Rejestracja Zaloguj  

Chat [0] Uzaleznione Rangi Mapa                   Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
Antykoncepcja
Autor Wiadomość
krowka17 
Koniczynka

Informacje:
Dołączyła 131 dni temu

Profil:
Imię: Marta
Włosy: Czarne
Stan: zniewolona...
Partner: Danielus:*
Wysłany: 2008-08-03, 12:09   

wiesz koszta dla mnie nie maja znaczenia bo mama mi bedzie kupowala.ja sie poprostu zastanawiam nad tym powarznie bo kidys trzeba zaczac nie? :P tylko ze wolalabym plastry bo sa wygodniejsze.

REKLAMA

kashira 

Informacje:
Dołączyła 158 dni temu

Profil:
Imię: Kasia
Włosy: brąz
Partner: Łukasz
Wysłany: 2008-08-03, 12:14   

Nie wiem, czy plastry są wygodniejsze, często się odklejają i brudzą przy krawędziach, a nie wygląda to wcale ładnie :-|

Kiedy patrzy się razem w górę, niebo się przybliża...

fajna babka 
żmija

Informacje:
Dołączyła 152 dni temu

Profil:
Imię: fajna babka
Wzrost: 156
Włosy: brunetka
Stan: jeszcze panna ;)
Partner: Tomasz ;*
Wysłany: 2008-08-03, 12:51   

kashira napisał/a:
Nie wiem, czy plastry są wygodniejsze, często się odklejają i brudzą przy krawędziach, a nie wygląda to wcale ładnie :-|
też o tym słyszałam że strasznie sie brudzą ten klej trochę sie wydostaje i brudzi i w ogóle zostają takie poklejone ślady jak sie odkleja ....

krowka17 napisał/a:
wiesz koszta dla mnie nie maja znaczenia bo mama mi będzie kupowala
nie krytykuje cię za to że mama ci będzie kupowała bo ja jestem od ciebie dużo starsza a nadal mi mama daje na tabsy ale zastanów sie czy mamie miło będzie jak będzie każdy miesiąc chciała 60 zł, może zacząć sie kłócić z czasem że aż tyle to wychodź, a czasem jak plaster sie odklei to trzeba kolejny przykleić mimo że to jeszcze nie ten dzień no i czasem wychodzi więcej nisz 70 zł a tak łatwiej jej będzie znieść koszty tabletek :-) życzę ci przemyślanej decyzji i mądrego ginekologa co ci doradzi :-)

tuptunio 
aniołek ;)

Informacje:
Dołączyła 376 dni temu

Profil:
Imię: sylwia
Wysłany: 2008-08-03, 13:42   

krowka17 napisał/a:
wiesz koszta dla mnie nie maja znaczenia bo mama mi bedzie kupowala

masz 16lat a mama nie ma nic przeciwko abyś uprawiała regularny seks bo sama będzie ci kupować środki antykoncepcyjne? :shock:
:shock: :shock:
dotknąć to co nietykalne.

Olciiia 
marzycielka

Informacje:
Dołączyła 231 dni temu

Profil:
Imię: Ola
Stan: zakochana
Partner: Tomek
Wysłany: 2008-08-03, 16:31   

tuptunio, z jednej strony to nawet lepiej ze mama chce o to dbac bo gdyby krowka17, zaszla w ciaze to dopiero by bylo a tak.... mama jest spokojna ze dziecko jest zabezpieczone...

niestety teraz sa takie czasy ze takie mlode dziewczyny uprawiaja sex i to juz zaczyna byc normalne.... :roll:

kattie21 

Informacje:
Dołączyła 209 dni temu

Profil:
Włosy: czarne
Stan: wolna
Wysłany: 2008-08-03, 16:35   

tuptunio napisał/a:
masz 16lat a mama nie ma nic przeciwko abyś uprawiała regularny seks bo sama będzie ci kupować środki antykoncepcyjne? :shock:
:shock: :shock:

Olciiia napisał/a:
niestety teraz sa takie czasy ze takie mlode dziewczyny uprawiaja sex i to juz zaczyna byc normalne.... :roll:

To ja powiem moze tylko tyle, ze mam 21 lat a dalej nie spalam z facetem bo nie czulam chyba do zadnego z tych z ktorymi sie spotykalam czegos tak silnego, a jak czulam to na ogol zwiazek sie szybko konczyl i wtedy sie cieszylam ze jednak do tego pierwszego razu nie doszlo;]
No ale coz, czasy sie zmieniaja i coraz mlodsze osoby siegaja po antykoncepcje... a to juz zaczyna martwic... chociaz wydaje mi sie ze w wypadku krowki17 lekarz moze odmowic wydania recepty na srodki antykoncepcyjne bo jest za mloda po prostu... 16 lat to jakby nie bylo jeszcze dziecko ;)

Szukam króla- królowa ;D

Olciiia 
marzycielka

Informacje:
Dołączyła 231 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-08-03, 16:44   

kattie21 napisał/a:
lekarz moze odmowic wydania recepty na srodki antykoncepcyjne bo jest za mloda po prostu... 16 lat to jakby nie bylo jeszcze dziecko

lekarz nie moze odmowic! on nie decyduje o zyciu swoich pacientow, ona nie chce zajsc w ciaze.... i to jest dobre ;) nie ma takiej opcji zeby odmowil... !

a z reszta teraz srednia krajowa rozpoczynania zycia sexualnego to 14 lat takze tymbardziej jej przypisze

kattie21 

Informacje:
Dołączyła 209 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-08-03, 16:46   

Olciiia napisał/a:
lekarz nie moze odmowic! on nie decyduje o zyciu swoich pacientow, ona nie chce zajsc w ciaze.... i to jest dobre ;) nie ma takiej opcji zeby odmowil... !

Musze Cie zmartwic Olciiia, bo lekarz jak uzna ze dziewczynka nie dorosla po prostu do tego to ma prawo odmowic ;) I wiem co mowie, bo rozmawialam na ten temat ze specjalista ;)

Szukam króla- królowa ;D

Kahela 

Informacje:
Dołączyła 232 dni temu

Profil:
Imię: Mila
Partner: L.
Wysłany: 2008-08-03, 16:48   

kattie21 napisał/a:
moze odmowic wydania recepty na srodki antykoncepcyjne bo jest za mloda po prostu...
chyba nie <co>
młode dziewczyny mogą też chyba brać, chociaż..?

Ja Ci powiem krowka17, że generalnie jak czytam o tym, że uprawiasz regularny seks, że zaczęłaś jakiś czas temu, że wracasz do domu późno w nocy, że chodzisz na piwko, że nocujesz u chłopaka i co najważniejsze, że ani Twoi ani jego rodzice nie widzą w tym nic dziwnego, to przepraszam Cię bardzo, ale pojąć tego nie mogę po prostu...

Ogarnia mnie przerażenie, jak pomyślę, że za 4-5 lat moja córka mogłaby nocować u swojego chłopaka...nie ma takiej opcji.

Ja wiem, że może być różnie, że dzieci są różne, ale są jakieś granice i moim zdaniem jeśli już je przekraczasz, to się zabezpiecz, żeby nie było niespodzianek...

kattie21 

Informacje:
Dołączyła 209 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-08-03, 16:51   

Kahela napisał/a:
Ja Ci powiem krowka17, że generalnie jak czytam o tym, że uprawiasz regularny seks, że zaczęłaś jakiś czas temu, że wracasz do domu późno w nocy, że chodzisz na piwko, że nocujesz u chłopaka i co najważniejsze, że ani Twoi ani jego rodzice nie widzą w tym nic dziwnego, to przepraszam Cię bardzo, ale pojąć tego nie mogę po prostu...

Tez mnie dziwi ze rodzice nie reaguja na to... hmm a moze po prostu mi sie tak wydaje bo moi inaczej mnie od dziecka wychowywali...

Szukam króla- królowa ;D

Olciiia 
marzycielka

Informacje:
Dołączyła 231 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-08-03, 16:52   

kattie21 napisał/a:
Musze Cie zmartwic Olciiia, bo lekarz jak uzna ze dziewczynka nie dorosla po prostu do tego to ma prawo odmowic I wiem co mowie, bo rozmawialam na ten temat ze specjalista
no dobra moze i masz racje ;)
faktycznie ja mialam 18 lat jak poszlam po tabletki...

kattie21 

Informacje:
Dołączyła 209 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-08-03, 16:54   

Olciiia napisał/a:
faktycznie ja mialam 18 lat jak poszlam po tabletki...

No bo wtedy jestes pelnoletnia ;) i decydujesz sama za siebie ;)

Szukam króla- królowa ;D

Olciiia 
marzycielka

Informacje:
Dołączyła 231 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-08-03, 16:54   

kattie21 napisał/a:
bo moi inaczej mnie od dziecka wychowywali...
no wlasnie u mnie w domu tez troche inaczej sie na to patrzy...
Teraz juz mieszkam z Tomkiem i pewnie moja mama wie ze to robie ale wczesniej nie moglam i na pewno mama nie kupilaby mi tabletek a nawet bym o to nie zapytala....

kattie21 

Informacje:
Dołączyła 209 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-08-03, 16:59   

Dobra bo zaczynamy robic troche offtopic hehe

Szukam króla- królowa ;D

Kahela 

Informacje:
Dołączyła 232 dni temu

Profil:
Imię: Mila
Partner: L.
Wysłany: 2008-08-03, 17:00   

Olciiia napisał/a:
na pewno mama nie kupilaby mi tabletek a nawet bym o to nie zapytala....
wiesz, jak moja córka podrośnie to nie widzę problemu, żeby jej kupować tabletki, ale nie w wieku 14, 15 czy 16 lat!

Najważniejsze jednak jest dla mnie wpojenie jej tego, że seks jest ważny, ale nie najważniejszy...żeby najpierw zaufała chłopakowi, pokochała go i czuła, że jest na to gotowa!

Wiem, wiem, dzieci nie zawsze można upilnować, ale wierzę w to, że moja córka będzie wiedziała co ważne i w wieku 14 czy 15 lat nie będzie uprawiać regularnego seksu...Jest mądrą dziewczyną teraz, to i później będzie ;-)

Odpowiedz do tematu