałabym mieć z poniedziałku na wtorek...
Jak to lepiej zrobić, wziąć 1 tabletkę więcej, czy sześć mniej?
Co lepsze?
Wolałabym 1 więcej (czyli 22 w cyklu) i wtedy normalnie 7 dni przerwy...mogę tak?
Od następnego cyklu będzie normalne zabezpieczenie, hmm?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum