Ja Też skupiam się na tabletkach hormonalnych codziennie trzeba je przyjmować fakt- ale przynajmniej jest poczucie bezpieczeństwa w sumie z Miskiem się dopiero wkręcamy w ten wir Nie miałam na szczęście żadnych skutków ubocznych i oby tak zostało:) pozdrawiam !
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 559 dni temu Posty: 5408 Skąd: Sweden
Profil:
Wysłany: 2008-09-09, 14:34
a ja mam dzis 12 dzien wiec kiedy nie bralam anty to zaczynala sie owulka. ból byl wyczuwalny ale nie tak jak teraz pierwsze opakowanie biorę po trzyletniej przerwie i strasznie mnie kluje jajnik i boli cale podbrzusze az sie zwijam z bolu. mysle, ze to jednorazowe.
nigdy nie słyszałam o zastrzykach ale tabletki sa w porzadku trzeba pamietac o ich braniu po za tym wiem ze jakies małe skutki sa uboczne ja biore 9 lat z przerwa na dziecko i wtedy zaczeły sie problemy ciaza była zagrozona szybko zaszłam po lekACh ale z ledwoscia dziecko donosiłam podejrzewam ze tabletki to z powodowały po odsawieniu za miesiac juz byłam w ciazy wszystko jest dobrze jak nic sie nie dzieje
Wysłany: 2008-09-10, 02:49 tabletki antykoncepcyjne i dni płodne
Hey dziewczyny!
Po jakim upływie czasu brania tabletek uprawialyscie miłość "w pełni" ,czyli facet konczył w "was"?
I kiedy dokladnie rozpoczynają się dni plodne? okolo 9 dni po okresie?
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 559 dni temu Posty: 5408 Skąd: Sweden
Profil:
Wysłany: 2008-09-10, 06:03
nieznajomka, cos zamieszalas w tych swoich wypowiedziach. Najpierw pytasz kiedy mozna juz bezpiecznie a pozniej piszesz, ze po tygodniu, bo ci lekarz tak powiedzial.
Zazwyczaj od pierwszej tabletki juz jestes zabezpieczona ale pierwsza bierzesz w pierwszy dzien okresu wiec chyba sie w okres nie kochasz ze swoim facetem a po kilku dniach to juz smialo mozna...
Cytat:
I kiedy dokladnie rozpoczynają się dni plodne? okolo 9 dni po okresie?
nie ma reguly. cykl u kazdej z nas ma inna ilosc dni i to od tego zalezy kiedy zaczynaja sie dni plodne ale...nie bedziesz miala dni plodnych jak bierzesz anty cos nie rozumie twojego pytania.
Stan: Panna
Partner: Marcin
Wysłany: 2008-09-10, 19:59
No,ale czemu Ty się dermatologa nie spytałaś?Ja to jak idę do swojego dermatologa to zawsze zadaje mu wszystkie pytaniia jakie mnie tylko męczą i dzięki temu nie muszę się nad niczym zastanawiać
Profil: Imię: Wiki
Wzrost: 165
Włosy: brąz
Stan: panna
Partner: T.
Wysłany: 2008-09-10, 21:04
Ja myślę nad zmianą tabletek , wystąpiły u mnie plamienia ,więc najwyrażniej jest coś nie tak . W sumie malutko przytyłam po tych tabletkach,ale skoro pojawiają się skutki uboczne to trzeba coś z tym robić. Wezmę jeszcze to opakowanie i zobacze czy po nim też się dzieje to samo . Obecnie biorę Cilest, płacę za nie ok. 20 zł i mam nadzieje,że znajdą nie równie niedrogie tabletki .
[ Dodano: 2008-09-10, 22:44 ]
Mam jeszcze pytanie..... Jakie tabletki bierzecie i ile za nie płacicie ?:P
Profil: Imię: fajna babka
Wzrost: 156
Włosy: brunetka
Stan: jeszcze panna ;)
Partner: Tomasz ;*
Wysłany: 2008-09-11, 11:07
September, ja też biorę cilest cena podobna .... co do zmiany tabletek to jeśli plamienie wystąpiło tylko tak sporadycznie to nie ma co zmieniać tabletek (czasem zmiana klimatu, trybu życia może nawet przy długim braniu spowodować plamienie) ... albo jeśli bierzesz je od nie dawna (na ulotce napisali ze nawet w 3 opakowaniu może wystąpić) lepiej pójść do lekarza i poprosić o coś na plamienie aniżeli zmieniać bo powody mogą być całkiem inne ....nie ma za dużo tabletek w tej cienie bo sama o to pytałam są najczęściej albo tańsze albo dużo droższe (średnio te droższe to 45 zł za miesiąc a tańsze to 10 zł)
Profil: Imię: fajna babka
Wzrost: 156
Włosy: brunetka
Stan: jeszcze panna ;)
Partner: Tomasz ;*
Wysłany: 2008-09-11, 17:50
September, za pierwszym razem jak zaczynałam brać to nie pamiętam a teraz jak tylko jedno opakowanie zjadłam innych i znowu wróciłam do cilestu to miałam dość silne plamienie ale lekarz mnie uprzedził że może być i ze mogę wcale na początku nie mieć krwawienia z 7 dniowej przerwy .... a wiec zjedz jeszcze te jedno opakowanie a potem ew zgłoś się do lekarza ....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum