Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 209 dni temu Posty: 1493 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Kasia
Włosy: czarne
Stan: wolna
Wysłany: 2008-09-28, 15:29
a ja nie chce nikogo straszyc... ale moja kolezanka brala tabletki.. i teraz okazalo sie ze byc moze nie bedzie mogla miec dzidzi... bo hormony maja sie nie tak jak powinny...
wiec radze dobrze przemyslec zanim sie zacznie brac..
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 559 dni temu Posty: 5408 Skąd: Sweden
Profil:
Wysłany: 2008-09-29, 06:47
nieznajomka napisał/a:
czemu się rozregulował?
a rozregulowal sie?skoro masz dopiero za 4 dni dostac?
nieznajomka napisał/a:
i delikatny ciemny kolor krwi.
to sie czesto zdarza przy tabletkach. moga wystepowac krwawienia.
co do boli...powiem ci, ze ja tez miewam takie czasem ale u mnie to chyba inne ich pochodzenie. ostatnio to wystarcza mi juz lekkie nerwy i gotowe...:/
kattie21 napisał/a:
bo hormony maja sie nie tak jak powinny...
mysle, ze to wina zlego dobrania tabletek przez lekarza. Po to robione sa badania i po to gin. przeprowadza wywiad, zeby mogl odpowiednio je dobrac. ale lekarzem nie jestem wiec to tylko przypuszczenia.
a ja...dostalam okres normalnie po pierwszym opakow. i kiedy mialam zaczac drugie, zapomnialam o nich zla jestem na siebie troche ale przepadlo. znow sie nie zabezpieczam.
Włosy: brąz
Stan: panna
Partner: mr. D.
Wysłany: 2008-09-29, 15:05
Ja zabezpieczam się pigułkami antykoncepcyjnymi (marvelon) to są już moje trzecie tabletki, biorę je od jakis 4 lat, ale najpierw zaczęłam brać z powodu trądziku, poźniej "przyda.ły się" róznież jako zabezpieczenie, na szczęście nigdy nie miałam problemów typu bóle, czy też przytycie po tabletkach, szczerze móiąc to po każdych czułąm się jeszcze lepiej. Ale ostatnio z D. zastanawiamy się (a raczej on nalega) na odstawienie tabletek, mówi że trzeba je przerwać, że to nie jest zdrowe taka długa ingerencja w gospodarkę hormonalną organizmu. W sumie ma rację, aLE JA JUŻ SIĘ TAK PRZYZYWCZAIŁĄM DO NICH, TO JEST BARDZO WYGODNE, NIE MA KŁOPOTU Z GUMKAWI I W OGÓLE, ale mimo wszystko narazie jeszcze muszę je brać bo biorę jeszcze inne tabletki (też przez trądzik) przy których jest konieczne branie antykoncepcyjnych pigułęk.
[ Dodano: 2008-09-29, 16:11 ] kattie21, Być możę twja koleżanka mimo tabletek miałaby takie problemy, szczerze mówiąc na rynku są już dostępne takie tabletki, które w swoim składzie są bardzo nowoczesne, i powodują ustabilizowanie się gospodarki hormonalnej organizmu, lub może być tego taka przyczyna jak mówi madzia, ze po prostu miałą źle dobrane tabletki przez lekarza. Wiele osób boi się tabletek, sugerując się złymi doświadczeniami innych, ale tak na prawdę tabletki nie są niebezpieczne, wystarczy je tylko odpowiednio dobrać. Każda z nas reaguje na nie inaczej.
[ Dodano: 2008-09-29, 16:14 ] nieznajomka, Radzę Ci jak najszybciej udać się do Twojego lekarza prowadzącego...Być może to przez złe tabletki (nie nadające się dla Ciebie) z resztą już to pisałam wyżej, wystarczy że lekarz przepisze Ci odpowiednie i będzie ok
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 58 dni temu Posty: 27 Skąd: Włocławek
Profil: Imię: Lena
Wzrost: 165 cm
Włosy: aktualnie blond :P
Partner: Bartek
Wysłany: 2008-09-29, 21:26
ja również biorę tabletki już 2 rok (Mercilon) i bardzo mi pasują, nie miałam i nie mam żadnych "skutków ubocznych", żadnych zmian fizycznych czy wpływu na samopoczucie; przed tabletkami bardzo krótki okres stosowałam plastry Evra ale szybko zrezygnowałam, bo po paru dniach taki plaster robi się trochę nieestetyczny od ciuchów i wogóle no i ciągle się bałam że się odklei, a teraz wystarczy mi przypomnienie w telefonie i mam z głowy
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 231 dni temu Posty: 6240 Skąd: z malej osadki
Profil: Imię: Ola
Stan: zakochana
Partner: Tomek
Wysłany: 2008-09-30, 18:13
Kahela, a ja mialam nastawione zawsze na 21 wieczorem w komorce przypomnienie i zawsze wylaczalam i mowialam zaraz wezme i czasami bralam a kilka razy zapomnialam
tomek mi przypominal
_________________ Kobieta kochana zawsze odnosi sukces...
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 232 dni temu Posty: 2925 Skąd: Pokaż na mapie
Profil: Imię: Mila
Partner: L.
Wysłany: 2008-09-30, 19:10
Olciiia, od czasu do czasu zdarza mi się wziąć troszkę później, ale o godzinkę, dwie...
Tylko ostatnio zapomniałam wziąć w ogóle, a że brałam akurat 2 tyg, to skróciłam sobie cykl o tydzień, żeby nie trzeba było uważać...
Wysłany: 2008-09-30, 21:43
Roxi, właśnie dlatego wzięłam teraz o 7 mniej, żeby nie trzeba się było pilnować przez ten tydzień...
Czasami się przydaje to, że możesz dowolnie manipulować tabletkami...
Jak się zbliża jakaś ważna impreza, czy coś podobnego i wiadomo, że wypada wtedy okres - to można wszystko przestawić...
To jest niewątpliwy plus tabletek
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 66 dni temu Posty: 877 Skąd: centrum
Profil: Wzrost: 173
Wysłany: 2008-10-01, 08:48
Kahela, No patrz to ja nie wiedziałam, że można tak zrobić, ja się zawsze stresowałam jeden tydzień, co prawad czasem zdarzało mi się nie robić w ogóle przerwy żeby @ nie mieć, ale o tym MIXIE nie wiedziałam Dobrze, że mi powiedziałąś
Wysłany: 2008-10-01, 20:26
Roxi, a proszę bardzo
Fakt, że nie należy przesadzać z tymi manipulacjami, ale czasem się mi przydaje to, że mogę nie zrobić przerwy, albo skrócić cykl o tydzień...
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 66 dni temu Posty: 877 Skąd: centrum
Profil: Wzrost: 173
Wysłany: 2008-10-05, 09:45
Mirabelka__22, znaczy ja ze swoim D. stosowaliśmy kilka razy prezerwatywę, ale on tego nie lubi, ja tam różnicy nie czuuję, no i używamy teraz jedynie tabletek, chociaż tak jak pisałąm wcześniej to tabletki i tak musiałam brac z innnych względów,ale za kilka miesięcy też rzucam tabletki bo trzeba zrobić jakąś przerwę i wrócimy do tradycyjnych gumeczek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum