Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 278 dni temu Posty: 7204 Skąd: z malej osadki
Profil: Imię: Ola
Stan: zakochana
Partner: Tomek
Nastrój:
Wysłany: 2008-07-17, 14:35
a ja musze powiedziec ze tez o tym slyszalam i wiem ze kobiety ktore braly tabletki moga miec problemy np z zajsciem w ciaze, to prawda!
oczywiscie nie wszystkie ale takie alergie u niemowlat to tez moze byc przyczyna tabletek aczkolwiek nie musi,
ja bralam tabletki przez pol roku i przestalam bo bylam u lekarki i mi troche opowiedziala na ten temat... teraz akurat nic nie stosuje ale to zalezy od sytuacji w jakiej sie jest. (tak zadecydowalismy razem z Tomkiem)
ja wiem ze kilka lat przed planowana ciaza powinno sie odstawic tabletki ale w tak mlodym wieku mozesz brac dopoki nie zdecydujesz sie na ciaze...
w sumie gdyby tab letki byly az tak szkodliwe dla ciazy i niemowlat nie wprowadzili by ich na rynek, ale dobrze ze cie to interesuje
najlepiej wybierz sie do lekarza tam wszystkiego sie dowiesz na temat tabletek a jesli sie zdecydujesz to od razu doktor moze ci je przepisac
_________________ Kobieta kochana zawsze odnosi sukces...
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 221 dni temu Posty: 19 Skąd: Dancelandia
Profil: Imię: Monika
Wzrost: 167
Włosy: Farbowane, obecnie czerwone
Stan: Panna
Partner: Paweł
Wysłany: 2008-07-18, 13:58
Chodze do lekarza od ponad roku i co 2 miesiące mam wizyty i kontroluje wszystko u mnie, bo coś jest ze mną nie tak:( i każe robić badania hormonów i mówi ze jak wszystko skontroluje to dobierze mi tabletki:) w sumie powtarza to już od samego początku:) Mam nadzieje że już za niedługo mi je przepisze i że wszystko będzie dobrze:) Moja mama miała problem w czasie mojego porodu i boje sie czy to nie jest dziedziczne...
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 460 dni temu Posty: 6015 Skąd: London City ;)
Profil: Imię: Ania
Partner: Lukasz
Nastrój:
Wysłany: 2008-07-18, 14:04
jomon89 napisał/a:
Chodze do lekarza od ponad roku i co 2 miesiące mam wizyty i kontroluje wszystko u mnie, bo coś jest ze mną nie tak:( i każe robić badania hormonów i mówi ze jak wszystko skontroluje to dobierze mi tabletki:) w sumie powtarza to już od samego początku:) Mam nadzieje że już za niedługo mi je przepisze i że wszystko będzie dobrze:) Moja mama miała problem w czasie mojego porodu i boje sie czy to nie jest dziedziczne...
to dobrze,ze twoj lekarz tak powaznie podszedl do sprawy i wszytsko kontroluje i wysyla cie na badania. W ten sposob bedzie mogl lepiej dobrac ci tabletki i nie bedziesz musiala "testowac" 5 roznych
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 278 dni temu Posty: 7204 Skąd: z malej osadki
Profil: Imię: Ola
Stan: zakochana
Partner: Tomek
Nastrój:
Wysłany: 2008-07-18, 20:39
angik1683, no wlasnie bo dzisiajsi lekarze to by tylko odwalic robote i nara...
wiem ze lekarze maja podpisane kontrakty z koncernach, mi lekow i dostaja kase za przepisanie ich tak wiec nie wysylaja kobiet na badania (bo to przeciez wydatek dla kasy chorych,chyba ze idzie sie prywatnie) tylko zapisuja te z umowy bo to zarobek rzadko kiedy zdaza sie taki lekarz ktory skieruje na takie badania wiecjomon89, masz szczescie
_________________ Kobieta kochana zawsze odnosi sukces...
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 221 dni temu Posty: 19 Skąd: Dancelandia
Profil: Imię: Monika
Wzrost: 167
Włosy: Farbowane, obecnie czerwone
Stan: Panna
Partner: Paweł
Wysłany: 2008-07-27, 22:21
Bylam w piatek u lekarza:) Wyjasnil mi wszystko:) Ale i tal wstrzasnelo mna to co mi powiedzial.... Dziewczyny Pamietajcie!! Gdy bedziecie w ciazy nie palcie papierosow ani nie pijcie alkoholu!! Moja mama palila i moje zdrowie jest takie jakie jest... Moj chlopak jest tego samego zdania:) Pozdrawiam:)
PS: Olciiia jestem wlasnie od dzisiaj w Berlinie na Spandau i bede do soboty:):)
Profil: Imię: Wiki
Wzrost: 165
Włosy: brąz
Stan: panna
Partner: T.
