Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 231 dni temu Posty: 6240 Skąd: z malej osadki
Profil: Imię: Ola
Stan: zakochana
Partner: Tomek
Wysłany: 2008-08-03, 17:09
Kahela, pewnie ze tak masz racje i skoro duzo z nia rozmawiasz i masz takie podejscie jak widac to na pewno nie zrobi zadnego glupstwa nie martw sie o to
moja mama wiedziala ze biore tabletki ale wolalam sobie sama kupic niz mama... w sumie jesli dziewczyna jest gotowa na to zeby rozpoczac ta sfere zycia to jest gotowa na to zeby isc do apteki i poprosic samodzielnie o tabletki jesli nie to znaczy ze jest jeszcze dzieckiem ktore nie doroslo do tego...
_________________ Kobieta kochana zawsze odnosi sukces...
Informacje: Wiek: 16 Dołączyła 131 dni temu Posty: 2931 Skąd: szczecin
Profil: Imię: Marta
Włosy: Czarne
Stan: zniewolona...
Partner: Danielus:*
Wysłany: 2008-08-03, 17:36
hmmm tak czytam te wasze wypowiedzi moze i mam 17 lat...ale seks z tym chlopakiem sprawia mi przyjemnosc..moi rodzice maja pieniedzy dosc duzo wiec jak wydadza na moje plastry nawet 100zl to nie zalamia sie z tego powodu.ja chcem jakis srodek anty* bo nie chcem zajsc w ciaze.moze i mam 17 lat i nie wyobrazacie sobie jak moge ale jednak moge....i nie zaluje.bylebym w ciazy nie byla bo wtedy to juz wstyd koszmarny gdziekolwiek bym sie pokazala...
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 210 dni temu Posty: 1493 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Kasia
Włosy: czarne
Stan: wolna
Wysłany: 2008-08-03, 17:52
krowka17 napisał/a:
bylebym w ciazy nie byla bo wtedy to juz wstyd koszmarny gdziekolwiek bym sie pokazala...
To wlasnie swiadczy o tym ze nie doroslas.... bo ida do lozka z facetem powinno byc rownoznaczne z tym, ze w razie poczecia nowego zycia, bierzesz za nie odpowiedzialnosc... bo nawet srodkki antykoncepcyjne nie daja 100% gwarancji ze nie zajdziesz w ciaze...
A teraz koniec gadania tutaj na ten temat,, bo nie o to tu chodzi !!!!
Profil: Imię: fajna babka
Wzrost: 156
Włosy: brunetka
Stan: jeszcze panna ;)
Partner: Tomasz ;*
Wysłany: 2008-08-03, 18:12
kattie21 napisał/a:
To wlasnie swiadczy o tym ze nie doroslas.... bo ida do lozka z facetem powinno byc rownoznaczne z tym, ze w razie poczecia nowego zycia, bierzesz za nie odpowiedzialnosc... bo nawet srodkki antykoncepcyjne nie daja 100% gwarancji ze nie zajdziesz w ciaze...
święte słowa!!!
mam pytanie już nie w powyzszym temacie
wiecie może jakie badania krwi przeprowadza sie przez przepisaniem tabletek antykoncepcyjnych? no bo bym sobie zrobiła nim pójdę do nowego lekarz za pieniądze (prywatnie) by to wszystko krócej trwało a nie wiem jak te badanie sie nazywa ?
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 232 dni temu Posty: 2925 Skąd: Pokaż na mapie
Profil: Imię: Mila
Partner: L.
Wysłany: 2008-08-03, 19:20
fajna babka, ja Ci powiem, że to zależy od lekarza, bo np ja nie miałam żadnych badań, pytał tylko o mój stan zdrowia, jaką mam miesiączkę, ile trwa i czy zależy mi tylo na antykoncepcji, czy przy okazji chciałabym coś jeszcze.
Różne tabletki anty, oprócz zabezpieczenia przepisuje się kobietom, które np mają problemy z cera, albo chcą skrócić miesiączkę itd...
Informacje: Wiek: 26 Dołączyła 167 dni temu Posty: 163 Skąd: Anglia
Profil: Imię: Aśka
Wzrost: średni
Włosy: ciemny brąz
Stan: męzatka
Partner: Artur :)
Wysłany: 2008-08-03, 19:23
lepiej jest mowic o antykoncepcji z dzieckiem niz zeby kiedys jakis debil wmowil waszej corce ze pierwszy raz nie da sie zajsc w ciaze albo ze wystarczy poskakac po
Wysłany: 2008-08-03, 19:25
A tak przy okazji to namieszałam sobie w tym cyklu
Czasem się zdaża, że ktoś zapomni wziąć tabletkę...a ja parę dni temu byłam tak zakręcona, że tego samego dnia wzięłam 2, bo myślałam, że nie brałam...
Zdarzyło się Wam kiedyś?
Tak sobie myślę, że to mniejszy problem niż wtedy kiedy się zapomni, co?
Po prostu w tym miesiącu będę miała cykl o 1 dzień krótszy...chyba że powinnam wziąć dodatkową tabletkę?
Jak się Wam coś takiego zdarzyło to dajcie znać, bo będę musiała dzwonić do gineksa
Wysłany: 2008-08-03, 21:18
Kahela, miałam coś takiego że wzięłam dwie i nic sie nie stało zadzwoniłam do ginekologa i powiedział ze nie ma co panikować .... tyle ze potem musiałam sie przyzwyczaić że nie kończę opakowania np we wtorek ale w poniedziałek .... wiec nie masz o co sie bać ważne by było to tylko jeden raz na jakiś czas a nie często bo sobie rozregulujesz i robisz normalną przerwę jak skończysz opakowanie
Wysłany: 2008-08-03, 21:22
fajna babka, dzięki, właśnie się zastanawiałam czy mam wziąć o 1 mniej po prostu, czy o jedną więcej, żeby utrzymać 21-dniowy cykl...
Pierwszy raz mi się zdarzyło coś takiego, pierdoła jestem
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 231 dni temu Posty: 6240 Skąd: z malej osadki
Profil: Imię: Ola
Stan: zakochana
Partner: Tomek
Wysłany: 2008-08-03, 21:30
Kahela, ja mialam kiedys taki przypadek ze zapomnialam jednego dnia wziac tabletki i zadzwonilam do mojej ginki i powiedziala ze mam wziac nastepnego dnia 2 na raz i nic sie nie stanie
a co z cyklem to szczerze mowiac nie pamietam jak to bylo
_________________ Kobieta kochana zawsze odnosi sukces...
Wysłany: 2008-08-04, 13:01
Kahela, w tym momencie w tym miesiącu będziesz mieć 20 dni cykl i nic ci nie będzie to jest tylko jeden dzień wiec nawet twój organizm tego nie odczuje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum