Informacje: Wiek: 16 Dołączyła 131 dni temu Posty: 2931 Skąd: szczecin
Profil: Imię: Marta
Włosy: Czarne
Stan: zniewolona...
Partner: Danielus:*
Wysłany: 2008-08-03, 12:09
wiesz koszta dla mnie nie maja znaczenia bo mama mi bedzie kupowala.ja sie poprostu zastanawiam nad tym powarznie bo kidys trzeba zaczac nie? tylko ze wolalabym plastry bo sa wygodniejsze.
Profil: Imię: fajna babka
Wzrost: 156
Włosy: brunetka
Stan: jeszcze panna ;)
Partner: Tomasz ;*
Wysłany: 2008-08-03, 12:51
kashira napisał/a:
Nie wiem, czy plastry są wygodniejsze, często się odklejają i brudzą przy krawędziach, a nie wygląda to wcale ładnie
też o tym słyszałam że strasznie sie brudzą ten klej trochę sie wydostaje i brudzi i w ogóle zostają takie poklejone ślady jak sie odkleja ....
krowka17 napisał/a:
wiesz koszta dla mnie nie maja znaczenia bo mama mi będzie kupowala
nie krytykuje cię za to że mama ci będzie kupowała bo ja jestem od ciebie dużo starsza a nadal mi mama daje na tabsy ale zastanów sie czy mamie miło będzie jak będzie każdy miesiąc chciała 60 zł, może zacząć sie kłócić z czasem że aż tyle to wychodź, a czasem jak plaster sie odklei to trzeba kolejny przykleić mimo że to jeszcze nie ten dzień no i czasem wychodzi więcej nisz 70 zł a tak łatwiej jej będzie znieść koszty tabletek życzę ci przemyślanej decyzji i mądrego ginekologa co ci doradzi
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 231 dni temu Posty: 6240 Skąd: z malej osadki
Profil: Imię: Ola
Stan: zakochana
Partner: Tomek
Wysłany: 2008-08-03, 16:31
tuptunio, z jednej strony to nawet lepiej ze mama chce o to dbac bo gdyby krowka17, zaszla w ciaze to dopiero by bylo a tak.... mama jest spokojna ze dziecko jest zabezpieczone...
niestety teraz sa takie czasy ze takie mlode dziewczyny uprawiaja sex i to juz zaczyna byc normalne....
_________________ Kobieta kochana zawsze odnosi sukces...
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 209 dni temu Posty: 1493 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Kasia
Włosy: czarne
Stan: wolna
Wysłany: 2008-08-03, 16:35
tuptunio napisał/a:
masz 16lat a mama nie ma nic przeciwko abyś uprawiała regularny seks bo sama będzie ci kupować środki antykoncepcyjne?
Olciiia napisał/a:
niestety teraz sa takie czasy ze takie mlode dziewczyny uprawiaja sex i to juz zaczyna byc normalne....
To ja powiem moze tylko tyle, ze mam 21 lat a dalej nie spalam z facetem bo nie czulam chyba do zadnego z tych z ktorymi sie spotykalam czegos tak silnego, a jak czulam to na ogol zwiazek sie szybko konczyl i wtedy sie cieszylam ze jednak do tego pierwszego razu nie doszlo;]
No ale coz, czasy sie zmieniaja i coraz mlodsze osoby siegaja po antykoncepcje... a to juz zaczyna martwic... chociaz wydaje mi sie ze w wypadku krowki17 lekarz moze odmowic wydania recepty na srodki antykoncepcyjne bo jest za mloda po prostu... 16 lat to jakby nie bylo jeszcze dziecko
Wysłany: 2008-08-03, 16:44
kattie21 napisał/a:
lekarz moze odmowic wydania recepty na srodki antykoncepcyjne bo jest za mloda po prostu... 16 lat to jakby nie bylo jeszcze dziecko
lekarz nie moze odmowic! on nie decyduje o zyciu swoich pacientow, ona nie chce zajsc w ciaze.... i to jest dobre nie ma takiej opcji zeby odmowil... !
a z reszta teraz srednia krajowa rozpoczynania zycia sexualnego to 14 lat takze tymbardziej jej przypisze
Wysłany: 2008-08-03, 16:46
Olciiia napisał/a:
lekarz nie moze odmowic! on nie decyduje o zyciu swoich pacientow, ona nie chce zajsc w ciaze.... i to jest dobre nie ma takiej opcji zeby odmowil... !