Wysłany: 2008-07-31, 07:29
Kurcze ...przez pierwszy miesiąc brania tabletek czułam się rewelacyjnie,aż właściwie byłam zdziwiona,że nie mam żadnych skutków ubocznych poza bólem piersi.....Teraz jestem w połowie drugiego listka no i zaczęło się.....plamienia a dzisiaj obudziłam się z bólem głowy i mdłościami ::(. Kurcze........mam nadzieje,że przejdzie mi to do przyszłego miesiąca . A jak to było\jest z wami ?
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 605 dni temu Posty: 5781 Skąd: Sweden
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2008-07-31, 09:49
September, kurcze ja nie pamietam juz bardzo swoich skutkow brania tabletek:/ wiem, ze bolaly mnie lydki i w pierwszym miesiacu milam male krwawienie gdzies tak w polowie opakowania. Dzis wlasnie dostalam @ i powinnam zaczac pierwsze opakowanie (bo doktorek mi zalecil ponownie lykac) ale przekladam to na nastepny miesiac z przyczyn osobistych o ktorych nie chce tu pisac az sama jestem ciekawa jak bede sie czula no i te stosunki do konca mrrrrrrr
acha, lekarz mi powiedzial, ze biorac anty, kazda z nas powinna sie czuc tak jakby ich nie brala. czyli nic nie powinno sie dziac. jesli jest inaczej to wtedy probuje sie z innymi. bo jest w koncu kilka grup.
Włosy: brunetka
Stan: jeszcze panna ;)
Partner: Tomasz ;*
Nastrój:
Wysłany: 2008-07-31, 11:04
September, jeśli te mdłości nie przejdą to końcem listka albo będą na tyle uciążliwe że nie do zniesienia idź do lekarza niech ci da inne może źle ci dobrała hormony.... jak brałam pierwsze tabsy to całe 3 miesiące wymiotowałam miałam dołka i w ogóle byłam nie do życia ciągłe mi sie w głowie kręciło , potem przestałam w ogóle je brać i po jakimś czasie zaczęłam inne no nie miałam zdanych objawów bo udało mi sie trafić w dobre tabsy jak dal mnie, brałam je przez 5 lat ... teraz znowu muszę zmienić i się boję trochę skutków ale już wiem że trzeba przetrzymać pierwszy miesiąc potem juz jest ok
Informacje: Dołączyła 204 dni temu Posty: 280 Skąd: Pokaż na mapie
Profil: Imię: Kasia
Partner: Łukasz
Wysłany: 2008-07-31, 11:53
My zawsze stosowaliśmy gumki, ale ostatnio przestaliśmy... Mój nie kończy we mnie, no ale pewniej byłoby z jakimś zabezpieczeniem... Jestem tylko ciekawa, kiedy to nasze szaleństwo skończy się bobaskiem
Wysłany: 2008-07-31, 11:56
kashira, my bardzo dlugo nie zabezpieczalismy sie niczym i nic sie nie wydarzylo. Moze to szczescie a moze sie rowniez pozniej okazac, ze mam jakies problemy
Partner: Łukasz
Wysłany: 2008-07-31, 14:10
madzia, nawet nie myśl w ten sposób! W ciążę nie jest tak łatwo zajśc, nawet nie zabezpieczając się. Tyle małżeństw przecież stara się o dziecko długimi latami... Ja uważam, że to chyba kwestia naszego szczęścia
Włosy: brunetka
Stan: jeszcze panna ;)
Partner: Tomasz ;*
Nastrój:
Wysłany: 2008-07-31, 15:13
kashira, jeśli myślicie że macie warunki potrzebne do wychowania dziecka, uważacie ze jesteście gotowi na to to taki sposób zabezpieczania może być dobry, no bo co jak sie nie uda to będzie dzidzi i to nie jest problem... ja nie mogła bym tak się zabezpieczać cały czas myślałabym o tym że mogę zajść w ciążę a nie mogę sobie na to pozwolić bo jeszcze studiuję i mój chłopaka też ciąża w naszym przypadku nie była by wskazana... dlatego wybrałam tabletki wiem że nie dają 100% pewności ale jak dla dla mnie są dość dobre i to 98% mi wystarczy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum