Rejestracja Zaloguj  

Chat [0] Uzaleznione Rangi Mapa                   Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
Antykoncepcja
Autor Wiadomość
Sandy 

Informacje:
Dołączyła 121 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-09-04, 00:05   

Przeczytałam Wasze posty i w sumie... sama wolalabym płacić,mam uraz bo kiedyś brałam przez parę miesięcy tabletki i pamietam że kosztowaly 34-37złotych więc sporo i tak mi się to źle kojarzy,a jako studentka mam sporo wydatków i stąd to :-P tez wolałabym sama placić,i dziwnie wyglądałoby jakbym miała go poprosić o składanie się na tabletki,ale jak piszecie że płacicie tak mało to i może mi sie uda,nawet 20parę złotych na miesiąc to nie jest dużo,mogę płacić,tylko te ponad 30 mnie przeraziło :-/ może ten ginekolog wybierze nie tak drogie skoro wszystkie działają tak samo i nie są gorszego gatunku te tańsze.
A nad zastzrykami zastanawiałam się własnie m.in. ze względu na cenę bo obliczyłam sobie że jak za tabletki zapłacę ponad 30zł/mc a za zastrzyk ok.60 raz na 3 miesiące to wyjdzie lepiej,no i boję się raka,w mojej rodzinie i babcia ze strony ojca i matki zmarly na raka piersi,a przeczytałam że tabletki zwiększają ryzyko zachorowania a zastrzyki zmniejszają, wie ktoś coś na ten temat? na ile to jest parwdziwe?

REKLAMA

fajna babka 
żmija

Informacje:
Dołączyła 152 dni temu

Profil:
Imię: fajna babka
Wzrost: 156
Włosy: brunetka
Stan: jeszcze panna ;)
Partner: Tomasz ;*
Wysłany: 2008-09-04, 10:48   

cerrata
Cytat:
jedna paczka na miesiąc?

nie rozumię ?...... logiczne że jedna paczka nie starcza na miesaić (albo i starcza zalezy od osoby) chodziło mi oto że jakby kowszty takie były to też bym mu dawała .... ale nie ważne ....

tuptunio
Cytat:
no bez przesady, są tabletki które kosztują koło 20zł (teraz podrożały o kilka złotych) i to 3 opakowania! więc to chyba nie są takie koszty

moje tabletki Cilest kosztują mnie 19 zł za opakowanie (gdyż kupuję na czechach ... w polsce do niedawan dawalam po 30 zł za miesiac wiec koszty sa wyskie) najdroższe jakie miłam kosztowałay 45 zł za miesąc ... to wszystko zalezy od organizmu i niektórym kobietą te za 7 zł bedą pasować a innym nie ....

Mika 

Informacje:
Dołączyła 80 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Wysłany: 2008-09-04, 12:26   

My z M. także używamy tabletek a kwestia dzielenia się kosztami nigdy nas nie dopadła. Za tabletki płacę ja. Nie widzę w tym nic złego, w zasadzie to M. zaproponował, że będzie się dokładał na nie, ale nie potrzebuję tego. Zresztą zazwyczaj idę do apteki bez niego i nie przypominam mu później o zwrocie pieniędzy. On częściej płaci kiedy wychodzimy do miasta na obiad czy piwo i ja też mu nie oddaję więc ogólne koszty naszego bycia razem i tak się wyrównują :)
Co do kosztów. Za moje tabletki płacę jakieś 38 zł. Dość sporo, ale na razie ich nie zmieniam. Ale wiem, że gdybym stwierdziła, że to dla mnie za dużo, to w każdym momencie mogę powiedzieć mojemu lekarzowi, żeby przepisał mi coś tańszego i nie będzie z tym żadnego problemu. Poza tym jeżeli ktoś ma dość spory temperament seksualny to tabletki na pewno okażą się tańsze niż prezerwatywy.

tuptunio 
aniołek ;)

Informacje:
Dołączyła 376 dni temu

Profil:
Imię: sylwia
Wysłany: 2008-09-05, 17:03   

dziewczyny a czy któraś z was ma założoną wkładke wewnątrzmaciczną. bo ja mam dosyć tabletek i poważnie myśle o wkładce.
dotknąć to co nietykalne.

Kahela 

Informacje:
Dołączyła 232 dni temu

Profil:
Imię: Mila
Partner: L.
Wysłany: 2008-09-05, 17:13   

tuptunio, ja też mam dość tabletek, tylko ja niestety nie mogę nosić wkładki...
Podobno wygoda, nie musisz myśleć o tabletkach i skraca okres...marzenie...

madzia 

Informacje:
Dołączyła 559 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-09-06, 08:16   

Moja znajoma ma. Ma juz trojke dzieci i wiecej nie chce. Zakaladaja na pol roku (z tego co pamietam? ) nic w srodku tam nie czuje (jej maz ;-) ) ogolnie mowi, ze wygoda i luz :)

Nie rozmawiaj z głupcem, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.

Olciiia 
marzycielka

Informacje:
Dołączyła 231 dni temu

Profil:
Imię: Ola
Stan: zakochana
Partner: Tomek
Wysłany: 2008-09-06, 11:18   

co do tabletek to my placilismy na zmiane i Tomek to zaproponowal ;)

a co z trymi nakladkami...? skoro to zakrywa ta szyjke macicy to czy nie przeszkadza to w okresie? jak to dziala?

Donn 
PerFekcjoniStka

Informacje:
Dołączyła 273 dni temu

Profil:

Wysłany: 2008-09-06, 11:31   

ja myśle, że te wkładki są tak zaprojektowane aby były wygodne i nie wyczuwalne...
nigdy ich nie miałam to nie wiem jak to jest...ale czytałam o nich coś

tuptunio 
aniołek ;)

Informacje:
Dołączyła 376 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-09-06, 11:32   

madzia napisał/a:
Zakaladaja na pol roku

a nie na 5lat? a ile zapłaciła?

madzia 

Informacje:
Dołączyła 559 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-09-06, 13:19   

tuptunio, moze i na jakies lata, na prawde nie pamietam jak mi to mowila :D
czy placila to nie wiem, bo tu podobne rzeczy sa zupelnie darmowe ;-)

Nie rozmawiaj z głupcem, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.

EveC 
EvEntualna;)

Informacje:
Dołączyła 90 dni temu

Profil:
Imię: Eva
Włosy: blond
Partner: Łukasz
Wysłany: 2008-09-06, 13:46   

a ja jestem obecnie po zastrzyku antykoncepcyjnym :-) drogi, ale jak dla mnie bomba, bez skutkow ubocznych, tyle ze był robiony indywidulanie pode mnie , po kompleksowych badaniach hormlanych :) rok luzu:) przeliczajac jednak, wychodzi tyle ile dobre tabletki antykocepcyjne caly rok, a po prostu trzeba zaplacic z góry:)

tuptunio 
aniołek ;)

Informacje:
Dołączyła 376 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-09-06, 14:18   

EveC, napisz coś więcej na temat tych zastrzyków

EveC 
EvEntualna;)

Informacje:
Dołączyła 90 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-09-06, 14:57   

ja ten zastrzyk robię w Pl, tu w Uk bym się nie zdecydowała. Mój gnekolog zlecił mi na początek badania hormalne, niestety nie są refudnowane więc zapłaciłam ponad 140 zł za większość hormonów :-( z wynikami spowrotem do Niego , oczywscie badanie ginekologiczne itp i indywidualnie pode mnie był robiony ten zastrzyk, jego skutecznosc miesci się w granicach 99 procent i trwa ok 12 miesiecy ( sa tez takie na pol roku chyba, ale nie orientuje sie) podobno moze wystapic wiele skutkow ubocznych i moj gin tez mnie przestrzegal , ale u mnie nie wystapilo nic, naprawde nic, jestem zadowolona, tyle, ze podobno mocno na nerki dziala, wiec po uplywie roku zastosuje to moze jeszcze raz i zrobie przerwe jesli do tego czasu sie nie zdecydujemy na dziecko. koszt to ok 400 zł, ( ja tyle zapłaciłąm za 12 miesieczny) plus prywatne wiziyty u gin i te badania. ja mysle ze jesli sie zdecyduje ktoraś z dziewczyn to może się popytać swojego gin i on fachowo wszystko wyjaśni :-)

Jacqueline 

Informacje:
Dołączyła 83 dni temu

Profil:
Wzrost: 170
Włosy: ciemny blond
Stan: panna ;)
Wysłany: 2008-09-07, 01:27   

Ja jeszcze nie współżyje, ale gdybym miała decydować się na którąś z metod antykoncepcyjnych też byłyby to zastrzyki no i też zrobiłabym wszystkie badania w Polsce bo jednak jeśli o to chodzi, mam tam swoją wspaniałą klinikę od wszystkiego i po prostu ją darzę zaufaniem ale to tak na marginesie. Wracając do tematu niektóre kobiety, które już są pewne tego, że nie chcą mieć dzieci decydują się na ' dożywotnią antykoncepcje'. Strach chyba trochę coś takiego zrobić :shock:

EveC 
EvEntualna;)

Informacje:
Dołączyła 90 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-09-07, 11:40   

to jest wygoda, zapłaciłam ale mam spokój, nie muszę pamiętać i nie obciąża mi wątroby jak tabletki, co prawda mam tą świadomość, że może niekorzystnie wpływa na nerki, ale zrobię go może jeszcze raz maksymalnie, a potem to będę chciała mieć już dziecko , tak myślę. napewno pociesza mnie fakt, że wszystkie składniki zastrzyku były dobierane indywidualnie względem mnie, dlatego może też nie odczuwam skutków ubocznych. a tabletki mają określoną ilość hormonów , nawet jeśli jest dużo rodzajów, i różne ilości hormonów. zresztą ja od małego mam problemy z wątrobą, dlatego i tak zastrzyk był chyba najlepszym rozwiązeniem. ;-)

Odpowiedz do tematu