Musze Cie zmartwic Olciiia, bo lekarz jak uzna ze dziewczynka nie dorosla po prostu do tego to ma prawo odmowic I wiem co mowie, bo rozmawialam na ten temat ze specjalista
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 232 dni temu Posty: 2925 Skąd: Pokaż na mapie
Profil: Imię: Mila
Partner: L.
Wysłany: 2008-08-03, 16:48
kattie21 napisał/a:
moze odmowic wydania recepty na srodki antykoncepcyjne bo jest za mloda po prostu...
chyba nie
młode dziewczyny mogą też chyba brać, chociaż..?
Ja Ci powiem krowka17, że generalnie jak czytam o tym, że uprawiasz regularny seks, że zaczęłaś jakiś czas temu, że wracasz do domu późno w nocy, że chodzisz na piwko, że nocujesz u chłopaka i co najważniejsze, że ani Twoi ani jego rodzice nie widzą w tym nic dziwnego, to przepraszam Cię bardzo, ale pojąć tego nie mogę po prostu...
Ogarnia mnie przerażenie, jak pomyślę, że za 4-5 lat moja córka mogłaby nocować u swojego chłopaka...nie ma takiej opcji.
Ja wiem, że może być różnie, że dzieci są różne, ale są jakieś granice i moim zdaniem jeśli już je przekraczasz, to się zabezpiecz, żeby nie było niespodzianek...
Wysłany: 2008-08-03, 16:51
Kahela napisał/a:
Ja Ci powiem krowka17, że generalnie jak czytam o tym, że uprawiasz regularny seks, że zaczęłaś jakiś czas temu, że wracasz do domu późno w nocy, że chodzisz na piwko, że nocujesz u chłopaka i co najważniejsze, że ani Twoi ani jego rodzice nie widzą w tym nic dziwnego, to przepraszam Cię bardzo, ale pojąć tego nie mogę po prostu...
Tez mnie dziwi ze rodzice nie reaguja na to... hmm a moze po prostu mi sie tak wydaje bo moi inaczej mnie od dziecka wychowywali...
Wysłany: 2008-08-03, 16:52
kattie21 napisał/a:
Musze Cie zmartwic Olciiia, bo lekarz jak uzna ze dziewczynka nie dorosla po prostu do tego to ma prawo odmowic I wiem co mowie, bo rozmawialam na ten temat ze specjalista
no dobra moze i masz racje
faktycznie ja mialam 18 lat jak poszlam po tabletki...
Wysłany: 2008-08-03, 16:54
kattie21 napisał/a:
bo moi inaczej mnie od dziecka wychowywali...
no wlasnie u mnie w domu tez troche inaczej sie na to patrzy...
Teraz juz mieszkam z Tomkiem i pewnie moja mama wie ze to robie ale wczesniej nie moglam i na pewno mama nie kupilaby mi tabletek a nawet bym o to nie zapytala....
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 232 dni temu Posty: 2925 Skąd: Pokaż na mapie
Profil: Imię: Mila
Partner: L.
Wysłany: 2008-08-03, 17:00
Olciiia napisał/a:
na pewno mama nie kupilaby mi tabletek a nawet bym o to nie zapytala....
wiesz, jak moja córka podrośnie to nie widzę problemu, żeby jej kupować tabletki, ale nie w wieku 14, 15 czy 16 lat!
Najważniejsze jednak jest dla mnie wpojenie jej tego, że seks jest ważny, ale nie najważniejszy...żeby najpierw zaufała chłopakowi, pokochała go i czuła, że jest na to gotowa!
Wiem, wiem, dzieci nie zawsze można upilnować, ale wierzę w to, że moja córka będzie wiedziała co ważne i w wieku 14 czy 15 lat nie będzie uprawiać regularnego seksu...Jest mądrą dziewczyną teraz, to i później będzie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum