Rejestracja Zaloguj  

Chat [0] Uzaleznione Rangi Mapa                   Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
Antykoncepcja
Autor Wiadomość
Olciiia 
marzycielka

Informacje:
Dołączyła 186 dni temu

Profil:
Imię: Ola
Stan: zakochana
Partner: Tomek
Wysłany: 2008-06-03, 09:35   

Asiiia ja tez bralam Novynette i to byly moje pierwsze tabletki lekarz powiedzial ze to sa tabletki ktore maja bardzo malo hormonow, czyli nie robia duzych zmian w organizmie czyli:
:arrow: -po nich sie nie tyje,
:arrow: male prawdopodobienstwo ze piersi urosna
ale dzialanie maja takie samo jak inne tabletki nie mozliwe zeby nie dzialaly
a to ze masz mniej dni okresu i mniej obfity to przy tabletkach jest ogolnie normalne bo ja zawsze (bez tabletek) mam 5 dni, a kiedy bralam tabletki to mialam 4 lub 3 dni, (i brzych mnie nie bolal i rowniez mniej obfite)
mozliwe ze w nastepnych miesiacach sie to unormuje bo organizm nie jest przyzwyczajony do tabletek w koncu to ingerencja zewnetrzna (nic naturalnego)

jesli nie to juz lekarz musi zadecydowac tak jak mowily dziewczyny
mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze

REKLAMA

September 
September

Informacje:
Dołączyła 239 dni temu

Profil:
Imię: Wiki
Wzrost: 165
Włosy: brąz
Stan: panna
Partner: T.
Wysłany: 2008-06-04, 21:03   Pytanie.....

Mam zamiar zacząć brać tabletki.....Wiem,że tabsy zaczyna się brać pierwszego dnia miesiączki ... mam nadzieje,że powiecie mi jak to jest z ich braniem tak od strony technicznej :mrgreen: ,a mianowicie : wiadomo ,że każda tabletka jest opisana <przeznaczona > na określony dzień... no i dajmy na to dostaje miesiączke we WTOREK to powinnam wziąć tabletke przeznaczoną na wtorek czy na poniedziałek? ;-)

anusek 

Informacje:
Dołączyła 318 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-06-04, 22:03   

September nie zawsze jest opisana.bierze sie jak idzie czasami,chyba że są fazowe to trzeba zacząc od pierwszej fazy i sie tego trzymac.ale jak jednofazowe to ten opis jest tylko tak dla ułatwienia żebyś pamiętała kiedy brałaś,ale jak weźmiesz we wtorek tabsa z piątku to nic sie nie stanie.
Cytat:
no i dajmy na to dostaje miesiączke we WTOREK to powinnam wziąć tabletke przeznaczoną na wtorek czy na poniedziałek?
to weź tą z wtorku :-D

Kociak 

Informacje:
Dołączyła 680 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2008-06-04, 22:04   

September napisał/a:
no i dajmy na to dostaje miesiączke we WTOREK to powinnam wziąć tabletke przeznaczoną na wtorek czy na poniedziałek?
no skoro dostajesz we wtorek to bierzesz tabletkę na wtorek :D to takie raczej logiczne....\

A poza tym, ginekolog Ci wszystko wyjaśni. Nie każde tabletki mają taki podział na konkretne dni ;)

September 
September

Informacje:
Dołączyła 239 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-06-04, 22:34   

Wolałam się zapytać.....nigdy nie brałam tabletek , to będą moje pierwsze tabletki :-D . Dzięki bardzo koffane za pomoc ;-) .

Pachulka 

Informacje:
Dołączyła 244 dni temu

Profil:
Wzrost: 160 cm
Włosy: kręcone,ciemny blond
Wysłany: 2008-06-05, 09:45   

Olciiia, a jeszcze co do Novynette to powiem Ci że mimo że nie powinno się tyć i piersi nie powinny sie powiększyć to u mnie właśnie tak było :/ no jak widać nie ma reguły bo teraz mam microgynon21 i czuję się naprawdę dobrze, nie przytyłam ani nic , a humorek mam wyborny :D

asia21_87 

Informacje:
Dołączyła 181 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-06-05, 10:02   

Cytat:
microgynon21
Pachylka a jak cenowo stoja te tabletki

angik1683 

Informacje:
Dołączyła 368 dni temu

Profil:
Partner: Lukasz
Wysłany: 2008-06-05, 12:42   

Pachulka napisał/a:
microgynon21
tez je bralam,poczatkowo czulam sie swietnie,ale mniej wiecej po pol roku mialam czeste i straszne bole glowy - zazwyczaj kiedy konczylam listek,tuz przed okresem :-/

ale poza tym byly calkiem ok dla mnie no i co wazne bylo,nie przytylam

Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna powiedz sobie, ze Arkę Noego zbudowali amatorzy a Titanica profesjonaliści......

Olciiia 
marzycielka

Informacje:
Dołączyła 186 dni temu

Profil:
Imię: Ola
Stan: zakochana
Partner: Tomek
Wysłany: 2008-06-05, 16:18   

Pachulka alemnie zaskoczylas ;)
widac na kazdego dzialaja inaczej i te porady na temat tabletek sa niepotrzebne bo dziewczyny beda sie ugerowac a moze na nie dobrze te tabletki podzialaja....

anusek 

Informacje:
Dołączyła 318 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-06-05, 16:27   

Olciiia no tak jest,chociaż są i takie tabletki po których skutki uboczne są takie same u większości-np yasmin-sennośc i parcie na pęcherz-to ze względu na składniki

niki 

Informacje:
Dołączyła 626 dni temu

Profil:
Imię: monika
Wzrost: 170
Włosy: blond
Partner: Michał :*
Wysłany: 2008-06-06, 00:52   

Pachulka napisał/a:
microgynon21
ja nie byłam szczególnie zadowolona, ochota na seks była równa zeru, miesiączki dalej miałam obfite i bolesne, zaczeło sie lekkie tycie. za długo ich nie brałam

w ogóle uważam, ze lekarze powinni badać poziom hormonów zanim zaczną przepisywać kobietom tabletki anty, bo przecież nie wszystkie kobiety są takie same i nie mozna ich wrzucać do jednego wora

angik1683 

Informacje:
Dołączyła 368 dni temu

Profil:
Partner: Lukasz
Wysłany: 2008-06-06, 14:16   

oj powinni, powinni,
ja zanim dostalam pierwsze tabletki to mialam cytologie,USG i badanie krwi,a tutaj w anglli jak poszlam do lekarza i zapytalam o anty to spytal czy jakies biore,jak powiedzialam ze juz nie,ale bralalam takie i takie to spytal czy chce te same czy inne,wybralam inne wiec dal mi co mu podpasowalo - nawet nie byl to ginekolog - normalny lekarz rodzinny i jedyne co zbadal to moje cisnienie i mnie zwazyl <bezradny>
i tak juz zmienialam tab. 3 razy i po ostatnich mam takie powalony cykl i takie problemy,ze glowa boli,ale juz za tydzien jade na weekend do domciu i ide do ginekologa

Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna powiedz sobie, ze Arkę Noego zbudowali amatorzy a Titanica profesjonaliści......

September 
September

Informacje:
Dołączyła 239 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-06-26, 21:34   Pytanko.....

Mam pytanko...... <może będziecie potrafiły mi odpowiedzieć > od kiedy można się kochać po rozpoczęciu brania tabsów ?

Kahela 

Informacje:
Dołączyła 186 dni temu

Profil:
Imię: Mila
Partner: L.
Wysłany: 2008-06-26, 22:13   

September, teoretycznie działają od początku, ale mój gineks radził mi, żeby pierwszy miesiąc brania tabletek jeszcze uważać i lecieć na gumkach dodatkowo... :-)
wołając imię Twe...

fajna babka 
żmija

Informacje:
Dołączyła 106 dni temu

Profil:
Imię: fajna babka
Wzrost: 156
Włosy: brunetka
Stan: jeszcze panna ;)
Partner: Tomasz ;*
Wysłany: 2008-06-26, 22:14   

Ja biorę tabletki Cilest lekarz ginekolog dobrał mi je tak na oko :-/ bo u poprzedniego co chodziłam dał mi Diane i miałam po nich straszne humorki beczałam i żyć mi się nie chciało normalnie depresja taka że było to do mnie groźne :-? ale na szczęście mi pasują;) na opakowaniu pisze że po 7 tabletce już się ma tą pewność ale ja odczekałam do ostatnich dni listka a żeby być pewnym :-D

Odpowiedz do tematu